Mick Giacchino
Re: Mick Giacchino
Pierwszy singiel 3 grudnia.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pierwsze dwa odcinki Skeleton Crew z muzyką Mike'a Giacchino, syna Michaela Giacchino ukażą się dzisisj na Disney+. Przebić The Power of One, The Power The Power of Manyyyy...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Niby miały być już dzisiaj ale na D+ pisze, że 3 grudnia 
Ogólnie, z Disney+ mam pewne problemy bo seriale typu Akolita mają bardzo duże ziarno ( cały obraz się rusza ), Mandalorianin już wygląda ok ale pamiętam, że Obi Wan i Ahsoka też miały problem, min. z ziarnem i z ruchomym tłem. Inna sprawa jest z ostatnim Indiana Jonesem: na płycie Blu-Ray odtwarzanej na odtwarzaczu 4K UHDBD obraz jest jakby zbyt płynny, jakby był w 3D ( wyłączyłem wszystkie upłynniacze w tv i w odtwarzaczu 4K ) , odpaliłem na D+ ale na PC na monitorze bez HDR i jest ok, muszę jeszcze sprawdzić na tv. Na tv z D+ też jest ok
Taki "Władca Pierścieni" w 4K działa dobrze z płyty ale tamte filmy są kręcone analogowo, choć jest HDR.

Ogólnie, z Disney+ mam pewne problemy bo seriale typu Akolita mają bardzo duże ziarno ( cały obraz się rusza ), Mandalorianin już wygląda ok ale pamiętam, że Obi Wan i Ahsoka też miały problem, min. z ziarnem i z ruchomym tłem. Inna sprawa jest z ostatnim Indiana Jonesem: na płycie Blu-Ray odtwarzanej na odtwarzaczu 4K UHDBD obraz jest jakby zbyt płynny, jakby był w 3D ( wyłączyłem wszystkie upłynniacze w tv i w odtwarzaczu 4K ) , odpaliłem na D+ ale na PC na monitorze bez HDR i jest ok, muszę jeszcze sprawdzić na tv. Na tv z D+ też jest ok

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No i serial też fajny. Jest rozmach, choć efekty miejscami trochę kuleją i żeby wszystko było tip top budżet musiałby tu być naprawdę spory, ale ogólnie nie jest to przeszkodą i po prostu czuć momentami, że to serial na streaming, ale świat przedstawiony póki co na bogato, bez chowania się w ciemnościach. Muzycznie świetnie, jest klimat sci-fi i tajemniczego fantasy, a akcja nie zawodzi. Ekipa dzieciaków zgrana, główny bohater naturalny, słonik spoko i świetnie wykonany, na razie dwie dziewczynki nie do końca przekonują, ale takie już mają role. Fabularnie póki co po wiadomym przygodowym sznureczku, ale ogląda się dobrze i już czekam na kolejny odcinek, choć klimat jest tu jednak trochę specyficzny, gdyż mamy tu do czynienia z autentycznymi piratami w kosmosie... Jedyna rzecz na którą można pokręcić nosem to znów długość odcinków. Pilot ok, ale drugi trwa już niecałe 30 min. 2 i 3 reżyseruje Lowery, tak więc ewidentnie podzielili jeden epizod na dwie części...
- lis23
Klimat to taka "Wyspa Skarbów" wymieszana z "Goonies", mogli troszeczkę zgapić z Disneyowskiej "Planety Skarbów", gdzie widzimy bitwę Kosmiczną, która jest opowieścią na dobranoc, tutaj widzimy atak piratów niczym z powieści Stevensona ale brakuje trochę rozmachu
Fajne światy, w końcu nie jakieś zapyziałe dziury i sporo Kosmitów
Muzyka jak na razie bardzo fajna, niedługo wszystko będzie odskakiwać rodzina Giacchino i Bear McReary 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No, aż się zdziwiłem, że Star Trek: Starfleet Academy robi Russo, a nie Mick
No i w sumie wolałbym Giacchino juniora, no bo ileż Jeff może męczyć te Treki 

- lis23
Na portalu "Na Ekranie" się nie podoba: " W efekcie otrzymujemy najbardziej bezpieczny, pozbawiony ekscytacji i przygody serial w tym świecie", na dodatek według fanów SW, serial jest tylko dla dzieci 
Pierwsza recenzja: 6/10, spoilerowa: 4/10

Pierwsza recenzja: 6/10, spoilerowa: 4/10

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ja czekam aż będzie cały sezon. Swoją drogą fajna ciekawostka - Law jest jedynym aktorem na świecie, który wystąpił w uniwersach Star Wars, Harry Potter i Marvel 

#FUCKVINYL
No nie, jest jeszcze Mads Mikkelsen.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
Poczekajmy na serialowego Pottera, to do tego grona dołączy jeszcze Samuel L Jackson