James Newton Howard
Re: James Newton Howard
Na necie krąży krótki klip video promujący płytę Night z pytaniem do JNH o najlepsze scory wszechczasów nie-jego.
Podał takie:
Barry - Afryka
Newman - Szołszenk
Zimmer - Gladiator
Podał takie:
Barry - Afryka
Newman - Szołszenk
Zimmer - Gladiator
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Barry się zgadza ale "Tańczący z Wilkami", najlepszy score ever, przynajmniej dla mnie 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Lisu, Jan Paweł II się z Tobą zgadza. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ostatnie trzy kawałki z fortepianowymi suitkami zjadają na śniadanie cały score.

Co do całości, to moim zdaniem rozdmuchany ten dwupłytowy album. Soundtrack z suitami trwa równo 87 minut. Mogli to więc wydać na 1 CD, a w przyszłości pomyśleć o takim albumie z fortepianowymi suitkami z serii.
Muzyka snuje się przez większość czasu i powiela problem wcześniejszych scorów z serii. Po prostu niewiele się tu dzieje, a jak się nawet dzieje, to bez większego WOW. Natomiast potencjał wybitnego solisty nie do końca moim zdaniem został wykorzystany. Jest kilka wirtuozerskich momentów, ale większość partii fortepianowych wykonałby sesyjny grajek.
Z grona soundtrackowych nowości JNH zdecydowanie lepiej prezentuje się All the light we cannot see.
No ale zobaczymy co będzie po kolejnych odsłuchach i zapoznaniu się z filmem.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
W necie jest wersja z piosenkami:
Score
1. The Dark Days (1:56)
2. Anthem: Gem of Panem (Instrumental) (0:44)
3. Coryo in the Capitol (0:45)
4. Assigning the Mentors (2:39)
5. Meet the Mentor (2:02)
6. Gamemaker (1:21)
7. Sejanus (1:59)
8. Hunger is a Weapon (2:44)
9. Strategy (2:07)
10. Department of War (3:40)
11. The Arena (2:07)
12. Saving Snow (1:24)
13. Ideas Firing (4:24)
14. Happy Hunger Games (3:30)
15. Mercy (from “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” Score) (2:22)
16. Seize the Opportunity (1:19)
17. Cut the Feed (1:28)
18. Open the Gate (3:47)
19. Powerful (1:45)
20. Afraid of Water (1:19)
21. Drone Attack (3:21)
22. Inside the Duct (1:04)
23. Under the Flag (2:56)
24. Planting the Cloth (3:38)
25. Rainbow of Destruction (1:14)
26. Get Her Out (3:45)
27. The Sound of Snow (2:00)
28. Your Life Has Just Begun (1:04)
29. You Are Safe (1:47)
30. Trust is Everything (1:21)
31. I Can’t Stay Here (1:43)
32. Cabin in the Rain (1:32)
33. Lucy? (2:27)
34. The Woods (1:10)
35. Change of Plan (2:04)
36. Passed the Tests (3:37)
37. Snow Lands on Top (3:30)
38. Three Solos for Yuja: I. Friendship (2:06)
39. Three Solos for Yuja: II. Rue’s Farewell (2:04)
40. Three Solos for Yuja: III. Victor (2:01)
OST
01. Olivia Rodrigo – Can’t Catch Me Now (3:26)
02. Rachel Zegler – The Hanging Tree (2:25)
03. Flatland Cavalry – Wool (3:50)
04. Rachel Zegler – Nothing You Can Take From Me (1:36)
05. Sierra Ferrell – The Garden (3:43)
06. Rachel Zegler – The Ballad of Lucy Gray Baird (2:20)
07. Molly Tuttle – Bury Me Beneath The Willow (3:43)
08. Rachel Zegler – The Old Therebefore / Singing at Snakes (2:49)
09. Bella White – Burn Me Once (3:21)
10. The Covey Band – District 12 Stomp (0:44)
11. Rachel Zegler – Nothing You Can Take From Me (3:14)
12. Billy Strings – Cabin Song (3:27)
13. Rachel Zegler – Lucy Gray (part 1) (2:42)
14. Rachel Zegler – Pure As The Driven Snow (3:54)
15. Charles Wesley Godwin – Winter’s Come and Gone (2:50)
16. Josie Hope Hall – Keep On The Sunny Side (2:44)
17. Rachel Zegler – Lucy Gray (part 2) (3:19)
Nawet nie wiedziałem, że wydają to na CD, ostatnio Howard miał pecha i wolałbym, żeby wydali "Raya and the Last Dragon" i "Jungle Cruise" - co ciekawe, w Empiku album ma premierę dopiero 2 lutego 2024 a w innych sklepach, dzisiaj
Świat Książki podaje, że dzisiejsze wydanie to tylko 17 piosenek a nie muzyka z filmu a Filmożercy twierdzą, że wychodzi dwu płytowe wydanie muzyki Howarda
Score
1. The Dark Days (1:56)
2. Anthem: Gem of Panem (Instrumental) (0:44)
3. Coryo in the Capitol (0:45)
4. Assigning the Mentors (2:39)
5. Meet the Mentor (2:02)
6. Gamemaker (1:21)
7. Sejanus (1:59)
8. Hunger is a Weapon (2:44)
9. Strategy (2:07)
10. Department of War (3:40)
11. The Arena (2:07)
12. Saving Snow (1:24)
13. Ideas Firing (4:24)
14. Happy Hunger Games (3:30)
15. Mercy (from “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” Score) (2:22)
16. Seize the Opportunity (1:19)
17. Cut the Feed (1:28)
18. Open the Gate (3:47)
19. Powerful (1:45)
20. Afraid of Water (1:19)
21. Drone Attack (3:21)
22. Inside the Duct (1:04)
23. Under the Flag (2:56)
24. Planting the Cloth (3:38)
25. Rainbow of Destruction (1:14)
26. Get Her Out (3:45)
27. The Sound of Snow (2:00)
28. Your Life Has Just Begun (1:04)
29. You Are Safe (1:47)
30. Trust is Everything (1:21)
31. I Can’t Stay Here (1:43)
32. Cabin in the Rain (1:32)
33. Lucy? (2:27)
34. The Woods (1:10)
35. Change of Plan (2:04)
36. Passed the Tests (3:37)
37. Snow Lands on Top (3:30)
38. Three Solos for Yuja: I. Friendship (2:06)
39. Three Solos for Yuja: II. Rue’s Farewell (2:04)
40. Three Solos for Yuja: III. Victor (2:01)
OST
01. Olivia Rodrigo – Can’t Catch Me Now (3:26)
02. Rachel Zegler – The Hanging Tree (2:25)
03. Flatland Cavalry – Wool (3:50)
04. Rachel Zegler – Nothing You Can Take From Me (1:36)
05. Sierra Ferrell – The Garden (3:43)
06. Rachel Zegler – The Ballad of Lucy Gray Baird (2:20)
07. Molly Tuttle – Bury Me Beneath The Willow (3:43)
08. Rachel Zegler – The Old Therebefore / Singing at Snakes (2:49)
09. Bella White – Burn Me Once (3:21)
10. The Covey Band – District 12 Stomp (0:44)
11. Rachel Zegler – Nothing You Can Take From Me (3:14)
12. Billy Strings – Cabin Song (3:27)
13. Rachel Zegler – Lucy Gray (part 1) (2:42)
14. Rachel Zegler – Pure As The Driven Snow (3:54)
15. Charles Wesley Godwin – Winter’s Come and Gone (2:50)
16. Josie Hope Hall – Keep On The Sunny Side (2:44)
17. Rachel Zegler – Lucy Gray (part 2) (3:19)
Nawet nie wiedziałem, że wydają to na CD, ostatnio Howard miał pecha i wolałbym, żeby wydali "Raya and the Last Dragon" i "Jungle Cruise" - co ciekawe, w Empiku album ma premierę dopiero 2 lutego 2024 a w innych sklepach, dzisiaj

