najlepsze źródło info o rozkładającym się zgniłym zachodzie,
VPN jakiś mam zakładać, w chinach nie mieszkam, nie chce mi się

ps. mieli też najlepsze bajki o putinie, lepsze niż wilk i zając

A z Ciebie żaden PolakKoper pisze: ↑wt mar 01, 2022 17:17 pmBezpośredni nie, ale z czegoś wojny trzeba finansować. Problem w tym, że te sankcje było wprowadzać przy Gruzji, Krymie czy tępieniu opozycji przez Putina a nie klepać go po ramieniu i dawać mu igrzyska organizować.
Czytałeś choć jaki faktyczny to ma wpływ w USA?? Ile tej wódki rosyjskiej jest na tamtejszym rynku zbytu?? Hahahaha Ośmieszyłeś się
Brawo ty, ale czym byś chciał z tą armią radz... pardon... rosyjską walczyć? Gołymi ręcyma?Lepiej niech nasi inwestują w drony, śmigłowce i wszelkie nowoczesne akcesoria a nie w jakieś WOTy, z którego jak słyszę spora część "bohaterów" nagle się chce wypisać (nie wiem, wypłoszyli się, że im każą walczyć czy jak).
Cóż, znamy się tylko z Forum, w Zielonej jestem (bywam) sporadycznie... Nie wiesz co w życiu robiłem i się miejmy nadzieję nie dowieszTwoi pradziadowie walczyli kosami postawionymi na sztorc, ale jak widzę wstydzisz się swojej historii. Twoi dziadowie (w domyśle bo raczej nie) walczyli z niemieckimi czołgami butelkami z benzyną lub naftą... To, że Ty nigdy nie dostaniesz broni do ręki to już pewne. Nie zasługujesz na nią... Ale może część z ludzi, którzy siedzą i czytają to Forum, miała dostateczną (lub ma nadal) styczność z bronią by się jej nie bać. By się nie bać kiedy ktoś obok ciebie strzeli, by się nie bać zabić. I nie dlatego, że musisz by samemu nie zginąć.... Naoglądałeś się chyba za dużo filmów wojennych ale żaden z nich nie odda tego co działo się w "Jugosławii". A to była "tylko" wojna domowa... Ile wtedy miałeś lat?
Broni jest więcej niż się Tobie wydaje tylko dostęp ściśle reglamentowany
Dla jasności, nie "służę" w WOT aczkolwiek znam sporo "zapaleńców", którym kiedyś brakło wojskowego rygoru i sobie to już w dorosłym żuciu zapewniają. Na temat WOTu mam również własne zdanie, iż powstał w czasach kiedy ci ludzie mieli zastąpić samo wojsko lub policję do ew. tłumienia większych społecznych zamieszek (patrząc kto tymi ludźmi dowodzi i jakie były "kariery" oraz awanse obecnych dowódców). Ale niestety to samo tyczy się większości regularnego wojska. Miałem jednak przyjemność (tak to był dłuższa rozmowa dotycząca mojego ówczesnego i w sumie obecnego stanu zdrowia po pewnym wypadku - bynajmniej nie związanym w jakikolwiek sposób z wojskiem hehehe) spotkać dowódcę pewnej jednostki do której jestem przydzielony na wyznaczone stanowisko i był to człowiek nie skażony politycznie. Nie był też "trepem" i co ciekawe - okazało się, iż tylko dwa lata ode mnie młodszy
Daleko zaszedł dzięki swojej wiedzy, fachowości i uporze w dążeniu do doskonalenia siebie oraz podwładnych mu żołnierzy (sporo się później jeszcze o Nim dowiedziałem).
Dziwisz się? Walczyć w imię polityki Jarosławów, Mateuszów, Dudów czy innych Tusków? W imię ochrony biznesów jakichś Kulczyków i ojców dyrektorów? Sam napisałeś, że masz wręcz obowiązek obrony swojej i rodziny. No to chyba najlepszy sposób obrony rodziny - spakować się i wyjechać wpizdu.
Napisz mi proszę ilu Polaków w ten sposób "wyemigrowało" z Polski wraz z rozpoczęciem napaści hitlerowców na Polskę? Ilu "uciekło" po 17 września? Tylko rządzący i część wojska by nie tyle ratować własną dupę (wojsko - żołnierze, a nie wysocy rangą dowódcy) a walczyć dalej na każdym możliwym skrawku ziemi. Walczyli o Polskę, o swój kraj a nie o rządzących. Walczyli i ginęli za swoich bliskich.
Jeśli by ktokolwiek z mężczyzn poniżej 15 roku życia uciekał (uciekł) w razie wojny to wg mnie nie miałby po co tu już wracać a tym bardziej nazywać się Polakiem. Sąd polowy i na sznur, szkoda kuli.... Właśnie takie gówno co ma po 15-18 lat z zawodówki, technikum, liceum darło pizdy "jebać Ukrainę". Nie wahałbym się ich oddać ruskiemu w jasyr, poznali by dobrobyt bolszewickiTacy mądrzy w gębie? Tacy sprytni i silni w grupie? Wzorem swojego dowódcy zawsze mówię jeśli jest jakaś grupa (bez względu na wiek czy rozmiar bicepsa) której źle z oczu patrzy - "Panowie, nie pchajcie się pojedynczo bo nie mam czasu"
Przyznam, iż dwa razy znaleźli się chętni i zrobiło się "wesoło"
![]()
Na Ukrainie też ludzie nie wychodzą przed czołgi za Kliczków czy swojego ośmianego wszędzie prezydenta. Wiedzą od lat i jest to przekazywane z pokolenia na pokolenie jak sowieci wprowadzali Hołdomor. Nie uczyli tego w już niekomunistycznej szkole?? Szkoda bo ja chodziłem jeszcze do takich co zawsze 1 maja szło się z flagą w pochodzie ale nauczyciele (i Rodzice) potrafili wpoić iż komuna to nie pochody i goździki.
