Moja rodzina ze wschodu Polski uważa, że tylko Kaczński i Duda uratuja Polskę przed trzecia wojna światowa - ze wschodu ma na nas napaść Rosja a z zachodu Niemcy i ma się rozpoczać wojna o biedna Polskę ale na razie, boja się PISu

W domyśle jest, że gdyby nie rzadziło PO, to albo Putin nie napadłby na Ukrainę, albo Polska miałaby więcej sojuszniczych wojsk? Nie wiem, dlaczego Oni ciagle wracaja do przeszłości, powtarzaja o Polsce w ruinie i że "przez ostatnie osiem lat ..." zamiast patrzeć w przyszłość?- W czasach, kiedy rządziła Platforma Obywatelska, której członkiem jest pan Rafał Trzaskowski, Rosja napadała na Ukrainę. Bezpieczeństwo Polski było wtedy oparte wyłącznie na obecności naszej armii u nas i wielu ludzi bardzo się obawiało - powiedział Duda.
No właśnie, bez sensu... ona jest wystarczająco kuriozalna sama w sobie.
Jaki jest program Trzaskowskiego, po za "odsunąć PiS od władzy" i po za ogólnymi hasłami (inwestycje za rogiem, czyste powietrze i równe szanse na rynku pracy)?
Zablokować przekop Mierzei i budowę CPK (bo jest w Niemczech). Nie wyjaśniał, a przynajmniej nie słyszałem, jak chciałby to zrobić.
A skąd wiesz, jaki ma pomysł na zablokowanie tych inwestycji? Może razem ze swoją przygłupią znajomą z Gdańska, już jako specjaliści od takiej roboty, poprowadzą rurę z szambem, którym zaleją przekop? A może Gdańsk ogłosi, że jest oddzielnym państwem i poprosi Putina o parasol ochronny? Ho ho, tyle jest możliwości.