Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Pomijając hasła wyborcze kandydatów, chciałbym wiedzieć jakie utwory muzyczne wykorzystali w swoich spotach?
Zaraz po skończonej debacie najwięcej pozytywnych braw dostał Waldemar Witkowski na twiterze. Nie wiem czy to był jakiś trolling, ale wyskoczyło mi chwalenie jak się ciepło robiło niektórym w sercu jak mówił w obronie LGBT.
Marszałek Witek "ugotowana". Ledwo przeprowadziła głosowanie nad poprawką Konfederacji do ustawy o Bonie Turystycznym.
Poprawka miała brzmieć: "Żeby wszyscy byli zdrowi, piękni, bogaci, a Pani Minister Emilewicz, aby miała własny helikopter do rozrzucania pieniędzy nad Polską na każde wezwanie"
Duda znowu zabłysnał, twierdzac, że rzad PO-PSL był gorszym wirusem niż Koronawirus
Ktoś z rzadu miał przemawiać z kościelnej ambony ( chyba na Jasnej Górze ) i część ludzi kościoła jest tym faktem mocno wkurzona. Wczoraj mówili też coś o tym, że w Tarczy Antykryzysowej rzad zaszył przepisy anty aborcyjne.
To nie ma znaczenia, gdyż dziadek kiedyś się żalił, że utrzymuje większość swojej rodziny i trza mu piniendzy. Ale wyrok nie jest prawomocny, więc gdański sond zapewne ostatecznie uzna, iż wnuk Bolesława to także zasłużony obywatel miasta, tak jak syn jeżdżący po pijaku już z jednym wyrokiem w zawieszeniu za to samo przestępstwo. Nie chce mi się sprawdzać, ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby wnuk bandzior był synem tego, który jeździł po pijaku. Nobles obliż.
Ponoć w tzw. debacie w TVP najlepiej wypadł Hołownia
A kto tak twierdzi?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Zbigniew Preisner chce pozwać sztab Dudy za wykorzystanie jego utworu na wiecu na rynku krakowskim. "Miejcie nadzieję" w wykonaniu Jacka Wójcika mieli odtwarzać ludzie z KODu, którzy protestowali podczas spotkania wyborczego Dudy. Transmisja poszła do mediów społecznościowych, gdzie słychać było wyraźnie ten utwór.
I teraz dochodzenie - kto odtwarzał publicznie bez zgody kompozytora?
Mogę na pewno potwierdzić, że uczestnik Powstania Styczniowego Adam Asnyk nie dał nikomu zgody na wykorzystanie jego słów. Tej zgody nie otrzymał również Zbyszek
Policja zatrzymała, kazała się rozebrać, zrewidowała i zakuła w kajdanki gościa, który jeździł z napisem: 'Wolę w szambie zanurkować, niż na Dudę zagłosować"
Przy okazji Tarczy 4.0 Rzad zapisał, że za każde wykroczenie sady najpierw maja orzekać bezwarunkowe więzienie, zamiast mandatu i grzywny.
Telewizja Polska nie nadała na żywo modlitwy Anioł Pański z papieżem Franciszkiem, by pokazać przemówienie wiceminister Jadwigi Emilewicz na Jasnej Górze. Wojewoda lubuski pochwalił się w sieci, że po mszy świętej wierni modlili się wspólnie o reelekcję Andrzeja Dudy. Komu szkodzi, a komu się opłaca agitacja sprzed ołtarza?
Duda znowu popłynał - według niego, gdyby był Prezydentem sześć lat temu, to Rosja nie zaatakowałaby Ukrainy, bo Putin by się Go bał Jest już kolejny sondaż, który daje zwycięstwo Trzaskowskiemu w drugiej turze, więc w PIS ie musi być popłoch, dzisiaj do kampanii ma się właczyć Kaczyński, który już zapowiedział powyborcze porzadki, czyli wywalenie wszystkich ludzi Gowina za zdradę.
– W czasach, kiedy rządziła Platforma Obywatelska, której członkiem jest pan Rafał Trzaskowski, Rosja napadała na Ukrainę – powiedział Andrzej Duda tuż przed wylotem do USA. Dodał, że wtedy polegaliśmy wyłącznie na własnym wojsku i wielu Polaków miało się tego zwyczajnie bać. Teraz jednak ma być – zdaniem Andrzeja Dudy – inaczej, bo rządzi PiS.
A, no czyli tak jak myślałem - przekręciłeś wypowiedź tak, żeby brzmiała bardziej kompromitująco. Nie powiedział przecież nic o tym, że Putin by się go bał.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.