Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#721 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 24, 2013 23:29 pm

Templar pisze:Ja w przypadku telefonów jestem iFanbojem :P Obecnie iPhone 5, na iOS najwięcej gierek wychodzi, no i sporo tytułów pojawia się szybciej niż na Andka i lepiej działają :P
Jesteś pewny, że masz iPhone5:

http://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4

:wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#722 Post autor: Templar » czw sty 24, 2013 23:32 pm

Adam pisze:ale przyznam że ten ingress to fajna zabawa, tylko nie jak jest -10 i się cza po mieście szlajać :D
narazie jest beta i expią nerdy, ale pewnie jak wyjdzie pełna to i będzie na iphony
A ja się bawię się t@g na PS Vita, umieszczasz swoje tagi na mieście przy pomocy rozszerzonej rzeczywistości, całkiem fajna zabawa, no i właśnie tam się zdobywa naklejki, no i tak sobie ostatnio pomimo mrozu latałem po mieście, żeby je pozdobywać, już w drugiej setce jestem w rankingu, a dopiero tydzień temu zacząłem się tym bawić :P
Wawrzyniec pisze:Jesteś pewny, że masz iPhone5:

http://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4

:wink:
Tak, jestem pewien, nie jestem kretynem jak ci ludzie na filmiku :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#723 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 02:59 am

Koper pisze:To oni czytać umieją? :shock:

No wiem, że dla kogoś z Zielonej Góry może być szokiem, że w innym mieście sztuka czytania jest powszechna, ale zaręczam Ci, że nie tylko w Gliwicach ludzie umieją czytać :wink: Może pewnego dnia wiedza ta będzie dostępna dla każdego Zielonogórzanina :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#724 Post autor: Templar » pt sty 25, 2013 03:03 am

W Zielonej Górze to tylko sołtys i ksiądz czytać potrafią, reszty nie stać na naukę, od średniowiecza nic się nie zmieniło :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#725 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 03:14 am

W Zielonej Górze nie ma księży, dziwki na to im nie pozwalają :P

Templar

#726 Post autor: Templar » pt sty 25, 2013 03:20 am

Może ksiądz jest u nich alfonsem? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#727 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 03:26 am

Wątpię. Wtedy Koper bardziej by szanował księży :P

Templar

#728 Post autor: Templar » pt sty 25, 2013 09:43 am

No może nie lubi ich, bo ksiądz kasiorą się nie dzieli? :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#729 Post autor: Koper » pt sty 25, 2013 11:45 am

Dokładnie. Ta mafia watykańska od wieków trzepie kasiorę i się nie dzieli. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#730 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 15:54 pm

E to tak do Kopra, bo jakoś media o takich przypadkach mówić nie lubią, bo o wiele ciekawsze jest wywlekanie księży-degeneratów

http://demotywatory.pl/4015851

http://demotywatory.pl/3752711

Inna sprawa, że są też księża, jak Rydzyki, którzy nie mają żadnego celu, poza natrzepaniem kasiory, albo jacyś zwyrodnialce, typu pedofile. Są tacy i tacy, ale w mediach dominuje jeden wizerunek.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#731 Post autor: Koper » pt sty 25, 2013 16:35 pm

Wojtek pisze:Inna sprawa, że są też księża, jak Rydzyki, którzy nie mają żadnego celu, poza natrzepaniem kasiory, albo jacyś zwyrodnialce, typu pedofile. Są tacy i tacy, ale w mediach dominuje jeden wizerunek.
Ciekawe w jakich mediach, bo w państwowych to ja widzę wizerunek super pozytywnego księdza rodem z "Ojca Mateusza" więc nie pitul tekstów jak w kazaniu Ojca Dyrektora, że media złe. :P
Wojtek pisze:E to tak do Kopra, bo jakoś media o takich przypadkach mówić nie lubią, bo o wiele ciekawsze jest wywlekanie księży-degeneratów
No i brawo dla panów, ale jakoś KK sam takich przykładów nie lubi wynosić na piedestał, bo jeszcze by się rozniosło wśród gawiedzi, że ksiądz może poświęcić swój majątek dla potrzeb wiernych a nie na odwrót i nie daj boże by wierni zaczęli na purpurowych naciskać by z drogich aut zrezygnowali. :P :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#732 Post autor: Wojteł » pt sty 25, 2013 17:15 pm