Świat Książki podaje, że dzisiejsze wydanie to tylko 17 piosenek a nie muzyka z filmu a Filmożercy twierdzą, że wychodzi dwu płytowe wydanie muzyki Howarda

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Zeglerowa znowu śpiewa widzę
Są już jakieś soczyste wywiady z czerwonego dywanika, czy ją zakneblowali na okazję premiery
ps. tylko niech mi się żaden tu nie wysypie, że żyd który ja spłodził to spod Zamościa korzeniami, wszyscy trzymamy się wersji, że nowa Śnieżka to latynoska

ps. tylko niech mi się żaden tu nie wysypie, że żyd który ja spłodził to spod Zamościa korzeniami, wszyscy trzymamy się wersji, że nowa Śnieżka to latynoska

Craig Zegler jest polskim Żydem spod Zamościa 

Urząd Miejski Wrocławia w ekstazie. W mediach społecznościowych chwali się, że stolica Dolnego Śląska stała się areną głodowych "Igrzysk śmierci". Średnio chwaliłbym się, że u nas brakuje jedzenia, że aż trzeba toczyć o nie krwawe walki.

Urząd Miejski Wrocławia w ekstazie. W mediach społecznościowych chwali się, że stolica Dolnego Śląska stała się areną głodowych "Igrzysk śmierci". Średnio chwaliłbym się, że u nas brakuje jedzenia, że aż trzeba toczyć o nie krwawe walki.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Można otwierać piwko. Recka nr 1000 podpisana moim nazwiskiem wjechała właśnie na stronę. 
https://filmmusic.pl/recenzje/all-the-l ... nie-widac/