Z Zielonej masz do granicy rzut beretem ale czy zdążyłbyś uciec przed rakietą?![]()
Widać, że żaden z Ciebie Kanadyjczyk![]()
![]()
Putinowi? I tak nie słucha, chuj gupi.
A w Afryce albo Afganistanie jak się mordują to taki żart?
Wiesz, zanim zarzucisz komukolwiek tu brak umiejętności czytania po polsku, fajnie jakbyś dopracował klarowane i logiczne wyrażanie myśli w owym języku, bo to co napisałeś nie ma ładu ani składu.Krzysiek pisze: ↑czw mar 03, 2022 20:48 pmOdpowiadając też innym na niejako powyższe (ponownie wyssane z palca) zarzuty (bo zaraz ktoś wyżej a po moim poście) zinterpretuje w stylu "iż nasi piłkarze nie grają bo nie chcą kopać w rosyjską piłkę lub i tak nie mieli szansy przejść baraży i dlatego zrobili gównoburzę".... to polecam przeczytać wstępniak P. Pacuły z http://highfidelity.pl/ Chyba, że ktoś nie czuje się Polakiem i już nawet po polsku ciężko cokolwiek przeczytać.
Ja zawsze chciałem być Volkanem w sumie...
od Zielonej po Gubin i dalej? Tzn. gdzie dalej? W Brandenburgii?
Piszesz, że ja czegoś nie rozumiem? A w szkole jeszcze uczyli czytania ze zrozumieniem całych zdań a nie wyrywania z kontekstuKoper pisze: ↑pt mar 04, 2022 17:27 pmPutinowi? I tak nie słucha, chuj gupi.
Tyczyło się to ciebie jak i to co sam napisałeś o Putinie....
A w Afryce albo Afganistanie jak się mordują to taki żart?
To pojedź i tam pomagaj.....
Wiesz, zanim zarzucisz komukolwiek tu brak umiejętności czytania po polsku, fajnie jakbyś dopracował klarowane i logiczne wyrażanie myśli w owym języku, bo to co napisałeś nie ma ładu ani składu.Krzysiek pisze: ↑czw mar 03, 2022 20:48 pmOdpowiadając też innym na niejako powyższe (ponownie wyssane z palca) zarzuty (bo zaraz ktoś wyżej a po moim poście) zinterpretuje w stylu "iż nasi piłkarze nie grają bo nie chcą kopać w rosyjską piłkę lub i tak nie mieli szansy przejść baraży i dlatego zrobili gównoburzę".... to polecam przeczytać wstępniak P. Pacuły z http://highfidelity.pl/ Chyba, że ktoś nie czuje się Polakiem i już nawet po polsku ciężko cokolwiek przeczytać.
Ma ład i skład tylko nie myślisz może w języku polskim.... Chodziło mi, że zaraz wszystkim będziesz przedstawiał Putinowski tok myślenia jak i jego propagandę. Co już wyżej pisałeś, i że może zaraz nawet oskarżysz naszych piłkarzy iż nie chcą grać w rozgrywkach nie z powodu swojego sumienia i wojny jaką wywołał Putin a dlatego iż piłka jest produkcji radzieckiej.... Debilem jesteś czy walisz po oczach kremlowską agitką jak to wszyscy zaatakowali biednych i bogobojnych Rosjan
No i nie przeczytałeś co napisał P. Pacuła... A może również i On we wstępniaku nie wyraził się zbyt klarownie dla jaśnie panicza![]()
Ja zawsze chciałem być Volkanem w sumie...![]()
Ale pewnie zaraz zostaniesz sowieckim "folksdojczem" lub po wyjeździe do "Brandenburgii" zniemczysz się farbując na blond i czesząc się na lewą stronę
od Zielonej po Gubin i dalej? Tzn. gdzie dalej? W Brandenburgii?
Ty masz 11 lat czy co?Krzysiek pisze: ↑pt mar 04, 2022 22:33 pmPiszesz, że ja czegoś nie rozumiem? A w szkole jeszcze uczyli czytania ze zrozumieniem całych zdań a nie wyrywania z kontekstuCzy ja coś pisałem o Brandenburgii czy o nadgranicznych rejonach - co sam powyżej po mnie skopiowałeś (w domyśle polskich o ile dobrze podałem nazwy tych polskich miast - chyba, że nie uznajesz naszych zachodnich granic
) Czy masz coś z makówką
W takim przypadku będę się do Ciebie uśmiechał
![]()
![]()
![]()
Ale mimo to polecam zapoznać się z jakimkolwiek atlasem Polski jeśli nie wychynąłeś nigdy makówki poza Zieloną Górę (aaa zapomniałem, że u Was nie ma tramwajów i macie taki "mały" kompleks) to dalej są choćby takie miasta (obecnie polskie) jak Słubice... Kostrzyn (nad Odrą dla mało zorientowanych)... Świebodzin (kojarzyłem z tego miasta dużo osób, które trudniły się jumą w Niemczech).... czy choćby Szczecin....
Nie wiem i będę się nadal uśmiechał do ciebie![]()
![]()
bo może przechodzisz trudne chwile, może we wczesnej młodości ksiądz cię skrzywdził lub coś innego sprawiło, że tak głupio i haniebnie piszesz. Może myślisz, że masz pod górkę, że ciężko.... Facet (czy jeszcze można cię tym przymiotnikiem określić
) weź się w garść, ściśnij pośladki bo ciężko to mają teraz krowy na Ukrainie