Wybory
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Re: Wybory
On nie powiedział, ktoś zasugerował- on potwierdził. BO jego państwo to zamknięty aparat władzy do którego nikt nie ma dojścia- Jest za monarchią(dziedziczną). Świat jest zbyt poszedł do przodu i się skomplikował, by parędziesiąt osób rządziło nami. Każda skrajność prowadzi tylko do jednego.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To Korona Brytyjska to mafia?
Skoro bycie za monarchią dziedziczną to ma być państwo działające jak mafia. 
Korwin 1 na 3 pomysły ma dobre, ale reszta to nie pasuje do XXIw.

Korwin 1 na 3 pomysły ma dobre, ale reszta to nie pasuje do XXIw.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Arthur
W teorii i tradycji monarchia parlamentarna, ale w praktyce demokracja. I jak widać na tyle silna, że ,powstały parlamenty w Walii, Szkocji, Irlandii.
Korwin ma 2/3 dobre, ale 1 dyskwalifikujący.
Korwin ma 2/3 dobre, ale 1 dyskwalifikujący.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Głosowanie na Korwina to dla mnie głos stracony, tym bardziej kiedy znając nasz kochany naród grozi nam powtórka z rozrywki i wybór zakompleksionego schizofrenika i jego bandy na najwyższe stanowisko.
Po za tym jak za Korwniem nigdy nie przepadałem i facet po prostu mnie irytuje, swoją arogancją. Dla niego to wszystko to takie proste, to zlikwidować, to tak załatwić i już wszystko pięknie.
Ale każdy dobrze wie, że tak nie jest. A Korwin stylizuje się na jedynego mądrego na świecie, a wszyscy dookoła to debile, którzy nie widzą tych oczywistych oczywistości.
Po za tym jak za Korwniem nigdy nie przepadałem i facet po prostu mnie irytuje, swoją arogancją. Dla niego to wszystko to takie proste, to zlikwidować, to tak załatwić i już wszystko pięknie.
Ale każdy dobrze wie, że tak nie jest. A Korwin stylizuje się na jedynego mądrego na świecie, a wszyscy dookoła to debile, którzy nie widzą tych oczywistych oczywistości.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
JKM to niestety nieodpowiedzialny szkodnik, który mami co inteligentniejszych wyborców populistycznymi hasełkami, stwarzającymi pozory "inteligentnego, racjonalnego myślenia" w stylu "na chłopski rozum". Korwin nie ma dobrych propozycji, bo Korwin rzuca tylko chwytliwe hasełka bez żadnego zaplecza w rzeczywistości. Akurat jego monarchiczne poglądy są najmniej z tego wszystkiego szkodliwe, bo są czystym fantasy we współczesnych realiach politycznych. Wszystkie jego poglądy "ach jaki jestem niepoprawny politycznie, pod prąd i przeciwko unijnemu lewactwu", które kondensują się w jego opiniach (czytam je na codzień w Dzienniku Polskim) na temat praw kobiet, demokracji, homoseksualistów, agentów razwiedki etc. to jeden wielki bełkot - i całe szczęście, że JKM pozostaje planktonem, bo mimo całej żenady naszej sceny politycznej, jedyne czego nam trzeba to politycy myślacy racjonalnie i potrafiący współpracować z resztą Europy. Natomiast JKM to tylko nasza lokalna odmiana francuskiego Le Pena, na szczęście mniej szkodliwa, bo marginalna.
Wawrzyniec dobrze napisał - "dla niego to wszystko to takie proste, to zlikwidować, to tak załatwić i już wszystko pięknie" - to jest recepta tylko dla ignorantów, bo jeśli ktoś liznął cokolwiek ekonomii, administracji, prawa, zarządzania, doskonale zdaje sobie sprawę, że wszystkie te recepty to jedna wielka, grubymi nićmi szyta bzdura.
Co nie zmienia faktu, że wybór mamy jak zwykle tragiczny.
Wawrzyniec dobrze napisał - "dla niego to wszystko to takie proste, to zlikwidować, to tak załatwić i już wszystko pięknie" - to jest recepta tylko dla ignorantów, bo jeśli ktoś liznął cokolwiek ekonomii, administracji, prawa, zarządzania, doskonale zdaje sobie sprawę, że wszystkie te recepty to jedna wielka, grubymi nićmi szyta bzdura.
Co nie zmienia faktu, że wybór mamy jak zwykle tragiczny.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak jak ciągle powtarzam: Zasada mniejszego zła. Ja wolę mieć nieudolny rząd, niż rząd chorych ludzi. I nie ma nic gorszego i już to historia nie raz pokazała, niż władza w rękach chorych i zakompleksionych ludzi. Szczególnie ze względu na moje położenie, nie chcę mieć takiego poczucia wstydu i bawienia się w głupie tłumaczenia jak przez okres 2005-2007.Marek Łach pisze:Co nie zmienia faktu, że wybór mamy jak zwykle tragiczny.
- Wojteł
- John Williams
DanielosVK pisze:Bo reszta to są debile.
Danielos ma sporo wspólnego ze swoim politycznym guru

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dlatego na niego głosuje
To prawdziwy wyborca z przekonaniem, niewiele jest takich 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie głosuję, bo nie mogę. Nawet nie uważam, że JKM jest dobrym politykiem. A to, że reszta to debile, to kto z was tutaj zebranych zaprzeczy? 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Jak dla mnie to wszyscy to debile łącznie z JKM, najlepiej zmniejszyć próg wyborczy do 0%, wszystkich wpuścić na Wiejską, zamknąć drzwi na kłódkę, a klucz wywalić do Wisły.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Społeczeństwo w przeważającej większości tworzą także debile. Kiedyś się oburzałem, że politycy traktują obywateli jak bydło. Przykładem jest choćby przepis nakazujący jazdę w pasach bezpieczeństwa w samochodzie. Ale jak tak się ogląda ludzi to oni faktycznie zasługują na takie określenie. Dlaczego zatem politycy nie mają ich tak traktować?DanielosVK pisze:Bo reszta to są debile.
Poglądy jak poglądy. Także w ekonomii są różne. Ale pisanie, że to wszystko to bzdura to sorry, zalatuje piaskownicą. Czy raczej piskownicą.Marek Łach pisze:Wawrzyniec dobrze napisał - "dla niego to wszystko to takie proste, to zlikwidować, to tak załatwić i już wszystko pięknie" - to jest recepta tylko dla ignorantów, bo jeśli ktoś liznął cokolwiek ekonomii, administracji, prawa, zarządzania, doskonale zdaje sobie sprawę, że wszystkie te recepty to jedna wielka, grubymi nićmi szyta bzdura.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Arthur
No i dupa, nie ma na kogo głosować. Chyba czas zostać szejkiem.
Myślałem, żeby zagłosować na PiS, żeby Polacy przeżyli nowy Holokaust i po buncie by w końcu zamknięto tych ludzi na zawsze; ale w sumie to szkoda mi tych możliwych lat zapaści kraju, więc chyba nie ide w ogóle.
Myślałem, żeby zagłosować na PiS, żeby Polacy przeżyli nowy Holokaust i po buncie by w końcu zamknięto tych ludzi na zawsze; ale w sumie to szkoda mi tych możliwych lat zapaści kraju, więc chyba nie ide w ogóle.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Zagłosuj na Partię Pracy. Będziesz miał rozkwit gospodarczy, że hej.
Albo na Palikota. Jak wejdzie do koalicji to ministrem zostanie Środa i też będzie wesoło.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy