Jak rzyć, panie premierze?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Ech, naprawdę dobrze jakbyś miał te 11 lat, byłaby szansa że dorośniesz i zrozumiesz, że życie nie jest czarno-białe, nie wspominając o rozumieniu ironii czy sarkazmu.Krzysiek pisze: ↑pt mar 04, 2022 23:42 pmmam wrażenie jakbym pisał do 10latka, który mówi, że ucieknie przed wojną bo nie ma sensu bronić swojego kraju, swoich bliskich czy ojczyzny... ale ponieważ tego nie rozumiesz to pewnie masz nie więcej niż 6 lat. Do bycia mężczyzną jeszcze trochę musisz poczekać....

Tymczasem Łukaszenka już zdiagnozował przyczynę wojny:
https://www.youtube.com/watch?v=2RvAXVQD0SM
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
"Walczyć w imię polityki Jarosławów, Mateuszów, Dudów czy innych Tusków? W imię ochrony biznesów jakichś Kulczyków i ojców dyrektorów? Sam napisałeś, że masz wręcz obowiązek obrony swojej i rodziny. No to chyba najlepszy sposób obrony rodziny - spakować się i wyjechać wpizdu." Twoja ironia czy sarkazm sprowadza się do tchórzostwa.... Tym bardziej, iż w żadnym temacie nie odpowiedziałeś merytorycznie a zacząłeś bredzić o jakiejś Brandenburgii czy byciu Volkanem...
Ludzie mają różne "bojaźnie"... jedni boją się pająków, inni nie wejdą na drabinę... Ale to się leczy... Znam osoby, facetów, którzy bledną (a czasem mdleją) przy pobieraniu krwi.... Ale to też da się wyleczyć....
U ciebie lekarz zdiagnozował tchórza i tego się nie leczy. Jeśli natomiast zalecono tobie terapię w postaci uzewnętrzniania się ze swojego tchórzostwa na Forum, lub ma w tej terapii pomóc negowanie własnej polskości to będę nadal się do Ciebie uśmiechał lub traktował jak 6latka

Ludzie mają różne "bojaźnie"... jedni boją się pająków, inni nie wejdą na drabinę... Ale to się leczy... Znam osoby, facetów, którzy bledną (a czasem mdleją) przy pobieraniu krwi.... Ale to też da się wyleczyć....
U ciebie lekarz zdiagnozował tchórza i tego się nie leczy. Jeśli natomiast zalecono tobie terapię w postaci uzewnętrzniania się ze swojego tchórzostwa na Forum, lub ma w tej terapii pomóc negowanie własnej polskości to będę nadal się do Ciebie uśmiechał lub traktował jak 6latka

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A o czym z Tobą dyskutować merytorycznie? Nawet nie potrafisz zrozumieć logiki własnej wypowiedzi (jak piszesz "od Zielonej Góry po Gubin i dalej" to logiczne jest, że owo "dalej" traktujemy jako podążanie dalej w tym samym kierunku. Z Zielonej do Gubina kierunek jest na zachód, więc dalej na zachód jest już Brandenburgia... wydawałoby się, że nawet byle 11-latek powinien to już ogarnąć), a słowo "facet" to dla Ciebie przymiotnik. Come on, to już lepiej powklejać jakieś memy niż próbować prowadzić tu jakąś gorącą debatę.
A co do bohaterów w Twoim rozumieniu, to rosyjskie wojsko jest ich pełne. Putin im nagadał, że dla dobra ojczyzny trzeba spacyfikować Ukrainę (bo tam niby jacyś wyimaginowani "naziści" Rosjan krzywdzą), to i pacyfikują. A jakby tam jeden z drugim trep zdobył się na odrobinę refleksji, to może dziś sytuacja na Ukrainie byłaby inna.
A co do bohaterów w Twoim rozumieniu, to rosyjskie wojsko jest ich pełne. Putin im nagadał, że dla dobra ojczyzny trzeba spacyfikować Ukrainę (bo tam niby jacyś wyimaginowani "naziści" Rosjan krzywdzą), to i pacyfikują. A jakby tam jeden z drugim trep zdobył się na odrobinę refleksji, to może dziś sytuacja na Ukrainie byłaby inna.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Krzysiek
Nie nadajesz się nawet na mema więc nadal będę cię traktował jak dziecko

