Bierz PS3.
Michał Turkowski pisze:1. Która konsola jest mniej awaryjna ?
Obecne, najnowsze modele są mało awaryjne, ogólnie to jednak częściej były problem z Xboksami, słynne "Red Ring of Death", choć stare PS3 też nie uniknęły podobnego problemu i tam było "Yellow Light of Death". Ale głównym problemem to było to, że ludzie nie czyścili konsol, no i zakurzone, w końcu się przegrzewały. Ja systematycznie czyszczę i mój FAT działa 4 lata bez żadnych problemów.
Michał Turkowski pisze:2. Gdzie są lepsze gry, jest ich więcej, jak wypadają porównania cenowo ?
PS3, z ex-ów na X'a to w sumie tylko Gears of War 2 i 3 oraz Forza (choć moim zdaniem Gran Turismo jednak dużo lepsze), reszta została wydana na PC. Natomiast PS3 - Uncharted (absolutny must-have, geniusz giera), God of War 3 (to samo

), Killzone 2 i 3, Gran Turismo 5, Heavy Rain, trylogia Resistance, inFamous, Flower, Journey, LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, a już niedługo The Last of Us (od twórców Uncharted), Beyond: Two Souls (od twórców Heavy Rain), kolejne God of War.
Michał Turkowski pisze:3. Czy grafika na obu konsolach różni się w grach ? Czy np. Far Cry 3 wygląda/działa lepiej np na PS3 albo na X360, czy są różnice?
Kiedyś były jakieś różnice w tytułach multiplatformowych na korzyść X'a, bo PS3 jest konsolą dużo trudniejszą w programowaniu, ale obecnie różnic już nie ma, gry wyglądają tak samo. Natomiast ex-y mają rewelacyjną grafikę, szczególnie Uncharted 2 i 3, God of War 3 i Killzone 2 i 3, tutaj żaden ex z X'a nawet nie ma co się z nimi równać.
Michał Turkowski pisze:4. Która konsola zapewnia lepszy obraz jak to wygląda?
No nie wiem o co Ci chodzi tutaj konkretnie, o grafice w grach wyżej już napisałem.
Michał Turkowski pisze:5. Czym różnią się wersje konsol zwykłe od wersji Slim ? Czy prócz wyglądu coś je dzieli?
Wygląd, mniejsza waga i rozmiar, podobno nowsze modele mogą być mniej awaryjne.
Michał Turkowski pisze:6. Jakie są najlepsze odsłony obu konsol, jakieś ulepszone wersje itd?
Nic ulepszonego nigdy nie było, kwestia wyglądu, niektórym np. slimy PS3 się nie podobają, ja w sumie też wolę swojego FATa, ale jak Ci odpowiadają to brał bym slima, jednak nowsze, gwarancja jest, a tamtych to już nie produkują, także albo używany, albo jakaś nówka, która się zapodziała w magazynie.
Michał Turkowski pisze:Planuję to podpiąć pod niedawno kupiony telewizor a mam Samsunga Smart TV UE-32ES6100. Jest to LED TV, 32-calowy z Full HD. Jak on będzie współgrał z konsolą ?
Będzie działał bez problemów, 3D także będzie OK, w wielu grach jest dostępne jak np. Uncharted 3, Killzone 3, czy Gran Turismo 5. PS3 ma też Blu-Raya, także możesz oglądać filmy, również w 3D. Natomiast X ma tylko DVD i przez to jest trochę gierek gdzie jest po kilka płyt i w czasie gry trzeba nimi żonglować, niektóre gry mają nawet po 4 DVD, na PS3 tego problemu nie ma, zawsze 1 Blu-Ray