"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#886 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 16:41 pm

Mówisz o filmie?
O Filmie .

Muza jednak też nie przypadła mi do gustu, w ogóle uważam, że Kamen to bardzo przeceniany composer.Niby w filmie jego muzyka działa ok, ale na albumach to ciężko mi dotrwać do końca.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#887 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 16:43 pm

Koper pisze:Akurat z ostatecznej wersji wywiadu to może wyleciało (nie pamiętam), ale Hansu obiecał Pawłowi, że jeszcze z nim pogada tak prywatnie o TTRL i nie tylko. Sam słyszałem nagranie.
Ech :roll:

A co do Streitenfelda to można się niby śmiać, ale czy z drugiej strony to nie jest właśnie ten "American Dream". Pojechał bez niczego do USA, pracował jako kierowca, a teraz komponuje dla jednego z ważniejszych i bardziej znanych kompozytorów w branży. Pomijając już aspekty jaka ta muzyka jest. Więc w sumie czy jest się z czego śmiać :?

Cholera Koper znowu gdzieś w offtopie zniknął!
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#888 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 16:47 pm

A co do Streitenfelda to można się niby śmiać, ale czy z drugiej strony to nie jest właśnie ten "American Dream". Pojechał bez niczego do USA, pracował jako kierowca, a teraz komponuje dla jednego z ważniejszych i bardziej znanych kompozytorów w branży. Pomijając już aspekty jaka ta muzyka jest. Więc w sumie czy jest się z czego śmiać
Po Dobrym Roku mówię pojawił się nowy ciekawy kompozytor, ale po Body Of lies stwierdziłem :zniknie szybciej niż się pojawił .

A tu taka niespodzianka z tym Robinem :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#889 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 16:49 pm

Wawrzyniec pisze:A co do Streitenfelda to można się niby śmiać, ale czy z drugiej strony to nie jest właśnie ten "American Dream". Pojechał bez niczego do USA, pracował jako kierowca, a teraz komponuje dla jednego z ważniejszych i bardziej znanych kompozytorów w branży. Pomijając już aspekty jaka ta muzyka jest. Więc w sumie czy jest się z czego śmiać :?
Ale gdyby on jeszcze miał faktycznie wielki talent... Ale to nie jest kompozytor, z którego wyrośnie drugi Williams, czy choćby drugi Tomek Newman i sam to wiesz dobrze.
Wawrzyniec pisze:Cholera Koper znowu gdzieś w offtopie zniknął!
Ważne informacje nt. Adama K. tam podawałem!
bladerunner20 pisze:Muza jednak też nie przypadła mi do gustu, w ogóle uważam, że Kamen to bardzo przeceniany composer.Niby w filmie jego muzyka działa ok, ale na albumach to ciężko mi dotrwać do końca.
To, że jest trudna do słuchania na płycie, to nie znaczy, że jest zła. Łatwiej się słucha takie banały od Srajfelda pewnie. Ale uwertura czy temat miłosny z "Robin Hooda" to jest coś, co się długo pamięta, coś co się słucha z emocjami, a wypociny pana Marca to jednym uchem wpadają, drugim wypadają.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#890 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 16:57 pm

Koper pisze:Ale gdyby on jeszcze miał faktycznie wielki talent... Ale to nie jest kompozytor, z którego wyrośnie drugi Williams, czy choćby drugi Tomek Newman i sam to wiesz dobrze.
A to co do tego nie mam wątpliwości. I nawet z punktu widzenia wychowanków Zimmera, to drugi HGW czy Powell z niego też raczej nie będzie. Ale tylko stwierdzam, że właśnie jak na osobę bez jakiegoś wielkiego talentu sporo osiągnął.
Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:Cholera Koper znowu gdzieś w offtopie zniknął!
Ważne informacje nt. Adama K. tam podawałem!
Nie mam zamiaru zaglądać do działu Offtop i nie interesuje mnie szalone wyczyny Adama, które wczoraj wyprawiał.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#891 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 16:59 pm