Koper pisze:
Wojtek pisze:Inna sprawa, że są też księża, jak Rydzyki, którzy nie mają żadnego celu, poza natrzepaniem kasiory, albo jacyś zwyrodnialce, typu pedofile. Są tacy i tacy, ale w mediach dominuje jeden wizerunek.
Ciekawe w jakich mediach, bo w państwowych to ja widzę wizerunek super pozytywnego księdza rodem z "Ojca Mateusza" więc nie pitul tekstów jak w kazaniu Ojca Dyrektora, że media złe. :P
No to chyba inne telewizje oglądamy, bo ja w TV słyszę tylko o księżach pedofilach, albo o śmietanie na kolanach
Koper pisze:
Wojtek pisze:E to tak do Kopra, bo jakoś media o takich przypadkach mówić nie lubią, bo o wiele ciekawsze jest wywlekanie księży-degeneratów
No i brawo dla panów, ale jakoś KK sam takich przykładów nie lubi wynosić na piedestał, bo jeszcze by się rozniosło wśród gawiedzi, że ksiądz może poświęcić swój majątek dla potrzeb wiernych a nie na odwrót i nie daj boże by wierni zaczęli na purpurowych naciskać by z drogich aut zrezygnowali. :P :P
Lol, no faktycznie, podli księża nie chwalą się na lewo i prawo, że komuś pomogli :roll: Nie dogodzisz

Templar

#733 Post autor: Templar » pt sty 25, 2013 18:01 pm

Wojtek pisze:Lol, no faktycznie, podli księża nie chwalą się na lewo i prawo, że komuś pomogli :roll: Nie dogodzisz
To jak z Caritasem i WOŚPem, Caritas zbiera 500 mln zł rocznie, ale jest chujowy, bo się tym nie chwali i nie nakleja naklejek na wszystkie swoje dary, a WOŚP 10 razy mniej zbiera, ale jest spoko, bo cały dzień o nich trąbią :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#734 Post autor: Koper » pt sty 25, 2013 18:46 pm

Templar pisze:To jak z Caritasem i WOŚPem, Caritas zbiera 500 mln zł rocznie, ale jest chujowy, bo się tym nie chwali i nie nakleja naklejek na wszystkie swoje dary
Ch*j wie ile zbiera, ch*j wie co z tym robi... :P
Wojtek pisze:No to chyba inne telewizje oglądamy, bo ja w TV słyszę tylko o księżach pedofilach, albo o śmietanie na kolanach
I mimo tego, że co chwila wypływa jakiś skandal z księdzem-pedofilem czy pijakiem, ksiądz w produkcjach TVP to zawsze postać pozytywna, vide "Ojciec Mateusz", "Ranczo" czy inna "Plebania".
W takim razie chyba obraz księdza jaki próbuje nam wcisnąć TV w swoich serialach różni się od tego, jaki zastają reporterzy.
Zważywszy, że ten serialowy to autorski wymysł TV a ten z wiadomości generują sami księża swoim postępowaniem to zastanów się trochę jaki obraz KK próbuje kreować media i przestań pieprzyć głupoty, że negatywny.
Wojtek pisze:Lol, no faktycznie, podli księża nie chwalą się na lewo i prawo, że komuś pomogli :roll: Nie dogodzisz
Akurat w Twoich przykładach to pomógł ten jeden i to też tyle innym, co sobie, drugi po prostu powiedział coś rozsądnego, więc już nie róbmy z nich bohaterów. Po prostu reprezentują postawę, jaką powinni reprezentować pozostali ich sukienkowi bracia, niestety życie pokazuje, że tak wesoło nie jest.
A w budowaniu pozytywnego wizerunku na tak pozytywnych przykładach nie ma nic złego, tyle, że dla hierarchów kościelnych to wcale nie są pozytywne przykłady, a już zwłaszcza ten, który tam się ośmiela myśleć niezgodnie z przyjętą linią biskupów. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#735 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 25, 2013 18:47 pm

Wojtek pisze:No to chyba inne telewizje oglądamy, bo ja w TV słyszę tylko o księżach pedofilach, albo o śmietanie na kolanach
Ach te media mętnego nurtu. A poza tym mylisz serwisy informacyjne z resztą programu telewizyjnego. Wystarczy sobie obejrzeć większość Telenoweli, w której zawsze pojawia się jakiś dobry ksiądz, proboszcz, czy ktoś w tym stylu. Nie wiem czy dalej jest "Plebania"? Ale swego czasu poznałem osoby, które pracowały przy tym serialu i opowiadały mi, że był przydzielony specjalny wysłannik kościelny, który miał instruować jak to wszystko ma wyglądać, ale był też od kontrolowania tego jaki obraz kościoła jest pokazany.
A po za tym mamy całe Ranczo, znowu dobry proboszcz, teraz ten jakiś serial z Fronczewskim i braćmi zakonnymi, którzy sobie radzą z powstałym ośrodkiem buddyjskim. Mamy "Ojca Mateusza" i serial "Siostrzyczki".
A to, że są nagłaśniane przypadki pedofilii, nietolerancji i wtryniania się w sprawy państwowe, to należy do obowiązków mediów.
Ale rozumiem, że takie lizanie:

Obrazek

jest ZŁE i deprawujące.
A takie:

Obrazek

jest DOBRE.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