Dzisiaj maestro obchodzi swoje 91 urodziny. Z tej okazji życzę 100, a już niedługo nawet dwusetnych urodzin.
W ramach świętowania wróciłem w pracy do składanki 'John Williams Greatest Hits 1969–1999' - nie wiem czy najlepszej, ale mam do niej największy sentyment, to pierwsza płyta (w sumie to pierwsze dwie) jaką sobie kupiłem.
Mój pierwszy soundtrack Johna Williamsa to Star Wars The Phantom Menace. To były tak odległe czasy gdzie ścieżki dźwiękowe miały nawet teledyski. I po zobaczeniu/usłyszenia tego, jako mały dzieciak zapragnąłem tej płyt:.
Pamiętam że kiedyś często to oglądałem chyba w jakości 144p na moim ówczesnym necie. Po premierze 3 części przerzuciłem się na Musical Journey z bonusowego dvd, trochę brakuje mi takich wydawnictw. Muszę sobie to odświeżyć
Jak to jest z tytułem pierwszego filmu o przygodach Indiany Jonesa?
Zawsze myślałem, że brzmi on "Raiders of the Lost Ark", taki tytuł mamy np. na okładce soundtracku Williamsa, tymczasem ponoć na oficjalnym kanale Paramount widnieje tytuł "Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark" ...
Ostatnio zmieniony śr kwie 05, 2023 08:24 am przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.