O jaki prezent z USA poprosić???

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

O jaki prezent z USA poprosić???

#1 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 16, 2009 00:34 am

Za bardzo nie wiedziałem, gdzie ten temat umieścić, więc spróbuję tutaj:
A sprawa jest dość dziwna i nie zdziwię się jak niektóre osoby będą się dziwić, gdyż powodów do dziwienia jest sporo :wink:
Do konkretów: Na początku lipca przybywa mój daleki wujek z USA. Jest on Amerykaninem, po polsku nic nie mówi, ale ważniejsze jest to, że chciałbym każdemu członkowi rodziny coś kupić. I ja za bardzo nie mam pojęcia co też takie mógłbym chcieć :? Może wiecie jakie rzeczy opłaca się w Stanach kupować itd. Zaznaczam, że nie chciałbym, aby prezent był droższy niż 40-50$. Może ktoś mógłby mi poradzić o co mógłbym mego wujka poprosić :?:
I uwaga mam czas do 20 czerwca, a więc do soboty.
Z góry dziękuję i czekam na Wasze propozycje :)

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Mefisto

#2 Post autor: Mefisto » wt cze 16, 2009 01:34 am

filmy! kolekcjonerskie edycje nie dostępne lub dawno wyprzedane w europie, a których nie opłaca się po prostu sprowadzać. to samo z płytami z filmówką :)
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2009 14:58 pm przez Mefisto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: O jaki prezent z USA poprosić???

#3 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 16, 2009 07:12 am

Wawrzyniec pisze: I ja za bardzo nie mam pojęcia co też takie mógłbym chcieć :?
Powiedz wujkowi, ze wystarczy Ci jego przyjazd :P
Może wiecie jakie rzeczy opłaca się w Stanach kupować itd.
Ale co to znaczy? Chcesz to pozniej spieniezyc? ;) Ale na powaznie..
Niech Ci przywiezie sciezke z Matrixa. Taniej juz nie bedziesz mial :)
Zaznaczam, że nie chciałbym, aby prezent był droższy niż 40-50$. Może ktoś mógłby mi poradzić o co mógłbym mego wujka poprosić :?:
No to jeszcze zostaje 30$..
I uwaga mam czas do 20 czerwca, a więc do soboty.
Spokojnie, zdazymy.. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 16, 2009 20:49 pm

Na początku dziękuję za dobre rady :) Tutaj chyba postąpię tak jak mi radzi Mefisto, gdyż jak patrzyłem po różnych stronach "amazon" "ebay" to filmy i płyty są rzeczywiście dość tanie, szczególnie takie starsze, których w Polsce nie mogę zdobyć (przynajmniej tam gdzie szukam w Niemczech też).
Bucholc Krok pisze:Niech Ci przywiezie sciezke z Matrixa. Taniej juz nie bedziesz mial :)
Ale ta ścieżka dostępna jest tylko w sklepach internetowych. I tutaj też pojawia się problem, gdyż nie mam pojęcia się prezentują półki sklepowe z muzyką filmową w USA, a dokładniej w Utah :? :?:

Inne osoby doradzają mi, aby poprosić o jakiś sprzęt elektroniczny, czy też jakieś markowe ubranie. O tym też myślę, ale z ubraniami to zawsze lepiej samemu pooglądać, przymierzyć itd. A co do sprzętu elektronicznego to jestem laik, więc nie za bardzo potrafiłbym wybrać jakiegoś cyfrowego aparatu czy coś w tym stylu. A też nie chciałbym, aby tak sprzęt był za drobi. I też, żeby nie był zbyt tani co by się równało słabym sprzętem po prostu.
Ciągle myślę i dziękuję za propozycję :) Oczywiście nie miałbym nic przeciwko dalszym :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#5 Post autor: Łukasz Wudarski » wt cze 16, 2009 21:47 pm

Ja na Twoim miejscu wziąłbym jakiegoś fajnego mp3 playera. np taki iRiver X20 FM Koszt ok 70 $. Może nieco mniej. A wypas pełen. Jakbym miał brać coś ze sprzętu to właśnie takie coś.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 16, 2009 22:12 pm

Łukasz Wudarski pisze:Ja na Twoim miejscu wziąłbym jakiegoś fajnego mp3 playera. np taki iRiver X20 FM Koszt ok 70 $. Może nieco mniej. A wypas pełen. Jakbym miał brać coś ze sprzętu to właśnie takie coś.
Brzmi bardzo fajnie, ale 70$ to jednak trochę za dużo. Zresztą jako, że nie jestem jedynakiem to i każde z nas ma coś dostać, to też nie chciałbym być tym co najdroższe dostaje. Dziwnie bym się czuł.
Co prawda mp3 playera posiadam, ale na pewno nie tak fajnego jak ten przez Ciebie zaproponowany :) Ciągle myślę o rozmyślam i dziękuję za kolejne propozycje :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#7 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 16, 2009 22:42 pm

