Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#6436 Post autor: lis23 » ndz gru 13, 2020 09:38 am

Beata Mazurek stwierdziła, że Tusk jest przywiązany do tradycji ale szkoda, że ze swoich faszystowskich pamiątek pokazał tylko maseczkę, bo mógł jeszcze włożyć mundur dziadka z wermachtu ;)

Dziennikarze sami zarzucili Ziobrze, że to On jest miękiszonem, bo pozostaje w rządzie, który oskarża o łamanie Konstytucji i działania przeciwko polskiej suwerenności.

Tak właściwie, prawdziwym miękiszonem okazała się Unia Europejska, która ustąpiła Węgrom i Polsce - wszyscy się teraz cieszą, że UE już nic Polsce nie zrobi, bo wszystko zostało odwleczone na lata i Kaczyński wygrał, bo ma kasę z UE i nie będzie miał problemów z łamaniem praworządności. Dziennikarze podkreślają też sukces Kaczyńskiego, który ustawił sobie Ziobrę i Gowina a Zjednoczona Prawica jest jedyną ideową partią na polskiej arenie politycznej i tylko Oni będą bronić Boga, honoru i ojczyzny.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#6437 Post autor: swordfish » ndz gru 13, 2020 12:41 pm

Lisie, za dużo oglądasz TVN24. Przełącz na BBC lub Sky News i zobacz jak UK przygotowuje się do Brexitu. Jakie tam jest zamieszanie i chaos. A ten chory Boris Johnson mówi, że to wspaniałe rozwiązanie.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6438 Post autor: lis23 » pn gru 14, 2020 18:16 pm

A co mnie UK, skoro ja mieszkam w Polsce?
Brytole sami są sobie winni, więc niech wypiją to, co sobie naważyli ;) U nas jest już wojenka na Prawicy: Ozdoba wyzywa Girzyńskiego, że za dużo pił ze Schetyną ;) i że na Prawicy tylko jego szef, Ziobro walczy ze złem, korupcją, złymi sędziami i z kradziejami vatu ;)
Moim zdaniem, skoro Solidarna Polska chce głosować przeciwko ustaleniom szczytu, opozycja powinna pójść na całość i wbrew interesom Polski zagłosować przeciwko i jeśli Ziobro dotrzyma słowa to Rząd się rozleci - choć wiem, że do tego nie dojdzie, bo prawie cała opozycja była za porozumieniem na szczycie, więc byliby niewiarygodni, ale może w końcu skuteczni?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6439 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 14, 2020 22:09 pm

Koper pisze:
sob gru 12, 2020 20:18 pm
Solidarne Miękiszony 8)
A właśnie nie to nie Janusz Kowalski z Solidarnej Polski i inni z tej partii mieli hasło "Weto albo Śmierć"? Gdyż weta nie ma, a te osoby jakoś dalej żyją z tego co wiem?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#6440 Post autor: swordfish » pn gru 14, 2020 23:03 pm

lis23 pisze:
pn gru 14, 2020 18:16 pm
A co mnie UK, skoro ja mieszkam w Polsce?
Polityka międzynarodowa jest systemem naczyń połączonych. Drganie w jednym, przenosi się na kolejne.
Polacy, którzy w UK nie uzyskali obywatelstwa brytyjskiego, będą musieli wracać do Polski. Do tej pory mogli pracować na podstawie przepisów UE, ale obecnie nie będą już obowiązywać. Należy ubiegać się od nowa o pozwolenia na pracę i kartę pobytu. Rozpocznie się exodus Polaków i innych emigrantów zarobkowych do innych państw. Polacy, którzy nie osiedlili się w UK, wrócą w pierwszej kolejności z Tamizy nad Wisłę. Szykujmy się na powrót bezrobocia w Polsce.
Do cen towarów i usług z UK dojdzie cło.
Ubytek dużego kraju w strukturach UE oznacza mniejszy budżet unijny. Szacuje się, że budżet UE zmniejszy się o 10%.
Brexit przyniósł zmianę w Parlamencie Europejskim i dzięki temu PiS zyskał dodatkowego europosła Dominika Tarczyńskiego (rozdzielono miejsca po europosłach z UK).

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6441 Post autor: lis23 » śr gru 16, 2020 10:23 am

Toruński sanepid uznał, że organizatorzy urodzin Radia Maryja nie naruszyli prawa i reżimu sanitarnego i obostrzeń, przyjęli to na oko po liście wyjaśniającym od Rydzyka. Tak więc mamy podwójne standardy: emerytka w maseczce i stojąca w odpowiedniej odległości dostała mandat i 10 tyś. od sanepidu ( niektórzy dostają nawet 30 tysięcy kary ) a Rydzyk, Ziobro i spółka, nic ...

