SZACUN :D
Re: SZACUN :D
Dokładnie - jak sobię przypomnę te pierwsze szopki przed krzyżem, gdzie banda emerytów chciała lać księdza i innych, a policjanci stoją i dłubią w nosie. Nosz... wszystkich pod mur i fire at will. Bez kitu, za jaja ten naród się powinno trzymać, bo inaczej jest jak jest.
A z tymi gliniarzami z pierwszej sytuacji to co zrobiłeś? Bo dla mnie to wystarczający powód, żeby obrzucić suki kurwami i zobaczyć się w sądze za x lat - pieski mogły cię co najwyżej wziąć na pakę i niech babcia rozpoznaje, kto ją uderzył. Spisywanie wszystkich w okularach i wystawianie im mandatów to... nawet nie mam słów na to.
A z tymi gliniarzami z pierwszej sytuacji to co zrobiłeś? Bo dla mnie to wystarczający powód, żeby obrzucić suki kurwami i zobaczyć się w sądze za x lat - pieski mogły cię co najwyżej wziąć na pakę i niech babcia rozpoznaje, kto ją uderzył. Spisywanie wszystkich w okularach i wystawianie im mandatów to... nawet nie mam słów na to.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akurat cała sprawa z gliniarzami na początku zdawała się poważniejsza niż potem wyszła. Nie byli jacyś agresywni poprosili do tego radiowozu i powiedzieli, że jakaś tam "starsza pani" poskarżyła się, że młody chłopak ją uderzył i co ja na to? To ja mogłem tylko odpowiedzieć, że mam lepsze rzeczy do roboty niż bicie starszych kobiet. To wtedy wiadomo pytanie, co tutaj robię? To też się zapytałem, czy od teraz Krakowskie Przedmieście jest tylko dla obrońców krzyża przeznaczone i nie można sobie tutaj chodzić? Plus dodałem, że też przyszedłem, aby zobaczyć ten cały cyrk. To oni tam się tłumaczyli, żebym zrozumiał, że oni musza w takich sytuacjach reagować, gdyż jest tutaj taka napięta atmosfera itd. itd. itd. Mandatu mi nie dali, tylko spisali, tak jak i resztę "bijących staruszki chłopaków" i na tym koniec. Tylko najlepsze jest to, że samej babci wtedy w ogóle nie było. E nie chciało mi się robić afery.
Ale takich sytuacji tam było sporo. To pamiętam, jak tam była grupa młodzieży mieli przenośny odtwarzacz i słuchali sobie Anty-Radia. Nagle podszedł jakiś dziad, kopnął w odtwarzacz i sobie poszedł. Na szczęście nie zniszczył, ale młodzi poszli po straż, czy policję i zero reakcji z tamtej strony, tylko usprawiedliwienie, że tą starsi ludzie i łatwo się denrwują.
Ale jak pomyślę, że to było 2 lata i dalej to trwa (choć na mniejszą skalę) to się nie dziwię Człowiekowi-Koniowi, który obrał według mnie najlepszą drogę. Zamiast wdawać się w polemikę, zrównać sytuację do absurdu. Tylko jak widać straż miejsca nie ma poczucia humoru.
Ale takich sytuacji tam było sporo. To pamiętam, jak tam była grupa młodzieży mieli przenośny odtwarzacz i słuchali sobie Anty-Radia. Nagle podszedł jakiś dziad, kopnął w odtwarzacz i sobie poszedł. Na szczęście nie zniszczył, ale młodzi poszli po straż, czy policję i zero reakcji z tamtej strony, tylko usprawiedliwienie, że tą starsi ludzie i łatwo się denrwują.

Ale jak pomyślę, że to było 2 lata i dalej to trwa (choć na mniejszą skalę) to się nie dziwię Człowiekowi-Koniowi, który obrał według mnie najlepszą drogę. Zamiast wdawać się w polemikę, zrównać sytuację do absurdu. Tylko jak widać straż miejsca nie ma poczucia humoru.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
eee, to jak tylko spisali, to normalka - najpierw tak to napisałeś, że wynikało, iż rozdawali mandaty
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
O matko, ile elaboratów na temat tego uzurpatora.. Człowiek Koń jest tylko jeden:

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie, tylko spisywali młodych panów w okularach. Nie, nie było groźnie. A spisany byłem już parę razy, tylko nie wiem czemu prawie zawsze w Warszawie.Mefisto pisze:eee, to jak tylko spisali, to normalka - najpierw tak to napisałeś, że wynikało, iż rozdawali mandaty

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Powiedzieli, że się podejrzanie szwendam po Dworcu Centralnym i dlaczego robię tu zdjęcia, skoro tu nie ma czego fotografować. I spisali moje dane.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Dwie strony temu wkleiłem gołe ruskie baby, a ci dalej o straszakach i koniach, hipogeriatriofilowie 

No napisał jakieś głupoty, że niby Kaczyński ma większe prawa niż inni ludzie, a on nie może zorganizować marszu ateistów, bo taki byłby nielegalnyMefisto pisze:Dokładnie opisał, czemu to zrobił.

