Roczne zarobki? Ja zarabiam ok. 2 000 zł brutto, więc to ponad dwa lata moich wypłat w jeden miesiac, dodajmy, że Portu nie ma i długo jeszcze nie będzie, więc za co taka kasa?
Mnie dziwi często fakt, że dziennikarze nie maja jaj i nie potrafi wprost powiedzieć politykowi, że kłamie w żywe oczy, że rok temu mówił co innego, itp. Częściowo politycy się przed tym chronia, organizujac tak konferencję, gdzie polityk tylko wygłasza mowę bez możliwości zadawania pytań ale jednak brakuje mi takiej cywilnej odwagi - np. pani Witek przez pół godziny pierdzieliła o tym, że to zła i jak się okazuje, wszechmocna opozycja storpedowała świetnie przygotowane wybory 10 maja, żeby móc wymienić własnego kandydata ( ba! już w marcu PO miało mieć taki plan 0 zapominajac, że to jej Wicepremier i szef partii dogadali się przy zielonym stoliku żeby tych wyborów nie było, że to ich Wicepremier nie chciał tych wyborów i że to Rzad miał wszystkie karty w ręku, żeby uniemożliwić KO-PO wymianę kandydata: gdyby ogłosili stan klęski żywiołowej, wybory po prostu zostałyby odłożone w czasie bez możliwości wymiany kandydata, sami dali PO pomocna dłoń, organizujac zupełnie nowe wybory. "Nowe" tylko z nazwy, bo starzy kandydaci nie musza już ponownie zbierać podpisów, co na pewno będzie podstawa do protestów wyborczych.
Dzisiaj Rzad postanowił zrobić wielka konwencję Dudy w sejmie, ogłaszajac głosowanie nad wotum zaufania dla Rzadu za namowa Prezydenta Dudy. Morawiecki wiele razy podkreślał, że to wszystko jest zasługa Prezydenta, że za wszystkim stoi Pan Prezydent, itp. Przy okazji, Pan Premier mówił, że dopóki oni rzadza, to dzieci, które sa świętościa, będa chronione przed ideologia LGBT