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6442 Post autor: lis23 » czw gru 17, 2020 14:49 pm

Nie wiem, co Oni biorą w TVPIS, bo mój tatuś się wczoraj chwalił, że Ta ...... Lepmart ma koronawirusa i że być może zaraziła nim zdrajcę narodu, "Ryżego" Tuska ;) Według mojego ojca, nie ma żadnego strajku kobiet, tylko na ulice wychodzą zwolennicy złodzieja i zdrajcy, "Ryżego" ;)
"Ryży" miał nakraść miliardy a Kaczyński z dobroci serca oddaje je ludziom w postaci 500+, 13 i 14 emerytury i w Polsce nigdy tak dobrze nie było, a gdyby nadal rządził "Ryży" to miasta byłyby pełne terrorystów i wysadzonych kościołów a na ławkach całowałyby się "pedały" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#6443 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 17, 2020 15:57 pm

Przede wszystkim, z całym szacunkiem, pytanie, co bierze Twój Tatuś... ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6444 Post autor: lis23 » czw gru 17, 2020 16:27 pm

Przede wszystkim, duże dawki TVP1 i TVP Info ;)

PIS prawdopodobnie przejmie stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich, ich kandydatem jest Piotr Wawrzyk, więc popierany przez opozycję kandydat, którego nie popiera Rząd przepadnie i zniknie ostatnie niezależne stanowisko.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#6445 Post autor: Bucholc Krok » czw gru 17, 2020 18:59 pm

Koper pisze:
pt gru 11, 2020 17:05 pm
Wyjaśniłem Ci chyba logicznie, że nie ma tam żadnego bezsprzecznego namawiania do mordu, więc nie ma podstaw do stawania przed sądem.
Toć napisałem Ci, że nie jest taka głupia, żeby jednoznacznie namawiać do mordu. :roll: Ale wystarczy, że znajdzie się jakiś chory psychicznie, który coś sobie ubrda i tragedia gotowa. A potem będzie zrzucanie winy na innych.
A generalnie tyle mnie ona interesuje, co zeszłoroczny śnieg, więc nie mam zamiaru wnikać co gada, tym bardziej, że żadnej funkcji w tym kraju nie pełni.
Ta, nikogo nie interesuje, a za jakiś czas ląduje w sejmowym przytulisku dla nieudaczników i jest wielkie zdziwienie, że poziom wielu tam zasiadających sięga obory.
Lepiej mi powiedz dlaczego jeden taki od Ziobry co twierdził, że "weto albo śmierć" nie dał przykładu tylko okazał się "miękiszonem"? :P
Jackowski (jasnowidz) twierdzi, że w przyszłym roku szlag trafi koalicję, więc nie ma się co za bardzo nimi przejmować. Zwłaszcza "jakimiś od Ziobry".
MichalP pisze:
pt gru 11, 2020 17:36 pm
Dla mnie w tej jej wypowiedzi to ona pila do faktu posiadania broni jako takiego ogolnika, ze stoi na przeciwko goscia z bronia (i to niekoniecznie bronia do strzelania - palka, paralizator to tez bron)
Policja bez broni? Genialne! :)
i do niczego nie namawiala, a tylko prowokowala ich pytajac, czy stac ich na inne zachowanie niz palowanie i gazowanie kobiet, ktore stoja na przeciwko ich i broni nie maja.
Po co mieliby tam być bez broni? A w razie jakiejś rozruby to mieliby śpiewać albo tańczyć? Najwyraźniej coś się jej pomieszało. Chyba ogląda za dużo bajek.
swordfish pisze:
ndz gru 13, 2020 12:41 pm
Lisie, za dużo oglądasz TVN24. Przełącz na BBC lub Sky News
Albo na Animal Planet. ;) Bardzo relaksujące. Kiedyś oglądałem. Polecam.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#6446 Post autor: MichalP » czw gru 17, 2020 19:33 pm

Bucholc Krok pisze:
czw gru 17, 2020 18:59 pm
MichalP pisze:
Dla mnie w tej jej wypowiedzi to ona pila do faktu posiadania broni jako takiego ogolnika, ze stoi na przeciwko goscia z bronia (i to niekoniecznie bronia do strzelania - palka, paralizator to tez bron)
i do niczego nie namawiala, a tylko prowokowala ich pytajac, czy stac ich na inne zachowanie niz palowanie i gazowanie kobiet, ktore stoja na przeciwko ich i broni nie maja.
Po co mieliby tam być bez broni? A w razie jakiejś rozruby to mieliby śpiewać albo tańczyć? Najwyraźniej coś się jej pomieszało. Chyba ogląda za dużo bajek.
Wiec widzisz wyobraz sobie, ze mozna byloby to zrobic bez broni. Tak jak wygladali panowie policianci i jak sie czesc z nich zachowywala to mozna bylo sadzic, ze nie ida pilnowac pokojowej demostracji tylko jada gdzies odbijac kogos z rak terrorystow. Za duzoi Die hard sie naogladali :lol: Wszystko zalezy od podejscia i tego jaki efekt chce sie osiagnac. Pokazowka z ubrojonymi oddzialami, tajniacy, palowanie, niby proba rozbicia manifestacji ale odcinanie ludziom drog ucieczki, zeby ich wszystkich wylapac. To nie sa metody, ktorych sie uzywa, zeby rozladowac napiecie, tak sie idzie na zwarcie. Wiesz jak sie tylko ma stycznosc z takim traktowaniem to sie nie widzi juz alternatyw.