Wawrzyniec pisze: Ale ta ścieżka dostępna jest tylko w sklepach internetowych.
W specjalistycznych stacjonarnych moze i by sie trafilo..
I tutaj też pojawia się problem, gdyż nie mam pojęcia się prezentują półki sklepowe z muzyką filmową w USA, a dokładniej w Utah :? :?:
Zapytaj wujka. :)
Inne osoby doradzają mi, aby poprosić o jakiś sprzęt elektroniczny, czy też jakieś markowe ubranie.
Za 50$?? :o Chyba apaszke albo szalik. ;)

Po namysle dochodze do wniosku, ze jakbym mial 50$ to bym wybral eleganckiego boxa (5CD) Mad, Mod and Macabre - The Ronald Stein Collection. Od dluzszego czasu za mna chodzi, ale akurat nie mam wolnej 50-tki. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#8 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 17, 2009 22:20 pm

Bucholc Krok pisze:Po namysle dochodze do wniosku, ze jakbym mial 50$ to bym wybral eleganckiego boxa (5CD) Mad, Mod and Macabre - The Ronald Stein Collection. Od dluzszego czasu za mna chodzi, ale akurat nie mam wolnej 50-tki. :)
Dziękuję za propozycję, ale chyba wybiorę coś innego :wink:
Chociaż na 98% uważam, że tego "Matrixa" w normalnych sklepach nie ma. 2% niepewności pozostaje, ale cóż począć?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#9 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 18, 2009 20:53 pm

Wawrzyniec pisze: Dziękuję za propozycję, ale chyba wybiorę coś innego :wink:
Aha.. nie to nie.. :)
Chociaż na 98% uważam, że tego "Matrixa" w normalnych sklepach nie ma. 2% niepewności pozostaje, ale cóż począć?
No to najlepiej niech Ci wujek da 'w lape'. ;):D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#10 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 18, 2009 21:16 pm

Bucholc Krok pisze:Aha.. nie to nie.. :)
Mam nadzieję, że to nie jest to słynne obrażalskie "nie to nie"? Gdyż mi tylko chodziło o to, że akurat muzyka "Golden Age" mnie nie interesuje. Inne rady muzyczne jak najbardziej :) W każdym razie sądzę, że najlepiej będzie prosić o jakieś płytyki chociażby ze względu na transport. Gdyż wiadomo jak bym poprosił jakieś super hyper głośniki to z transportem zawsze trochę gorzej. A płytki to za wiele miejsca nie zajmują :) Myślę przede wszystkich o takich, które u nas trudno zdobyć itd. Może jakiś wczesny Hans Zimmer? Może coś Johna Williamsa? Może coś Trevora Jonesa? A może coś unikatowego Dona Davisa? Jest nad czym myśleć i jakby co to mam nawet krótką listę, ale oczywiście z Waszych propozycji jestem dalej jak najbardziej rad :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#11 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 18, 2009 22:20 pm

Wawrzyniec pisze: Gdyż mi tylko chodziło o to, że akurat muzyka "Golden Age" mnie nie interesuje.
Pamietam. :) Silver tez Cie nie interesuje?
Myślę przede wszystkich o takich, które u nas trudno zdobyć itd. Może jakiś wczesny Hans Zimmer? Może coś Johna Williamsa? Może coś Trevora Jonesa? A może coś unikatowego Dona Davisa?
I te unikatowe plyty maja byc w stacjonarnych sklepach?
Jest nad czym myśleć i jakby co to mam nawet krótką listę,
To moze ja opublikuj? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#12 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 18, 2009 23:39 pm

Bucholc Krok pisze:To moze ja opublikuj? :)
Wstydzę się :oops: Gdyż jeszcze wyjdzie, że są to płyty łatwo dostępne w Polsce, plus będzie dyskusja o jakości ich i moim guście, albo co gorsza zostanę pozbawiony złudzeń, że co niektóre z nich można dostać w zwykłych sklepach. Ale liczę trochę w mit Ameryki, że tam można zdobyć wszystko :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#13 Post autor: Bucholc Krok » pt cze 19, 2009 07:09 am

Wawrzyniec pisze: Wstydzę się :oops: Gdyż jeszcze wyjdzie, że są to płyty łatwo dostępne w Polsce,
To chyba dobrze?
plus będzie dyskusja o jakości ich i moim guście,
Nie bedzie... a jesli nawet to co? ;)
albo co gorsza zostanę pozbawiony złudzeń, że co niektóre z nich można dostać w zwykłych sklepach. Ale liczę trochę w mit Ameryki, że tam można zdobyć wszystko :)
Lepiej sie pozbyc takich zludzen. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#14 Post autor: Wawrzyniec » pt cze 19, 2009 21:51 pm

Dobra, decyzję podjąłem i dlatego też chciałbym podziękować wszystkim za propozycje :) Zdecydowałem się jednak na soundtracki tak jak Mefisto zaproponował. Przy czym zdecydowałem się na takie, z którymi do tej pory miałem problemy dostać. Oczywiście podałem listę, z której wujek ma już sobie coś tam wybrać. Zrobiłem tak specjalnie, aby na wypadek jakby jakiegoś soundtracka nie znalazł, miał inne do wyboru.
Zobaczymy co to będzie :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#15 Post autor: Koper » pt maja 07, 2010 18:54 pm

Wawrzyniec pisze:Może wiecie jakie rzeczy opłaca się w Stanach kupować itd.
DEMOKRACJĘ :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