Transformers czyli muzyczna szmira czy niedoceniony przełom?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
bladerunner

Transformers czyli muzyczna szmira czy niedoceniony przełom?

#1 Post autor: bladerunner » sob sie 14, 2010 18:54 pm

Wypowiedzi, niektóre Adama Krysińskiego:

''wersja complete bez sfx to prawie geniusz...''

''Oryginalność... Odwieczny dylemat przy ocenie i odbiorze płyt. Jabłoński, owszem popełnił tu podobno aż nieprzyzwoite plagiaty, ale ponieważ nie siedzę w dokonaniach MV, powiem że score ten bardzo mi się podoba. Kawałek 12 oczywiście miażdży ;-) Ocena na płycie jak i w filmie taka sama.''

Wypowiedź Mysterego:

''Dwa lata się przekonywałem do tej muzyki i ostatnimi czasy wreszcie się przekonałem. Kiedyś niebotyczny gniot, teraz świetna płyta do której często zdarza mi się wracać, 4/5.''

Myster i Ty nie lubisz Wolverine'a :D

To w końcu jak Szmira czy jednak bardzo dobry score?.

Bo dla mnie to Transformersi byli niebotycznym gniotem, a teraz odrobinę zmieniam zdanie o Jabłońskim . Koszmarrru ciag dalszy :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2 Post autor: Mystery » sob sie 14, 2010 19:00 pm

Wolę mój komentarz z fm.pl :)

"Pała za oryginalność zasłużona, aczkolwiek całość odbiera się całkiem dobrze. Może dlatego, że gdzieś to się już wszystko słyszało. Potencjał jaki dawał film na muzyczne go opisanie uważam za niestety stracony. Żeby tak Powell zabrał się za muzykę do drugiej części - nie miał bym nic przeciwko :)"

A co do scoru, to chyba każdy przyzna, że jest tam kilka naprawdę przebojowych tracków :wink:

bladerunner

#3 Post autor: bladerunner » sob sie 14, 2010 19:02 pm

Mystery Man pisze:Wolę mój komentarz z fm.pl :)

"Pała za oryginalność zasłużona, aczkolwiek całość odbiera się całkiem dobrze. Może dlatego, że gdzieś to się już wszystko słyszało. Potencjał jaki dawał film na muzyczne go opisanie uważam za niestety stracony. Żeby tak Powell zabrał się za muzykę do drugiej części - nie miał bym nic przeciwko :)"

A co do scoru, to chyba każdy przyzna, że jest tam kilka naprawdę przebojowych tracków :wink:
Niezły komentarz, mnie się bardzo podoba Optimus :) a Tobie?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4 Post autor: Koper » ndz sie 15, 2010 18:05 pm

Temat w sam raz na offtop bo przecież wiadomo, że nieposiadające jakiejkolwiek oryginalności Transy Jablonsky'ego przełomem być nie mogły, więc zostaje - szmira. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#5 Post autor: bladerunner » ndz sie 15, 2010 18:06 pm

Koper pisze:Temat w sam raz na offtop bo przecież wiadomo, że nieposiadające jakiejkolwiek oryginalności Transy Jablonsky'ego przełomem być nie mogły, więc zostaje - szmira. :P
hehe w sumie na to wychodzi. Zrobiłem to widocznie nieświadomie :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6 Post autor: Koper » śr sie 18, 2010 16:14 pm

Chyba u Wawrzyńca na urodzinowej imprezie. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » śr sie 18, 2010 18:00 pm

Wawrzek z tym Hansem jest normalnie nie do zajebania :D identyko jak obrońcy krzyża z tym krzyżem :D
NO CD = NO SALE

bladerunner

#8 Post autor: bladerunner » śr sie 18, 2010 18:03 pm

Adam Krysiński pisze:Wawrzek z tym Hansem jest normalnie nie do zajebania :D identyko jak obrońcy krzyża z tym krzyżem :D
dałem wczoraj na playliste wszystkie Hansa tzw Gwoździe :D po czym stwierdziłem, że Incepcja to mocno średni score. Więc 2,5 i ''Wawrzyniec Epic Fail'' :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#9 Post autor: Adam » śr sie 18, 2010 21:13 pm

żeby to pierwszy raz :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#10 Post autor: Koper » śr sie 18, 2010 21:53 pm

Oj tam, przecież wszyscy znamy

I PRAWO WAWRZYŃCA

Każdy kolejny nowy soundtrack Zimmera to dzieło doskonałe

bladerunner

#11 Post autor: bladerunner » śr sie 18, 2010 22:24 pm

Koper pisze:Oj tam, przecież wszyscy znamy

I PRAWO WAWRZYŃCA

No, ale to jest chore nie :?

Ja tam powoli się zaczynam nawracać dzieki temu forum :), a jestem na nim krócej chyba niż Wawrzyniec :?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#12 Post autor: DanielosVK » śr sie 18, 2010 23:25 pm

bladu pisze:Ja tam powoli się zaczynam nawracać dzieki temu forum
Z HGW też? :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

bladerunner

#13 Post autor: bladerunner » śr sie 18, 2010 23:51 pm

DanielosVK pisze:
bladu pisze:Ja tam powoli się zaczynam nawracać dzieki temu forum
Z HGW też? :P
Zacząłem od niekupowania wszystkich płyt z napisem Hans Zimmer :) Nieźle jak na początek musisz przyznać :D

z HGW potrzebuje więcej czasu :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#14 Post autor: Adam » czw sie 19, 2010 08:04 am

Koper pisze:Oj tam, przecież wszyscy znamy I PRAWO WAWRZYŃCA

i to już nie jest śmieszne :? toż to jak fanboje gosi andrzejewicz - przekonani o doskonałości i nieskazitelności twórczej swojej idolki..
bladerunner20 pisze:Zacząłem od niekupowania wszystkich płyt z napisem Hans Zimmer :) Nieźle jak na początek musisz przyznać :D
Wawrzyniec to ma takiego pecha że przecież nawet Aniołów nie można było nigdzie kupić u nas .. LOL.. i trzeba było do Berlina jechać i dawać 20E.. LOL
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#15 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 19, 2010 15:09 pm

Cisza długo nie trwała. :)

ODPOWIEDZ