Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Hans Zimmer

#1021 Post autor: Kaonashi » sob gru 14, 2013 17:48 pm

No ja właśnie odpaliłem jeszcze raz teaser i w 20 sekundzie znowu mi Glassem powiało :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1022 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 14, 2013 17:52 pm

Jeśli Glass, to od początku raczej :) I słyszę tam coś w stylu Metamorfoz.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1023 Post autor: Wojteł » sob gru 14, 2013 17:53 pm

Hansu taką progresję w górę zapuścił, że się bałem, że mu się zarz klawisze na keyboardzie skończą :D
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1024 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 14, 2013 17:54 pm

Wawrzyniec, nie chcę nic mówić, ale niektóre ujęcia są w tym teaserze jak z Malicka :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1025 Post autor: Koper » sob gru 14, 2013 19:05 pm

Malick + Znaki + Mud
:mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1026 Post autor: Adam » sob gru 14, 2013 19:13 pm

trailer z dupy bo o niczym. krótka reklama co osiągnął człowiek w technice, łał :mrgreen: a muza? też żadna, rozśmieszyły mnie co najwyżej te kościelne organy na końcu, dośc katoli dookoła to jeszcze tu tego cza słuchać :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1027 Post autor: Kaonashi » sob gru 14, 2013 19:22 pm

Jak Iwashiro używa organów to znaczy, że to gotyk, ale jak Zimmer to od razu katole. Ehhh logika. Z resztą czysto prowokacyjny post z Twojej strony :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1028 Post autor: Adam » sob gru 14, 2013 19:37 pm

bo słaby "trailer" i słaba w nim muza. tyle. a że brzmienie tych organów jest jak w kościele? not my fault :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1029 Post autor: Kaonashi » sob gru 14, 2013 19:40 pm

No ok, tylko że z tymi katolami dookoła to mogłeś sobie darować.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1030 Post autor: DanielosVK » sob gru 14, 2013 19:40 pm

Dawno żeś w kościele nie był.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1031 Post autor: Tomek » sob gru 14, 2013 20:24 pm

Ale wiecie, że to nie był trailer, tylko teaser? Radzę sprawdzić co oznacza słowo tease ;-)

Mi się podobało, nic nie zdradził, a monolog McConaugheya ma taki fajny powiew kosmicznego romantyzmu, eksploracji, nadziei, który przypomina mi czasy, kiedy powstawały tak świetne filmy s-f jak "Kontakt".

Świetnie dobrana jest też muzyka, ale rozumiem, że na razie nie wiadomo co to dokładnie jest? Oczywiście wątpię, by Zimmer poszedł tą drogą, choć nic nie jest przesądzone :)
hp_gof pisze:Jest kukurydza! <3 (sorry za spoiler :P )
Sorry, że zapytam, ale o co chodzi z tymi sercami? Bo widzę je w co drugim Twoim poście. To jakaś manifestacja czegoś, czy jak?

PS1. Adam, jestem katolem. Takim najgorszego rodzaju, ciemnogrodowym, z propagandy GW, TVN-u, Polsatu i PO. Pilnuj się. Katole są dookoła i mają Cię na oku! :shock:

PS2. Jak widzę kolejną fotkę Hansa z jakimiś słynnymi nazwiskami ze świata muzycznego szoł-biznesu, to się zastanawiam po co on się jeszcze tak męczy z tą filmówką, z tą niszą? Rzuciłby to w cholerę i by mógł tworzyć swoje własne projekty, gdzie na płycie każdy utwór mógłby być tworzony w kolaboracji z kolejnym hot nazwiskiem ze świata muzyki popularnej. Why bother, Hans? :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1032 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 14, 2013 20:29 pm

Jest potwierdzone, że to Hans napisał muzykę w tym teaserze.

Dlaczego Hans robi w filmie jeszcze? Bo go obrazy inspirują po prostu :) . A Jarre... to może być Spiderman, a nie Interstellar. W tej chwili raczej pracuje nad filmem Webba, bo Interstellar jeszcze jest chyba w trakcie zdjęć...

hp_gof

#1033 Post autor: hp_gof » sob gru 14, 2013 20:45 pm

Tomek pisze:Sorry, że zapytam, ale o co chodzi z tymi sercami? Bo widzę je w co drugim Twoim poście. To jakaś manifestacja czegoś, czy jak?
<3 = kocham!
Taki mój rodzaj nadużywania emotikonki; a co, nie można?!

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1034 Post autor: Tomek » sob gru 14, 2013 22:01 pm

Paweł Stroiński pisze:Jest potwierdzone, że to Hans napisał muzykę w tym teaserze.
A, to w zalewie minusów jakie dostał ode mnie w tym roku (choć pewnie Paweł, zdziwi Cię, że dość pozytywnie odebrałem Lone Rangera ;-) ), to zarobił ode mnie na gwiazdkę sporego plusa :)
Paweł Stroiński pisze:Dlaczego Hans robi w filmie jeszcze? Bo go obrazy inspirują po prostu :) .

Że tylko obrazy, to w to, biorąc jego pozycję i osobowość uwierzy tylko naiwniak ;-) Może jak miał 20-30 lat to tak.
Paweł Stroiński pisze:A Jarre... to może być Spiderman, a nie Interstellar. W tej chwili raczej pracuje nad filmem Webba, bo Interstellar jeszcze jest chyba w trakcie zdjęć...
Żar junior do Spider-Mana. a) to jest tam jeszcze dla niego miejsce?, b) WTF?
Nie dziwię się nawet, że Wawrzek, zaczyna przeglądać na oczy i zaczął wątpić w swoje bóstwo. 8)
hp_gof pisze:Taki mój rodzaj nadużywania emotikonki; a co, nie można?!
"kocham" - tyle to i ja wiem ;-) Nie chodziło mi o "co", ale "dlaczego". Po prostu zdziwiło mnie, że umieściłeś to przy kukurydzy... Zastanawiałem się jaki to ma sens.

Poza tym wiesz, że nad wyraz częste mówienie komuś/czemuś "kocham", nieco bagatelizuje wymowę tegoż? ;-)
Ostatnio zmieniony sob gru 14, 2013 22:08 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

hp_gof

#1035 Post autor: hp_gof » sob gru 14, 2013 22:04 pm

Okazywania uczuć nigdy za wiele! A serduszko było przy kukurydzy, bo uważam, że to urocze, że w zwiastunie ją umieścili <3 Sooooooł słiiiiiiiit :)

ODPOWIEDZ