Wawrzyniec pisze:Nie mam zamiaru zaglądać do działu Offtop i nie interesuje mnie szalone wyczyny Adama, które wczoraj wyprawiał.
I właśnie zbyt szalone one nie były. Ale jak nie masz zamiaru tam zaglądać, to nie pytaj o to, co tam możesz przeczytać, bo widać Cię to nie interesuje, a skoro Cię to nie interesuje, to nie pytaj i nie rób offtopu z działu nieofftopowego. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#892 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 17:02 pm

oj bo gdyby Lorenc napisał Robin Hooda to była Wielka feta. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#893 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 21, 2010 17:03 pm

Koper pisze:I właśnie zbyt szalone one nie były.
A czyli tak jak myślałem. Pewnie zachowywał się całkowicie normalnie. Ale racja to mnie nie interesuje, więc też mogę spokojnie zakończyć dyskusję, niech sobie Adam jeszcze nie pomyśli, że taki ważny jest :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#894 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 17:07 pm

bladerunner20 pisze:oj bo gdyby Lorenc napisał Robin Hooda to była Wielka feta. :)
Zależy, co by napisał. :P Jakby coś świeżego i fajnego ,to feta, jakby zerżnął "Prowokatora" i "Bandytę" to byśmy po nim jechali tak, że by go Adaś z Eweliną nie wybronili. ;)

bladerunner

#895 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 17:08 pm

jakby zerżnął "Prowokatora" i "Bandytę" to byśmy po nim jechali tak, że by go Adaś z Eweliną nie wybronili. Wink
:) może by tak recka Różyczki jakaś obiektywna co ? :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#896 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 17:13 pm

bladerunner20 pisze::) może by tak recka Różyczki jakaś obiektywna co ? :wink:
Ewelina napisze. :D

"Jak piękna jest muzyka boskiego Pana Michała, tak równie cudowne są słowa, które wielki poeta Adam Krysiński umieścił w graficznie bajecznej książeczce dołączonej do płyty. Od razu cieplej się robi na sercu, gdy czyta się tak znamienite zdania, jakie jeden zacny człowiek o drugim zacnym napisał. Słuchając muzyki Michała Lorenca do Różyczki przeżyłam pierwsze chwile rozkoszy, czytając tekst Adasia Krysińskiego - kolejne. Niesamowite przeżycie. Polecam!"

Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#897 Post autor: ewelina » pt maja 21, 2010 18:07 pm

Koper pisze:
bladerunner20 pisze::) może by tak recka Różyczki jakaś obiektywna co ? :wink:
Ewelina napisze. :D

"Jak piękna jest muzyka boskiego Pana Michała, tak równie cudowne są słowa, które wielki poeta Adam Krysiński umieścił w graficznie bajecznej książeczce dołączonej do płyty. Od razu cieplej się robi na sercu, gdy czyta się tak znamienite zdania, jakie jeden zacny człowiek o drugim zacnym napisał. Słuchając muzyki Michała Lorenca do Różyczki przeżyłam pierwsze chwile rozkoszy, czytając tekst Adasia Krysińskiego - kolejne. Niesamowite przeżycie. Polecam!"
Kiepsko Koper 8) .Więcej wyrażeń boski,cudowny,wspaniały,niesamowity i rozkosz nad rozkosze :D :wink: .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#898 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 18:15 pm

ewelina pisze:Kiepsko Koper 8) .Więcej wyrażeń boski,cudowny,wspaniały,niesamowity i rozkosz nad rozkosze :D :wink: .
"Kiepsko" to powiedział Twój psychiatra, jak Cię przebadał. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#899 Post autor: Koper » pt maja 21, 2010 18:49 pm

Babuch mi się przez telefon żalił właśnie, że na wczorajszym koncercie Howard Shore siedział za nim i go kopał w nogi. :?

bladerunner

#900 Post autor: bladerunner » pt maja 21, 2010 18:55 pm

Babuch mi się przez telefon żalił właśnie, że na wczorajszym koncercie Howard Shore siedział za nim i go kopał w nogi.
niby po co i dlaczego :?

ODPOWIEDZ