To co tam robi publiczność w co trzecim ujęciu, skoro show nagrywano bez niej? Na pewno koncert rejestrowano, bo kamer było w Tauron Arenie multum. Technicznie byłoby to bez sensu, chyba że chodzi np o samo audio, które z jakiegoś powodu chcieli zarejestrować np. na potrzeby plyty. Video jest na bank z koncertu, ale jak najbardziej nie podważam faktu zaistnienia takiej bonusowej rejestracji np. na potrzeby backupu lepszych ujęć czy wlaśnie tej konferansjerki.Adam pisze: ↑śr lut 19, 2025 22:10 pmNie. To jest zapis koncertu, który nagrano w Krakowie bez publiczności w Tauronie dzień wcześniej w tajemnicy. Odbyło się normalne show ale bez widzów na potrzeby rejestracji video i audio. Wiem to od osoby prowadzącej konferansjerke koncertu.
A co do wyjścia pełnego na Blu - ciężko powiedzieć, bo o ile mnie pamięć nie myli, to jedynka wyszła równocześnie na płytach audio i video. A tymczasem dwójka od miesiąca jest tylko na płytach audio, a Hans promuje od dawna zupełnie inny koncert. Więc możliwe że nie wyjdzie w ogole, albo wyjdzie z baaaardzo dużym opóźnieniem, bo ten dubajski pewnie pojawi się w 2 połowie tego roku.
Jedynka HZ Live wyszła faktycznie równocześnie w audio i video, a to, co od miesiąca jest na plytach audio, to dwójka, ale innego projektu. Jednyka World of Hans Zimmer wyszla najpierw na plytach, a dopiero po jakimś czasie na Blu-rayu, tyle że z osobnego koncertu z inną orkiestrą i dyrygentem niż podczas reszty trasy, w ramach Hollywood in Vienna.
I tak, w tej chwili priorytetem jest Diamond in the Desert. Myślę, że Krakow to raczej przyszly rok.