Jakbyś zdobył się na odrobinę refleksji to byś zaprzestał pisać bzdury ale dziecku należy wybaczyć i się dobrotliwie uśmiechać

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zagrożenia dla kogo? Przecież te gamonie sprzętu natracili na Ukrainie (co prawda pewnie góra połowę tego, co ukraińska propaganda głosi, ale i tak w ch..), a i tak potencjał militarny u Ruskich i przed tą wojną był mniejszy od NATO. Otoczony dupolizami (którzy mówią mu to, co chce usłyszeć) Putin myślał, że pójdzie gładko, wpadnie parę czołgów, władza ucieknie (bo pewnie sam by tak zrobił na miejscu prezydenta Ukrainy) a on zainstaluje Janukowycza, zachód pokrzyczy a za parę miesięcy zapomni i jakoś to będzie. No i nie wyszło. I czego on dalej na zachód miałby szukać? I jeszcze liczyć na aprobatę Chińczyków, że miałby im tu na zachodzie rynki zbytu psuć? Come on.
Poza tym, co panikujesz, gwiazdy TVP nas obronią

Poza tym, co panikujesz, gwiazdy TVP nas obronią

- Krzysiek
Dla bardziej rozgarniętych i interesujących się tym co faktycznie się dzieje za naszą wschodnią granicą, polecam poniższe:
https://www.youtube.com/c/OSWO%C5%9Brod ... ich/videos
https://www.youtube.com/c/OSWO%C5%9Brod ... ich/videos
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jakieś wybory blisko, że Śpiący-Do-Południa pojechał się lansować w Kijowie, czy tak faktycznie chciał być jak Lechu w Gruzji?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Lisu, Mateusz polski ład zakończył (no i covida) a Ty nic?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Oj, tam - mam większy problem z "jastrzębiem wśród jastrzębi", który niedługo puści mnie z torbami 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to tym bardziej dziwi Twój brak aktywności. 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko o czym tu pisać/
W banku powiedzieli mi, ze nie ma żadnej różnicy pomiędzy kredytem hipotecznym a zwykłym kredytem i ze mogą mi podnieść miesięczną ratę na 3 000 - 4 000 zł miesięcznie lub wyżej, a ja przecież mam płacę minimalną i w końcu nie będę miał z czego płacić a zostało mi jeszcze prawie dziewięć lat. Według ekonomistów, dopiero jak społeczeństwo zbankrutuje, ceny spadną - na razie, przeciętny polak ma tracić 400 zł z portfela miesięcznie i nie ma prawa prosić o podwyżkę. Wszystkie podwyżki wynikające z "polskiego ładu" i waloryzacji w ZUSie zostaną przejedzone przez podwyżki stóp procentowych. Jeszcze we wtorek rano pisali, że RPP zatrzyma się na 6%, po południu pisali już, że to będzie nawet 8% lub więcej. Siostra ma hipoteczny na 30 lat i jej podwyższają ratę co miesiąc i nawet 500+ nie pomoże.
W banku powiedzieli mi, ze nie ma żadnej różnicy pomiędzy kredytem hipotecznym a zwykłym kredytem i ze mogą mi podnieść miesięczną ratę na 3 000 - 4 000 zł miesięcznie lub wyżej, a ja przecież mam płacę minimalną i w końcu nie będę miał z czego płacić a zostało mi jeszcze prawie dziewięć lat. Według ekonomistów, dopiero jak społeczeństwo zbankrutuje, ceny spadną - na razie, przeciętny polak ma tracić 400 zł z portfela miesięcznie i nie ma prawa prosić o podwyżkę. Wszystkie podwyżki wynikające z "polskiego ładu" i waloryzacji w ZUSie zostaną przejedzone przez podwyżki stóp procentowych. Jeszcze we wtorek rano pisali, że RPP zatrzyma się na 6%, po południu pisali już, że to będzie nawet 8% lub więcej. Siostra ma hipoteczny na 30 lat i jej podwyższają ratę co miesiąc i nawet 500+ nie pomoże.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John