https://filmmusic.pl/recenzje/all-the-l ... nie-widac/

Producentka liniowa zdradza pewne smaczki dotyczące nagrania piosenki przez Rachel. Nagrano od razu we Wrocławiu.
"- Tak, pamiętam zwłaszcza pytanie, czy Rachel Zegler mogłaby nagrać we Wrocławiu piosenkę "The Hanging Tree" i kilka innych utworów, bo ze względu na intensywność pracy korzystanie z wynajętego studia w Los Angeles mijało się z celem. Gdy mnie o to spytano, bez namysłu odparłam, że tak. Tylko że była to pora wakacyjna i większość studiów nie działała, a pracownicy byli na urlopach. Udało się jednak wykorzystać studio Uniq Sound. Realizatora nagrań Grzegorza Żabskiego ściągnęliśmy z wakacji, zresztą z całą rodziną. Na szczęście przebywali niedaleko. Kierownik muzyczny David Cobb zadał nam jeszcze jedno trudne pytanie: czy w Polsce jest dostępny typ mikrofonu z lat sześćdziesiątych, za pomocą którego chciał nagrywać. Okazało się, że jest w kraju jeden! Nocą wysłaliśmy kierowcę do jego właściciela z umową ubezpieczeniową - bo to naprawdę unikatowy sprzęt. A Grzegorz Żabski odbył pielgrzymkę po zaprzyjaźnionych studiach, by znaleźć odpowiednią wtyczkę. Daliśmy radę. Na koniec zapaliliśmy w studiu świeczki, stworzyliśmy magiczny klimat, a Rachel była tym zachwycona. Cobb, który skontaktował się z nami na Zoomie, chyba jednak nie liczył na aż tak wielki sukces. Był pod ogromnym wrażeniem."
https://film.interia.pl/wywiady/news-ma ... mbed_linki
"- Tak, pamiętam zwłaszcza pytanie, czy Rachel Zegler mogłaby nagrać we Wrocławiu piosenkę "The Hanging Tree" i kilka innych utworów, bo ze względu na intensywność pracy korzystanie z wynajętego studia w Los Angeles mijało się z celem. Gdy mnie o to spytano, bez namysłu odparłam, że tak. Tylko że była to pora wakacyjna i większość studiów nie działała, a pracownicy byli na urlopach. Udało się jednak wykorzystać studio Uniq Sound. Realizatora nagrań Grzegorza Żabskiego ściągnęliśmy z wakacji, zresztą z całą rodziną. Na szczęście przebywali niedaleko. Kierownik muzyczny David Cobb zadał nam jeszcze jedno trudne pytanie: czy w Polsce jest dostępny typ mikrofonu z lat sześćdziesiątych, za pomocą którego chciał nagrywać. Okazało się, że jest w kraju jeden! Nocą wysłaliśmy kierowcę do jego właściciela z umową ubezpieczeniową - bo to naprawdę unikatowy sprzęt. A Grzegorz Żabski odbył pielgrzymkę po zaprzyjaźnionych studiach, by znaleźć odpowiednią wtyczkę. Daliśmy radę. Na koniec zapaliliśmy w studiu świeczki, stworzyliśmy magiczny klimat, a Rachel była tym zachwycona. Cobb, który skontaktował się z nami na Zoomie, chyba jednak nie liczył na aż tak wielki sukces. Był pod ogromnym wrażeniem."
https://film.interia.pl/wywiady/news-ma ... mbed_linki
Obejrzałem w sobotę te nowe igrzyska i jest ok, bawiłem się dobrze. Cieszy mnie wierność książce, chociaż moim zdaniem struktura tej opowieści z walkami na arenie w połowie historii lepiej jednak sprawdza się w powieści. No i wszelkie głupotki scenariuszowe jakoś mniej mnie rażą gdy o nich czytam niż podczas seansu. W skrócie rzecz raczej dla fanów.
Muzyka w filmie wypada dobrze, ale niestety najbardziej słychać motywy z poprzednich części, nowe plumkanie nie przebija się równie dobrze na pierwszy plan. Album jest dużo za długi, raczej nie będę do niego wracał.
Z piosenek jakoś mierził mnie śpiew zegler, nie mogłem się do niego przekonać. Hanging tree w wykonaniu Lawrence wyszło o niebo lepiej.
Muzyka w filmie wypada dobrze, ale niestety najbardziej słychać motywy z poprzednich części, nowe plumkanie nie przebija się równie dobrze na pierwszy plan. Album jest dużo za długi, raczej nie będę do niego wracał.
Z piosenek jakoś mierził mnie śpiew zegler, nie mogłem się do niego przekonać. Hanging tree w wykonaniu Lawrence wyszło o niebo lepiej.
Epic fail.. konto JNH na YT zostało shakowane - wrzucają jakieś bollywoody 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Holy Cow! (bo krowa w Indiach jest święta), rzeczywiście wygląda jakby zhakowano mu konto. Albo po prostu jest wielkim fanem Bollywoodu.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja przecież żartuję i w sumie idąc w suchary mógłbym powiedzieć, że teraz James Newton Howard to powinien się "Jai Newton Ho" nazywać. He he he he he.

#WinaHansa #IStandByDaenerys