Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#6301 Post autor: lis23 » sob paź 24, 2020 21:47 pm

Tymczasem Duda ma koronawirusa ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#6302 Post autor: MichalP » sob paź 24, 2020 22:10 pm

No i musieli wstrzymac budowe szpitala stadionowego po polazl sie tam zaprezentowac i teraz wszyscy co z nim lazili sa na kwarantannie - czyli cale szefostwo i kierownicy :roll: .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6303 Post autor: Koper » ndz paź 25, 2020 00:24 am

lis23 pisze:
sob paź 24, 2020 21:47 pm
Tymczasem Duda ma koronawirusa ;)
W sumie gdyby nie wyskoczyła ta informacja, już ludzie zaczęli zapominać że jest taki ktoś jak Adrian :lol:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6304 Post autor: lis23 » ndz paź 25, 2020 11:22 am

Jeden z dziennikarzy, Terlikowski w Polsat News mówił, że to był jedyny wyrok jaki TK mógł wydać, bo nie wolno dyskryminować nienarodzonych niepełnosprawnych dzieci.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#6305 Post autor: Ghostek » pn paź 26, 2020 22:46 pm

Obrazek

:P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6306 Post autor: Koper » wt paź 27, 2020 17:06 pm

Ach te faszystowskie symbole ... ciągle z nami. ;)
Obrazek

A ja mam takie pytanie, bo nie wiem... wg doktryny KK za aborcję się idzie do piekła czy nie? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6307 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 27, 2020 19:26 pm

Brian Tyler i John Powell też do jakiś faszystowskich filmów muzykę komponowali. ;)

Obrazek

Obrazek

I nie zapominajmy o największym faszyście David Bowie:
Obrazek

Mnie tam bardziej intryguje to.

youtu.be/RJFpNxPr81M

I już pal licho sześć słabą jakość dźwięku, ale jak to na początku to zobaczyłem, to myślałem, że to fake i ktoś zrobił przeróbkę ze stanu wojennego. Ale to prawdziwe. Czy nikomu tam się nie zapaliła czerwona lampka jak to wygląda? Plus od kiedy to wicepremier, a nie Premier czy Prezydent wygłasza takie orędzia? Ja wiem wiem kto tak naprawdę rządzi, ale mimo wszystko.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
MichalP

#6308 Post autor: MichalP » wt paź 27, 2020 20:42 pm

No, wyglada jak rasowy gensek na zebraniu towarzyszy. Jak na faceta, ktory szczyci sie obaleniem komuny bez wychodzenia z domu strasznie go wizerunkowo ciagnie w tamte rejony. Jakies rozszczepienie jazni czy cos :roll: .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6309 Post autor: Koper » wt paź 27, 2020 20:57 pm

A gdzie mundur?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6310 Post autor: lis23 » wt paź 27, 2020 21:11 pm

MichalP pisze:
wt paź 27, 2020 20:42 pm
No, wyglada jak rasowy gensek na zebraniu towarzyszy. Jak na faceta, ktory szczyci sie obaleniem komuny bez wychodzenia z domu strasznie go wizerunkowo ciagnie w tamte rejony. Jakies rozszczepienie jazni czy cos :roll: .
To jest w ogóle dziwne, że antykomunistyczna opozycja chce budować w Polsce "komunizm z ludzką twarzą", centralizować wszystko, co się da i trzymać wszystko w jednym ręku, czyżby jednak zazdrościli tym komunistom? Może ich jednak podziwiają?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6311 Post autor: Koper » wt paź 27, 2020 21:24 pm

Jarosław innej metody rządzenia nie zna. Próba zawłaszczenia wszelkich organów władzy, marionetkowy rząd podległy tak naprawdę szefowi partii, propagandowy bełkot w TV, poszukiwania wroga klasowego...

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#6312 Post autor: lis23 » wt paź 27, 2020 23:05 pm

Co do błyskawicy:

Obrazek

Faszyści jak się patrzy ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6313 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 27, 2020 23:16 pm

Ale to ja już od początków istnienia PiSu powtarzam, że to nie jest klasyczna prawica. To jest partia narodowo-socjalistyczna. To rozdawanie pieniędzy, mówienie, że jest się za biednymi itd. toż to nie są postulaty większości tradycyjnych partii chadeckich, czy republikańskich. Oni celują w elektorat, który normalnie i dawniej lewica brała.

A, że Kaczyński wzoruje się komunistycznymi reżimami, cóż tak wychowany. I chociaż przemówienie jego miało coś z Jaruzelskiego, to jednak całkowite zrównanie też byłoby nie fair. Gdyż jakby generała nie oceniać, to jednak nie miał łatwego życia i jednak był deportowany z rodziną na Syberię, gdzie musiał w ciężkich warunkach pracować i walczył potem podczas II wojny światowej. A Jarosław Kaczyński, zawsze był i pozostanie tchórzem i to jego przemówienie jest najlepszym tego dowodem.
I nie ukrywam, że to wyjątkowo wyrachowana i cyniczna zagrywka z tą obroną kościołów. Kaczyński chce, aby cała siła protestów skupiła się na kościołach i tym samym oddalić całą odpowiedzialność za zamieszanie, ale także porażkę z pandemią, od obozu władzy. Cwane, ale i perfidne zagranie, to muszę przyznać.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#6314 Post autor: Ghostek » śr paź 28, 2020 05:52 am

No i niech ktoś powie, że kościół nie jest ofiarą tej całej szopki związanej z wyrokiem?
Kościół zawsze był, jest i będzie za życiem, bo to wypływa bezpośrednio z dekalogu. I w tej materii (aborcji) nic się nie zmieni. I obwinianie instytucji jako strażniczki tych praw można porównać do pretensji do garbatego, że ma dzieci proste. Krzyki rozwścieczonych macic, dewastowanie mienia publicznego i profanowanie miejsc kultu nic w tej materii nie zmieni. Co najwyżej podkurwi skrajną prawicę i zaogni dodatkowo sprawę. Bo sam przyznam, że mam ochotę wyskoczyć i natłuc co głośniej krzyczących "wypierdalać" spod katedry gdzie pracuje. Warcholstwo, chołota i banda debili, których cele rozmywają się w prostackich środkach.
A Jarek swoje "dziękuję" za tą wczorajszą zagrywkę to dosyć szybko dostanie. Jak kilka gorących głów na szczycie polskiego KK ochłonie, to rozważniej zaczną podchodzić do politykowania.
Obrazek

Awatar użytkownika
MichalP

#6315 Post autor: MichalP » śr paź 28, 2020 14:53 pm

Takie wlasnie mialem odczucie, ze atakami na kosciol to sobie troche w stope strzelili. Bo akurat kosciol jako instytucja ale i religia od zawsze powtarzal jakie ma stanowisko na tema aborcji i ochrony zycia. Czy oni (protestujacy) oczekiwali, ze nagle kosciol zmieni zdanie i powie, ze w sumie to sa ok i aborcje dopuszczaja :roll: . Inna sprawa, ze dopuszczaja - dla swoich i w okreslonych sytuacjach, ale nie ma to nic wspolnego z dogmatami jakie glosza oficjalnie i to sie nie zmieni. Kolejna zaklamana banda po prostu.

ODPOWIEDZ