youtu.be/ZbsiKjVAV28
Czy ja wiem... Świetnie w pierwszej połowie E1 na pewno kopiują 1:1 scenografię Nostromo, łącznie z całym wyposażeniem elektronicznym, korytarzami i kriokomorami - dawno nie oglądałem Aliena jedynki, ale ten statek z serialu wygląda we wnętrzach dosłownie identycznie. Plus te same kostiumy załogi nawet kolory bielizny.. W drugiej połowie E1 natomiast świetnie kopiują sceny z Aliena 2...
Dokladnie jak Adam pisze - scenografia, jakby wykorzystali projekty z pierwszego Aliena i nawet nie probowali nic zmieniac - a co razi to wyglad i zachowanie zalogi tego statku - zupelny brak zrozumienia co Scott chcial pokazac. Tutaj to wyglada jakby to byla parodia - przerysowane i znowu mam uwierzyc, ze misja badawcza zaplanowana na 60 latAdam pisze: ↑czw sie 14, 2025 09:11 amCzy ja wiem... Świetnie w pierwszej połowie E1 na pewno kopiują 1:1 scenografię Nostromo, łącznie z całym wyposażeniem elektronicznym, korytarzami i kriokomorami - dawno nie oglądałem Aliena jedynki, ale ten statek z serialu wygląda we wnętrzach dosłownie identycznie. Plus te same kostiumy załogi nawet kolory bielizny.. W drugiej połowie E1 natomiast świetnie kopiują sceny z Aliena 2...
Tylko czy ktoś mi wytłumaczy głupotę scenariusza, bo to jest prequel - akcja dzieje się PRZED pierwszym filmem franczyzy bo jest to podane - a po galaktyce latają już sobie wtedy w serialu przenośne sklepy zoologiczne korporacji W-Y, w których trzymają po klatkach nie tylko zwykłych alienów, ale i zdążyli już sobie przez lata zrobić ich różne hybrydy z innymi gatunkami skorupiaków i płazów - a przecież w pierwszym filmie serii korporacja W-Y nie wiedziała, co to jest alien i dopiero wtedy to odnaleźli...
Tego porownania jeszcze nie slyszalem. Na razie byla wersja, ze podobny do Billy Idola, a druga najbardziej prawdopodobna, ze chcieli go upodobnić do Rutgara Hauera z Blade Runnera. Wszystko wskazuje na to, ze to tez jest android.
"Romulus" jest znacznie lepszy od trzech ostatnich filmów, łącznie z "Obcym 4".
Jak zacznie spiewac, to moze sie przychyle to tej opinii, ale na razie jezeli chodzi o mimike i sposob filozofowania to wzoruja go na Roy Batty z Blade Runnera.Adam pisze: ↑pt sie 15, 2025 08:31 amJest nim. W E2 przecież otwiera sobie klapkę w przedramieniu i wpina się żyłami pod kompa w rozbitym statku. I tak - to młody Billy Idol, nie Hauer
Logika zachowania Aliena jak dotąd też scenariuszowo dobra inaczej - wyrżnął w E2 chyba ze 30 osób ale akurat biednego braciszka Wendy postanowił przytulić i zabrać sobie nienaruszonego jako maskotkę, plus jeszcze uciec z miejsca pilnowania jajWTF
![]()