Wszystko zalezy od sytuacji - jak by mi ktos napierdzielal przez sciane o 3 rano to tez bym sie nie zawahal dzwonic. Ale jak ktos sobie glosniej puszcza muzyke albo oglada film o 8 wieczorem, to troche glupio dzwonic. No chyba, ze mi zaczynaja szyby dzwonic - ale tak to jeszcze nie mialem.Wawrzyniec pisze: ↑śr sty 13, 2021 14:49 pmA to widać co kraj to obyczaj. Gdyż np. w Niemczech jak sąsiad jest za głośno to częstym zwyczajem jest dzwonić na policję, aby ta przyjechała i uciszyła sąsiada, zamiast np. pójść do niego, zapukać do drzwi i poprosić aby się uciszył.![]()
Jak rzyć, panie premierze?
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Re: Jak rzyć, panie premierze?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja słuchałem tv na takim poziomie o jakim mówił sam sąsiad ( w lipcu zszedłem z 30 d0 20 procent głośności ), który już przy pierwszym i jedynym spotkaniu groził mi sądem i policją. Widziałem go tylko raz, w lipcu i od lipca do października wzywał policję. Byłem na badaniu słuchu i aparaty słuchowe mi nie pomogą, gdyż jestem całkowicie głuchy na prawe ucho a lewe też nie jest w pełni sprawne ( ze wzrokiem jest gorzej, bo na prawe oko nie widzę a na lewe tylko w 50% ), siostra proponowała mi, żebym wygłuszył pokój matą wygłuszającą, jak w studiu nagrań ale przecież nie będę zamieniał pokoju w studio, zwłaszcza, że z tym nie można już nic zrobić. On podobno wytoczył mi 20 spraw od lipca do października, na razie byłem wezwany na komisariat jako świadek i jako oskarżony i w tej drugiej sprawie skazali mnie zaocznie w ciągu miesiąca, więc szybcy są. Ostatni raz policja była w październiku przy siostrze i jej mężu, Oni gadali z nim, bo było cicho ale sąsiad stwierdził, że jest głośno i że jemu praktycznie wszystko przeszkadza, nawet słyszy nasze rozmowy w domu. Od kilku miesięcy ściszam już po 22 z tych 20 na 14%, choć prawie nie słyszę - ja, niestety, jestem osobą, która lubi siedzieć do późna i nigdy nie usnę o 22 czy wcześniej.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jezus maria, na jakiego ty gestapowca trafiłeś? Przecież to nie jest normalne życie sąsiedzkie, tylko jakiś terror z psychopatą obok.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Uwaga TVN albo Jaworowicz jeszcze tam u was nie było?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Naprawdę dziecko nie może spać, gdy puszczasz muzykę z filmów Disneya? Powinno nawet lepiej spać 
W blokach i we wspólnych domach niestety wszystko słychać. Mnie budzi w nocy sąsiad, gdy spuszcza wodę w toalecie lub gdy za mocno harcuje z drugą połówką.
Jak była impreza po 22:00 i za głośno grał Wodecki z Grechutą (towarzystwo wrzeszczało teksty piosenek), poprosiłem o ściszenie. Zadziałało.

W blokach i we wspólnych domach niestety wszystko słychać. Mnie budzi w nocy sąsiad, gdy spuszcza wodę w toalecie lub gdy za mocno harcuje z drugą połówką.
Jak była impreza po 22:00 i za głośno grał Wodecki z Grechutą (towarzystwo wrzeszczało teksty piosenek), poprosiłem o ściszenie. Zadziałało.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Lisu, zapisz się do partii, sąsiad Ci będzie mógł skoczyć wtedy. 
Nawet na narty będziesz mógł pojechać na zamknięte stoki.

Nawet na narty będziesz mógł pojechać na zamknięte stoki.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Bardziej lubisz, czy bardziej nie uśniesz? Jeśli nie uśniesz o 22 (przy założeniu, że dla świętego spokoju byś chciał) to zawal jedną noc, a następnego dnia idź spać wcześniej. Tylko ustaw budzik, żebyś znowu nie spał pół dnia. W jeden miesiąc się przestawisz.
A bez zapisywania się nie może? Oj, Koper, Koper...

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Oj Bucholc, Bucholc, oczywiście, że się da, ale po to się człowiek do partii zapisuje, by płacić nie musiał.Bucholc Krok pisze: ↑ndz sty 17, 2021 12:59 pmA bez zapisywania się nie może? Oj, Koper, Koper...Jak zapłaci to się da.

Ciekawe jak TVPiS tłumaczy transmisję tegoż w kontekście swego rzekomego obiektywizmu. Niezłe tam manewry nowomowy i dwójmyślenia muszą odstawiać.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wejście do polityki to jak skok do szamba. Jeśli ktoś woli szambo zamiast zapłacić, to niech skacze.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Coś czuję, że kolejka do skakania będzie dłuższa niż jak po papier toaletowy za komuny. 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Tylko ile z tych chętnych osób zdaje sobie sprawę w co się ładuje? 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to jest dobre pytanie? I mnie na przykład zawsze intryguje ile w PiSie naprawdę w to wszystko wierzy, a ile cynicznie gra. Hm.?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jarosław nie wierzy
Przynajmniej kiedyś nie wierzył, możliwe że na starość zatracił trochę kontaktu z rzeczywistością...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie na początku wydawało mi się, że nie wierzył podobnie jak sam w zamach. Ale coś czuję, że z czasem sam zaczął to tak sobie wmawiać, że w to uwierzył. Ale np. taki Kurski co prowadzi TVP, to trudno mi uwierzyć, aby wierzył w to co puszcza.