A jakby sie okazalo, ze sie zaczynaja dziac jakies rozroby - niszczenie mienia np, to co wtedy zaczeli by strzelac do tych ludzi, skoro paluja ich za sam fakt bycia na manifestacji i pyskowania. Bije tez po oczach fakt innego podejscia jak masz manifestacje "prawicowych patriotow" wtedy panom w kaskach jakos tak sie bardzo nie spieszy do akcji - spalone mieszkania nie robia na nich wrazenia, ahh, co innego flaga na balkonie, wtedy interwencja sie nalezy :roll: .

Inny kraj, inne standardy i nie mowie, ze tutaj w Kanadzie jest idelanie - daleko od tego ale sa inne metody wykorzystywane, nawet przy duzo wiekszych rozrobach. A bron owszem trzeba miec ale to jest zawsze ostatecznosc wiec sie ja trzyma z tylu, nie na widoku i dobrze zabezpieczona, a nie wyprawia jakies pokazowki.

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#6447 Post autor: Krelian » czw gru 17, 2020 19:34 pm

lis23 pisze:
czw gru 17, 2020 16:27 pm
Przede wszystkim, duże dawki TVP1 i TVP Info ;)

PIS prawdopodobnie przejmie stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich, ich kandydatem jest Piotr Wawrzyk, więc popierany przez opozycję kandydat, którego nie popiera Rząd przepadnie i zniknie ostatnie niezależne stanowisko.
Pal licho, że tam jakaś opozycja popierała ale to był kandydat (Zuzanna Rudzińska-Bluszcz) który dostał rekomendacje multum organizacji pozarządowych, apolityczny i zostanie zastąpiony jednak przez polityka partii rządzącej co będzie ostatecznie zburzeniem wieloletniej tradycji NIE mianowania polityka z znaczących obozów partyjnych do pełnienia tej funkcji...przykre.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6448 Post autor: Koper » czw gru 17, 2020 20:52 pm

Bucholc Krok pisze:
Ta, nikogo nie interesuje, a za jakiś czas ląduje w sejmowym przytulisku dla nieudaczników i jest wielkie zdziwienie, że poziom wielu tam zasiadających sięga obory.
Taa... wyląduje... tak jak Kijowski :D
Bucholc Krok pisze:
MichalP pisze:
Bożżż, Bucholc, Ty nie rozumiesz prostej rzeczy? Baba chciała podkreślić, że ona niby taka odważna pomimo braku broni, a oni pomimo posiadania broni nie wykazują rzekomo odwagi. Poza tym nie zawsze mówi się o czymś wprost i najkrócej jak się da. Taki Mickiewicz mógł napisać "O Matko Boska", ale zamiast tego napisał "Panno święta, co Jasnej bronisz Częstochowy I w Ostrej świecisz Bramie! Ty, co gród zamkowy Nowogródzki ochraniasz z jego wiernym ludem" - a chodzi o tę samą postać. Zatem jak baba powiedziała o formacji co ma broń to chciała błysnąć elokwencją i użyć jakiegoś wyszukanego zamiennika na słowo "policja" a nie od razu kogoś zabić.
Krelian pisze:
czw gru 17, 2020 19:34 pm
Pal licho, że tam jakaś opozycja popierała ale to był kandydat (Zuzanna Rudzińska-Bluszcz) który dostał rekomendacje multum organizacji pozarządowych, apolityczny i zostanie zastąpiony jednak przez polityka partii rządzącej co będzie ostatecznie zburzeniem wieloletniej tradycji NIE mianowania polityka z znaczących obozów partyjnych do pełnienia tej funkcji...przykre.
Przecież żadna inna partia nie miała takiej obsesji obsadzania wszystkich stanowisk swoimi przydupasami jak obecnie rządząca, więc trudno byłoby liczyć by choćby i RPO się uchował. A jeśli ten Wawrzyk to taki sam fenomen jak obecny RPD to ... chrońcie nas o bogowie. :P Swoją jednak drogą, czy aby kandydat nie musi dostać poparcia również senatu ? Bo tutaj PiSowi może być ciężko. Bo że Andrzej tam potem wszystko podpisze, nawet jakby konia mianowali, to wiadomo.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6449 Post autor: lis23 » pt gru 18, 2020 12:40 pm

Kandydat już wystosował prośbę do Senatorów o rozwagę ;)

https://wydarzenia.interia.pl/autor/luk ... Id,4932769

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6450 Post autor: Koper » pt gru 18, 2020 15:36 pm

Kolejny "niby nie w partii ale całym sercem za partią"... dajcie spokój :(
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