Heloł, przecież jego ludzie zaczepiali gdzieś dalej, policji/straży miejskiej obok nie było, także jak mieli interweniować, szczególnie, że nikt go fizycznie nie zaczepiał, co strażnik ma z odległości kilkuset metrów słyszeć co ludzie mówią do siebie? A marsz był ochraniany, także jak się zbliżył do niego to logiczne, że wtedy interweniowali. KAŻDY marsz/protest ma ochronę w postaci policji albo czasem straży miejskiej.Mefisto pisze:ROTFL, czyli podsumujmy: jego zaczepiają, straż miejska/policja nie robi NIC i to jest ok, a jak mu przeszkadza to niech się zgłosi na policję, a gdy on sobie idzie w ich stronę, zostaje od razu zgarnięty i dostaje mandat i to jest ok, według prawa i w ogóle
Masa rowerowa też kilkanaście razy w roku się odbywa i takie same gimbusy jak ten koleś z maską konia jęczą, że ulice zablokowane, że naruszana jest ich wolność do korzystania z publicznych dróg, że w piątek o 18 nie mogą do pracy dojechać (Mefisto pisze:Ale żeś wyjechał argumentem pokroju "bo w Afryce też dzieci głodują"
Sorry, ale ileśtam marszy i każdy w czyim innym imieniu, w innej sprawie, a ileśtam marszy wciąż o tym samym i robienie pieprzonej szopki z czegoś, o czym już dawno powinno się, jeśli nie zapomnieć, to przynajmniej odpowiednio uszanować, a nie dalej odstawiać kabarety jednocześnie podkurwiając ludzi, to chyba jest jakaś różnica. Koleś dał manifestację swoich (i nie tylko swoich) odczuć co do tego wszystkiego, a w zamian otrzymał (nielegalnie - bo to całe pieprzenie strażników nijak nie ma się do rzeczywistości, nie mieli prawa go ukarać za nic) mandat i go zgarnęli niemalże, a Ty go w dodatku wyzywasz od idiotów. No ja cię przepraszam...

Poza tym jak tyle ludzi wkurwia ten Kaczyński to niech głosują na Palikmiota, on miał tego zabronić, no ale jak widać po wynikach wyborów to ludzie jednak wolą Kaczyńskiego i jego marsze większości osób nie przeszkadzają.
No i jeszcze te teksty, że niby w Polsce tak źle, niech przejdzie się po Berlinie albo Paryżu w tej masce konia zobaczymy po ilu minutach go zatrzymają i przed sądem postawią. U nas to tylko na marszu mu zabronili, a tam wszędzie, choć mam nadzieję, że w Polsce też wprowadzą w końcu zakaz zasłaniania twarzy, bo teraz można sobie pójść np. na Marsz Niepodległości w kominiarce, w tłumie rzucić jakimś kamieniem, spierdolić i nikt nie będzie w stanie typa zidentyfikować, bo twarz miał cały czas zasłoniętą.
No i co w tym dziwnego? Normalna procedura, jak kogoś napadną to później spisują wszystkich w okolicy, którzy wyglądają podobnie do rysopisu. I osoba poszkodowana wcale nie music chodzić razem z policjantami.Wawrzyniec pisze:Ale to jest cała Polska. Ja w 2010 roku na Krakowskim Przedmieście zostałem ze znajomym zatrzymany i spisany przez policję, gdyż jakaś babka spod krzyża powiedziała im, że chłopak w okularach ją uderzył. I później wchodzę za znajomym (też w okularach) do radiowozu, a tam już dwójka innych w okularach siedzi. Spisali nas i tyle.
Za robienie zdjęć to nie mogłeś dostać mandatu, bo nie ma zakazu robienie zdjęć publicznych/prywatnych budynków, no, ale jeśli byłeś na terenie, no to nie wiem po co to oburzenie, na prywatny teren się nie wchodzi bez zgody właściciela.Wawrzyniec pisze:W Łodzi jak chciałem porobić pare fajny postapokaliptycznych zdjęć w rozwalających się fabrykach to dostałem mandat od straży miejskiej za robienie zdjęć i panoszenie się po tym terenie
No ja też byłem spisany kilka razy i afery nie robię, ba, nawet byłem spisany raz w Niemczech, w Kolonii, przyjechałem pociągiem z Warszawy o 4 rano, o 7:30 pociąg do Brukseli, to nie będę tak siedział na dworcu i pooglądam miasto. No i ok. 5 podbiło do mnie 2 policjantów, oni nic po angielsku, ja nic po niemiecku to, żeśmy się dogadaliWawrzyniec pisze:Nie, tylko spisywali młodych panów w okularach. Nie, nie było groźnie. A spisany byłem już parę razy, tylko nie wiem czemu prawie zawsze w Warszawie.Raz za robienie zdjęć na Dworcu Centralnym.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Proszę masz zdjęcie z berlińskiego metra:Templar pisze:No i jeszcze te teksty, że niby w Polsce tak źle, niech przejdzie się po Berlinie albo Paryżu w tej masce konia zobaczymy po ilu minutach go zatrzymają i przed sądem postawią.

Moi znajomi po pewnej imprezie wyszli w maskach gazowych na miasto i jedyne co usłyszeli od policjantów, że naloty skończyły się w 45.

Tu jest tyle freaków, że nie starczyłoby czasu, aby wszystkich łapać i spisywać. Jak ktoś jest agresywny to tak. Ale jak ktoś dziwnie wygląda to nie. Polityczna poprawność w końcu.

Ostatnio zmieniony pn lis 19, 2012 23:10 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
No ciekawe, bo jak we Francji wprowadzali zakaz (i już wiele kobiet skazali za zasłanie burkami) to pokazywali też przykłady z Niemiec (gdzie też taki zakaz jest) i tam też było parę skazanych, widać policja działa tak samo jak u nas, jeden się czepnie, inny nie. Ale zakaz jest 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej, ale jest różnica między burką, a maska gazową czy szturmowcem. 

Niby jaka, że niby żaden szanujący się terrorysta nie przebierze się za szturmowca?

- Wojteł
- John Williams
No tak, Templar z Warszaway czujnie trzyma rękę na pulsie i uświadamia Wawrzyńca o prawach, które obowiązują w mieście jego aktualnego pobytu - Wawrzek, podziękuj koledze, bo byś dnia w tym Berlinie nie przetrwał! 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara