Chcę zakupić sobie jakąś w miarę dobrą MP3 - tak do 500 zł jestem gotów wydać.
Na razie sprawdziłem Creativy dwa -
Creative ZEN MX oraz Creative ZEN X-Fi 2.
Podpiąłem doń Sennheisery HD380 Pro.
I powiem szczerze że ten pierwszy spodobał mi się znacznie bardziej. Jest mniejszy, ma guziki (nie jest dotykowy) no i to co najważniejsze - czyli dźwięk jest bardzo dobry i zdecydowanie mi się podoba. Brat ZEN MX sobie zakupił z miesiąc temu (testowałem go właśnie od niego) i nie narzeka. Cena to ok 250 zł.
Pożyczony od kolegi X-Fi 2 z kolei ma fatalnie działający wyświetlacz (wooollllnnnyyyyy) a i dźwięk zdaje się być jakiś taki odległy, i sporo jest cichszy.
Sama technologia X-Fi to dla mnie tak zbędny bajer - jakoś nie podoba mi się ten sposób grania.
Do tego chcę też zaopatrzyć się w słuchawki nauszne ale nie takie duże, typowe lecz te mniejsze - bardzo lubię spacerować i jakoś nie chcę nosić nic wielkiego na głowie przechadzając się po lesie czy parku

Co używacie, jakie macie o tym zdanie i co polecacie ?
Jestem otwarty na propozycję.
Aha - zależy mi głównie na odtwarzaniu muzyki - czyli rzeczy takie jak filmy czy inne pierdoły mnie nie interesują, czyli dotykowe wyświetlacze i inne pierdy też raczej nie

I czy jest jakaś rzeczywiście różnica pomiędzy dźwiękiem z takiego ZENka za 250 zł a Ipodem ? Czy tak naprawdę płaci się (1200 zł) za firmę (w przypadku apple'a)