https://www.press.pl/tresc/61765,agata- ... i-z-tok-fm
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/w ... -newsweeka
Tomasz Lis nie staje w obronie swojego kolegi z redakcji. Dlaczego nie protestuje, gdy zwalniają u niego?
przy jednym stoliku może przebywać rodzina lub osoby pozostające we wspólnym gospodarstwie domowym. W innym przypadku przy stoliku powinny siedzieć pojedyncze osoby, chyba, że odległości między nimi wynoszą min 1,5 m i nie siedzą oni naprzeciw siebie.
Jak widać nawet w przypadku funkcjonariuszy partyjnych myślenie się przydaje.
swordfish pisze: ↑pt maja 22, 2020 20:57 pmMagda Jethon zapowiada, że do jej powstającego radia Nowy Świat nie wpuści polityków. A tymczasem Wojciech Mann prezentuje razem z Rafałem Trzaskowskim na facebooku wspólną playlistę. PiS jest zly, bo my kochamy PO. Jak mam teraz rozumieć apolityczność legendy Trójki?
Bo generalnie myślenie się w życiu przydaje.Bucholc Krok pisze: ↑sob maja 23, 2020 10:06 amJak widać nawet w przypadku funkcjonariuszy partyjnych myślenie się przydaje.![]()
Ale to przecież nie od dziś wiadomo, że nie ważne jak mówią, ważne by mówili, a skandale nakręcają popyt. Tak jak z tą babą co zrobiła jakąś wielką instalację artystyczną z jakimiś genitaliami na krzyżu... pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował, gdyby oburzeni nie zaczęli robić wrzasku. Ale tu właśnie przydaje się myślenie.Bucholc Krok pisze: ↑sob maja 23, 2020 10:06 amA płyty Kazika (wersje winylowe - pre-ordery - rozeszły się w kilkanaście godzin), które na stronie kosztowały ok. 130 zł, na Allegro są po ok. 350zł.Ciekawe, że na stronie wytwórni cały czas można kupić CD (i kasetę) i CD też są na Allegro z przebiciem.
Na korzystne dla radia i słuchaczy rozwiązania to już za późno, mleko się rozlało, a zaczęło się rozlewać na długo przed sprawą Kazika.Bucholc Krok pisze: ↑sob maja 23, 2020 10:06 amW interesie Manna i jego przyszłego radia jest niestety to, żeby z dawnej Trójki nic nie zostało. Może dlatego akurat teraz zaczęło się to "bratanie się" z kimś takim jak Trzaskowski. Chce zaogniać sytuację i jednocześnie przypomnieć o swoich sympatiach politycznych na wypadek porażki własnego radia. Minie rok, dwa lata i się zobaczy czy projekt wypali. PiS posypie się przed końcem kadencji (co jest coraz bardziej prawdopodobne) i wtedy będzie można spokojnie wrócić do Trójki rządzonej przez swoich (w każdym razie nie przez PiS).
Deklaracje polityczne jeszcze pracujących w Trójce i już byłych dziennikarzy oraz przyklejanie się do tej awantury polityków (Biedroń na wczorajszej manifestacji przed Trójką) bardzo szkodzą próbie korzystnego dla radia i słuchaczy załatwienia tej sprawy. Ale może o to chodzi...![]()
Można jeszcze z dyrektora Trójki zrobić kozła ofiarnego (znaczy dać mu posadkę gdzie indziej), choć chwilowo się nie zanosi. Zawsze można się dogadać, jeśli jest wola. Pytanie, czy jest po stronie dyrekcji.
W tym przypadku chodziło o zwykłą cenzurę, a nie poprawianie. Ci już poprawiali, gdy się dorwali do władzy i w sumie szkoda mi było tylko jednego dziennikarza, reszty nie znałem lub nie lubiłem.Po co pisowscy aparatczycy wtrącali się w rozgłośnie dla specyficznej grupy melomanów. Zostawiliby to w spokoju, dziś sami mieliby mniej problemów na głowie. Ale to tak jest jak wszędzie chce się wtryniać swoje trzy grosze i się myśli, że jest się najmądrzejszym na świecie. To też typowe dla wielu działaczy. Nie mogą pojąć że coś tam działa lepiej, jak się nie wtrącają.
Nie musi wspierać, ale pewnie jeszcze tam wróci, więc lepiej niech uważa na to co robi i mówi, bo słuchacze pamiętają takie rzeczy.A co do Manna - logiczne. Jaki on ma interes we wspieraniu radia, w którym nie pracuje? Na jego miejscu bym się tak z Rafałkiem nie afiszował, tym bardziej że nawet jeśli chodzi o pokazanie się w kontrze dla PiSu to tam jest jeszcze masa innych kandydatów, więc słuchaczom Manna wcale nie musi ten Trzaskowski pasować. Ale... nie mój cyrk, nie moje małpy. Nie pracuje już w publicznym radio, niech sobie robi co chce.
Tak jak z Kurskiego (choć w sumie nie wiadomo za co)?Bucholc Krok pisze: ↑sob maja 23, 2020 10:52 amMożna jeszcze z dyrektora Trójki zrobić kozła ofiarnego (znaczy dać mu posadkę gdzie indziej)