Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Brian Tyler

#1126 Post autor: Adam » wt lis 05, 2013 18:22 pm

wczorajsza premiera w LA - mistrzunio się odfarbował wreszcie :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1127 Post autor: Cisek » wt lis 05, 2013 21:56 pm

Brian założył konto na Twitterze. Adam - wiesz co masz z tym zrobić 8) https://twitter.com/BrianTylerMusic
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1128 Post autor: Adam » wt lis 05, 2013 21:56 pm

Cisek pisze:Brian założył konto na Twitterze. Adam - wiesz co masz z tym zrobić 8) https://twitter.com/BrianTylerMusic
:mrgreen: Cisek, uprzedziłeś mnie 8)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1129 Post autor: Adam » pt lis 15, 2013 21:56 pm

Paweł Stroiński pisze:Z szacunu i Briana, ty nie widziałeś chyba, w jaką popieprzoną dyskusję wpakował się Brian z Arnoldem na FB :mrgreen:
w jaką? nie mam fb a Arni ma do tego zablokowany profil tylko dla znajomków.. to że Brajan jest nerdem SW to wiadomo od dawna, co miech ogląda i się tym chwali :D Nawet na sesji Jedi był jako dziecko...
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1130 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 15, 2013 22:05 pm

Brian opublikował na FB zdjęcie z Hiddlestonem, podpisane "Ja i Loki".

Arnold: "O, on mieszka koło mnie. Tom Hiddleston, nie Loki - Loki mieszka w Asgardzie".
Tyler coś powiedział na temat swojego mieszkania w Asgardzie, po czym pojawiło się hasło Alderon (miasteczko w Kornwalii), na co Tyler odpowiedział, że nie powinni mówić o Alderaan, bo go Tarkin zabije... i się zaczęło :mrgreen:

Przez chwilę gadali o tym, jak Moff Tarkin czyha na życie Briana, w końcu Arnold powiedział, że proponowano mu rolę Rexa Harrisona, jakiegoś prezydenta galaktyki, na co Tyler odpowiedział, że mu zaproponowano rolę przepaści Sarlacca (wybaczcie, że polska nazwa wyleciała mi z głowy).

Arnold: To przez zęby.

Chwilę potem:

Arnold: And the tentacles (macki).

Tyler coś powiedział, że chciał trzymać swoje macki w tajemnicy, ale dobrze, że się na coś przydały.

Arnold: Sorry, I meant testicles (jądra) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1131 Post autor: Adam » pt lis 15, 2013 22:09 pm

eee tam, oni se tak cały czas gadają :) , zresztą to samo Arnold z Gjaczinem - ta trójka to niezłe luzaki i widać że się kumplują w trójkę :) no i kto namówił Brajana na twita? Arni :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1132 Post autor: Adam » śr lis 20, 2013 08:02 am

nowy artykuł - A Look Inside Film Composer Brian Tyler's Film Scores :

http://musicconnection.com/composer-brian-tyler/
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#1133 Post autor: Marcin » śr lis 20, 2013 15:07 pm

Nie znam twórczości Briana Tylera ale tak z ciekawości zajrzałem do jego tematu, skoro jest taki popularny na forum. Po przeczytaniu ostatnich wpisów muszę przyznać, że poczułem się jak bym odwiedził pudelek.pl a nie forum FM :mrgreen: Teraz już rozumiem skąd tą popularność w temacie Briana :D
Paweł Stroiński pisze:Brian opublikował na FB zdjęcie z Hiddlestonem, podpisane "Ja i Loki".

Arnold: "O, on mieszka koło mnie. Tom Hiddleston, nie Loki - Loki mieszka w Asgardzie".
Tyler coś powiedział na temat swojego mieszkania w Asgardzie, po czym pojawiło się hasło Alderon (miasteczko w Kornwalii), na co Tyler odpowiedział, że nie powinni mówić o Alderaan, bo go Tarkin zabije... i się zaczęło :mrgreen:

Przez chwilę gadali o tym, jak Moff Tarkin czyha na życie Briana, w końcu Arnold powiedział, że proponowano mu rolę Rexa Harrisona, jakiegoś prezydenta galaktyki, na co Tyler odpowiedział, że mu zaproponowano rolę przepaści Sarlacca (wybaczcie, że polska nazwa wyleciała mi z głowy).

Arnold: To przez zęby.

Chwilę potem:

Arnold: And the tentacles (macki).

Tyler coś powiedział, że chciał trzymać swoje macki w tajemnicy, ale dobrze, że się na coś przydały.

Arnold: Sorry, I meant testicles (jądra) :mrgreen:
Paweł nie przypuszczałem, że z Ciebie taka plotkara :) :wink:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1134 Post autor: Adam » śr lis 20, 2013 18:44 pm

mrcn24 - cóż, o gwiazdach piszemy 8) więc nie powinieneś być zdziwiony :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1135 Post autor: Adam » sob lis 23, 2013 08:08 am

Adam pisze:
Adam pisze:Brajan rozpoczyna na dobre pracę z najbliższym od lat współpracownikiem Jamesa Camerona - Stevenem Quale. Był on 2 reżyserem / co-twórcą efektów specjalnych / co-montażystą w większości filmów Camerona - konkretnie - Otchłań, Terminator 2, True Lies, Titanic, Obcy z Głębin i Avatar. Brajan zrobi score do thrillera "Category Six" w reżyserii Quale'a o studentach zajmujących się dokumentowaniem tornad i zniszczeń jakie dokonują. Premiera za rok. Wytwórnia New Line Cinema / Warner Bros. Wcześniej Brajan i Quale spotkali się przy Final Destination 5.
ponieważ Maras wykasował po zmianie regulaminu cały temat -to dla przypomnienia:

film o tornadach, roboczym tytułem było Category Six (wiadomo od czego tytuł), później w fazie produkcji był podany jako "Black Sky", a teraz Warner poinformował, że finalny tytuł - i wg mnie najlepszy - to "Into The Storm". Premiera przesunięta została na 8.08.2014 roku.

więcej w Hollywood Reporter - http://www.hollywoodreporter.com/news/f ... orm-635615
Brajan rozpoczął wczoraj nagrania do INTO THE STORM w warner'owskich studiach Eastwooda. Przy okazji nagrywany był też wywiad i materiał z sesji :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1136 Post autor: Adam » śr lis 27, 2013 07:57 am

nowe foty z sesji Into The Storm:

Obrazek

Obrazek
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1137 Post autor: Adam » śr lis 27, 2013 18:14 pm

normalne foty z sesji, nie wiem po co te pretensje :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1138 Post autor: Kaonashi » śr lis 27, 2013 19:50 pm

Szczypior pisze:Fascynujące.
Kurde to samo sobie pomyślałem zanim zjechałem na Twój post :D
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1139 Post autor: Adam » śr lis 27, 2013 20:25 pm

fascynujący to może być score :P troszkę zaskoczył mnie fakt, że tak duża orkiestra to nagrywa, że robią making off, foty z sesji... nie zapowiadał się to aż taki duży film, i fakt że dali taki budżet na muzę i okołomuzyczne aspekty...
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1140 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 28, 2013 23:05 pm

Adam pisze:troszkę zaskoczył mnie fakt, że tak duża orkiestra to nagrywa, że robią making off, foty z sesji... nie zapowiadał się to aż taki duży film, i fakt że dali taki budżet na muzę i okołomuzyczne aspekty...
Wiesz, akurat mało znam nowszych prac Briana, gdzie nie byłoby jakiegoś making-offu z sesji i w ogóle okołomuzyczny aspektów. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