Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
-
Turek
Heloł ! Chciałem poruszyć pewną istotną kwestię. Otóż regularnie sprawdzając Bladowe komenty pod reckami zaliczam facepalm jeden za drugim. Oczywiście kolego Bladu, ten temat nie ma w ciebie uderzać w żaden sposób i nie mam najmniejszego zamiaru z Ciebie robić sobie jaj, co to to nie. Uważam Bladu że jesteś naprawdę spoko gość i liczę na to że wspólnego picia wódy na 4FMF nie odmówisz

Ale czym do diaska kierujesz się waląc takie failowe oceny mega kultowym scorom?:D Toż co co piszesz pod Rambo, Under Fire itd woła o pomstę do nieba

-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » ndz gru 26, 2010 20:19 pm
A gregsonowe kaszany wychwala pod niebiosa. Na czym Ty się wychowałeś? :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » ndz gru 26, 2010 20:23 pm
Na Modern Talking.

A co do ocen to każdy ma swój gust.
-
bladerunner
autor: bladerunner » ndz gru 26, 2010 20:53 pm
Turek pisze:Heloł ! Chciałem poruszyć pewną istotną kwestię. Otóż regularnie sprawdzając Bladowe komenty pod reckami zaliczam facepalm jeden za drugim. Oczywiście kolego Bladu, ten temat nie ma w ciebie uderzać w żaden sposób i nie mam najmniejszego zamiaru z Ciebie robić sobie jaj, co to to nie. Uważam Bladu że jesteś naprawdę spoko gość i liczę na to że wspólnego picia wódy na 4FMF nie odmówisz

Ale czym do diaska kierujesz się waląc takie failowe oceny mega kultowym scorom?:D Toż co co piszesz pod Rambo, Under Fire itd woła o pomstę do nieba

Zawsze patrzę na kategorie słuchalność i prawie zawsze oceniam płyty, nie słucham bowiem filmów

, a Wy stawiacie wypadkowe, stąd może te moje ''niskie oceny''. Oczywiście, że nie odmówię picia wódki
Tak X-Men Origins w moim prywatnym rankingu ma mocne 4 starsy

.
-
Turek
Rambo II i Under Fire są nisko słuchalne?:D
-
bladerunner
autor: bladerunner » ndz gru 26, 2010 21:12 pm
Turek pisze:Rambo II i Under Fire są nisko słuchalne?:D
aleś się uczepił tych scorów

, 3+ to dobre oceny, a nie złe. Rzadko, bo rzadko, ale wracam do tych płyt czasem, ale z Goldsmitha o wiele bardziej cenie sobie np Mumię czy 13 Wojownika nawet pod względem utworów akcji i to dla nich są zarezerwowane prawie maxy

.
-
Turek
bladerunner pisze:

Ale Wind and Lion to też nuda z przebłyskami

-
bladerunner
autor: bladerunner » ndz gru 26, 2010 21:20 pm
Turek pisze:bladerunner pisze:

Ale Wind and Lion to też nuda z przebłyskami

Ee tam, dałem pełną trójeczkę za ten score w wydaniu 1 CD. Również uważam, że dawanie 5 to gruba przesada

.
Raisuli Attacks naprawdę miażdży, ale tak nudzi mnie ten score, może to może tamto, może, dlatego, że nie widziałem, bądź nie pamiętam filmu ? Nie wiem.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Kupowaty X-Men Gregsona na 4, a klasyk Goldsmitha na 3 czy 3,5??
Przecież to Forrest Gump by tego tak nie ocenił...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz gru 26, 2010 23:17 pm
Koper pisze:Przecież to Forrest Gump by tego tak nie ocenił...

A właśnie ciekawe, jak Bladu ocenił "Forresta Gumpa"

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
autor: bladerunner » ndz gru 26, 2010 23:43 pm
Koper pisze:Kupowaty X-Men Gregsona na 4, a klasyk Goldsmitha na 3 czy 3,5??

Ty, Ty, Ty tak przy okazji dzisiaj pisałem komentarz to przeczytałem, że oceniłeś Under Fire na 4 i napisałeś, że to nie jakieś bardzo mocne

. A ze mnie tu drwisz

.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Ale to było dawno, byłem młody i głupi.

Poza tym to było za płytę, bo jej piątki bym nie dał. Czwórkę, ale niech będzie ze solidną. Za oryginalność 5, za film... nie pamiętam już. 4 albo 5. Powiedzmy, że 4,5 byłaby optymalną notą łączną.

Ale w sumie Bladu "Bajo Fuego" spycha w cień całą dyskografię HGW, więc wiesz...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz gru 26, 2010 23:48 pm
Chociaż według mnie Bladu poruszył swoimi ocenami pewną dość ważną i istotną kwestię. Czy sam fakt, że dany soundtrack uważany jest powszechnie za klasyka oznacza, że należą mu się najwyższe noty

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
autor: bladerunner » ndz gru 26, 2010 23:49 pm
Koper pisze:Ale w sumie Bladu "Bajo Fuego" spycha w cień całą dyskografię HGW, więc wiesz...

już bym powiedział, że ewentualnie Rafael

:P.
Ja oceniam płyty, nie biorę pod uwagę oceny wypadkowej.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Wawrzyniec pisze:Chociaż według mnie Bladu poruszył swoimi ocenami pewną dość ważną i istotną kwestię. Czy sam fakt, że dany soundtrack uważany jest powszechnie za klasyka oznacza, że należą mu się najwyższe noty

Nie, ale chyba bez powodu dany score nie jet za klasyka uważany? Ale Bladu pewnie ocenia po szybkim przesłuchaniu i nie zastanawia się nad kontekstem, oryginalnością, nie wsłuchuje w różne ciekawe aspekty... i potem wali takie noty, że FAIL za FAILem.