Czego ostatnio słuchaliście? Wersja niefilmowa
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +

Moja ulubiona płytka Muse (ewentualnie ex aequo z Black Holes and Revelations). Są momenty słabsze, ale: United States of Eurasia to mój muse'owy top 3, a Exogenesis to coś boskiego (zwłaszcza Cross-Pollination). Bardzo podoba mi się, jak łączą tu różne tradycje muzyczne, choć w paru momentach mogliby nieco przystopować (jak słusznie zauważono, Undisclosed Desires brzmi trochę jak Timbaland

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O masz u mojej siostry wielki plus, gdyż ona uwielbia Muse
Kto wie może spotkacie się na tym koncercie w Krakowie, gdyż też się wybiera
A co do płyty to ja ostatnio pożyczyłem od siostry:

Ale po pierwszym razie, jakoś na razie trudno mi się przekonać, będę musiał spróbować po raz drugi. Za to "The Resistance" mi się podoba, choć moja siostra powiedziała, że nic dziwnego, gdyż według niej ma ta płyta coś z muzyki filmowej. I z tego co napisałeś, wynika, że rzeczywiście tak jest

A co do płyty to ja ostatnio pożyczyłem od siostry:

Ale po pierwszym razie, jakoś na razie trudno mi się przekonać, będę musiał spróbować po raz drugi. Za to "The Resistance" mi się podoba, choć moja siostra powiedziała, że nic dziwnego, gdyż według niej ma ta płyta coś z muzyki filmowej. I z tego co napisałeś, wynika, że rzeczywiście tak jest

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Za mało tę ścieżkę słuchałem, aby takie podobieństw usłyszeć, ale nie ukrywam, że zaintrygowałeś mnie.Marek Łach pisze:A Ty też słyszysz podobieństwo United States... do Parade of the Slave Children?Fajna sprawa dla mnie, choć pewnie nie wynika ze ścieżki Williamsa, ale raczej z próby podrobienia tego samego idiomu...

A co do festiwalu, to przypuszczam, że na 30 Seconds To Mars też będziesz

Dobra płyta. Może nie wszystkie utwory mi odpowiadają, ale "The Story" jest naprawdę świetne. Mogę słuchać na okrągło.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Piosenka o tym jak rżnęli się nasi przodkowie.. 
http://kaleson987.wrzuta.pl/audio/4X6SC ... od_mozgawa

http://kaleson987.wrzuta.pl/audio/4X6SC ... od_mozgawa
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Słychać, że napisali ten utwór tak od niechcenia. I z tego co wiem to jak nagrają następną płytę, to na pewno nie dadzą go do tracklisty.Mefisto pisze:Faktycznie, dobra muzyka - poza wpadką do Zmierzchu Muse trzyma klasę.
A co do "United States of Eurasia" to wszyscy piszą, że o inspiracją Queen i Lawrence of Arabia, ale Marek ma rację, toż to wypisz wymaluj "Temple of Doom"