"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#526 Post autor: lis23 » ndz maja 09, 2010 18:30 pm

Jeżeli chce się pobrać samą muzykę a nie filmik to najlepiej wybrać sobie z listy po prawej " MP3 ( tylko dźwięk ) " ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#527 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 09, 2010 18:33 pm

A ja znam jeszcze inną możliwość dostania tej muzyki:

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#528 Post autor: bladerunner » ndz maja 09, 2010 18:36 pm

A ja znam jeszcze inną możliwość dostania tej muzyki:
Daj sobie na wstrzymanie Wawrzyniec :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#529 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 09, 2010 18:38 pm

O, jak Kali offtopować to dobrze, ale jak Kalemu zaofftopować to źle :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#530 Post autor: Marek Łach » ndz maja 09, 2010 18:42 pm

Przesłuchałem sobie 3 pierwsze utwory - sama jakość brzmienia lepsza niż w tych klipach sprzed paru tygodni, ale to wciąż szitowy youtube, więc wstrzymam się z oceną. Muzyka - Destiny to taki Gladiator-wannabe, Creatures całkiem ok, Fate... totalnie rozczarowujące. Ale pozycja Djawadiego w gniotach roku jest niezagrożona :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#531 Post autor: Marek Łach » ndz maja 09, 2010 18:49 pm

Nie martw się dziekan, przecież nie mówię, że jest tragedia :) Poczekaj aż przyjdą Koper albo Adam :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#532 Post autor: Marek Łach » ndz maja 09, 2010 18:58 pm

dziekan pisze:podobny koncept.
Tzn.?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#533 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 09, 2010 19:23 pm

Utwór fajny :) Podoba mi się, tylko czemu trwa tak krótko? :? Ogólnie słuchając można dostrzec pewne przebłyski w tej pracy i kawałki na które warto zarzucić uchem. Tylko są one strasznie krótkie. Dlatego też intryguje mnie ile tej muzyki w ogóle będzie w tym filmie? Ale na razie tak na youtube'ie to się ciężko słucha, więc chyba rzeczywiście trza będzie jeszcze poczekać. Zwłaszcza poczekać na film i sprawdzić jak się ta muzyka tam sprawuje. Ale moim zdaniem nie ma tragedii, jaką co niektórzy zapowiadali.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#534 Post autor: lis23 » ndz maja 09, 2010 19:32 pm

Ja już przesłuchałem całość :P
miła niespodzianka na sam koniec albumu:
http://www.youtube.com/watch?v=-tqEnKbQ6RA
chyba jeden z najlepszych utworów na płycie - niedługo naskrobię coś o moich pierwszych odczuciach na temat całości ;)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#535 Post autor: Marek Łach » ndz maja 09, 2010 19:49 pm

Po pierwszym przesłuchaniu baaardzo przeciętnie. Rozczarowuje słabiutka, płaska muzyka akcji, ale w RCP mało kto muzykę akcji potrafi pisać. Lepiej jest w spokojniejszych, lirycznych fragmentach, elementy folkowe też w porządku, ciekawych rozwiązań niestety jak na lekarstwo :(

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#536 Post autor: Koper » ndz maja 09, 2010 19:57 pm

Tragedii nie ma, da się tego nawet słuchać bez bólu, ale powiedzmy sobie wprost: jak na epickie dzieło to mizerna partytura. Takie to miałkie i bezbarwne jakieś. Cóż... Wiadomo w tym momencie przynajmniej, że muzyka nie będzie się zaliczała do plusów filmu, ale może jakoś tam ją odgłosy bitewne zagłuszą i nie będzie źle.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#537 Post autor: Mystery » ndz maja 09, 2010 19:58 pm

Marek Łach pisze:Po pierwszym przesłuchaniu baaardzo przeciętnie. Rozczarowuje słabiutka, płaska muzyka akcji, ale w RCP mało kto muzykę akcji potrafi pisać. Lepiej jest w spokojniejszych, lirycznych fragmentach, elementy folkowe też w porządku, ciekawych rozwiązań niestety jak na lekarstwo :(
No to wychodzi na to, że godzinę mam do przodu :)

bladerunner

#538 Post autor: bladerunner » ndz maja 09, 2010 20:00 pm

a nie mogę wychwycić tego momentu co był w trailerze 2;30 :?:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#539 Post autor: lis23 » ndz maja 09, 2010 20:12 pm

No więc,tak ...
nie jest źle a nawet trochę lepiej niż myślałem ;) no ale nic wybitnego to to nie jest / zresztą,tak jak myślałem / ani to nie " Gladiator ' ani " Królestwo Niebieskie " bo i kompozytor nie tego pokroju / choć soundtrack ten podoba mi się dużo bardziej od ostatnich dokonań HGW - sorry ;) /
Zaletą tych wymienionych prac było to ze kompozytorzy przemycili do nich dużo elementów folkowych,etnicznych,ciekawe instrumentarium i sporo wokalu - Robin Hood na tym tle wypada bardzo ... sterylnie?,syntetycznie? - chociaż kompozytor stara się wpleść w całość trochę folkowego instrumentarium to ta syntetyka trochę przesłania całość i odnosi się wrażenie że średniowiecze było nieciekawe muzycznie ;) - wadą jest też krótki czas trwania utworów,niektóre z nich mogłyby być dłuższe i bardziej rozbudowane / np. " Fate Has Smiled Upon Us " / a niektóre można by połączyć w jedną całość.

Mimo niedociągnięć zaletą całości jest słuchalność - jest mało nudy / najmniej przypadł mi do gustu utwór: " John Is King " /,podoba mi się też muzyka akcji / np. " Siege " / i ogólnie słucha się tego nieźle - może wyjdzie gdzieś kiedyś jakiś bottleg lub complete bo na pewno nie jest to całość muzyki z filmu który trwa ok.150 minut / brakuje mi tu utworów z oblężenia Francuskiego zamku /,może wtedy poznamy więcej ciekawych momentów z tej pracy?
A jak na razie,wypada czekać na sam film / już w piątek :) /,ogólnie cieszę się że muzyka nie jest takim niewypałem jak to niektórzy przewidywali ale mogłoby być lepiej ;)
Jak dla mnie,taka niepełna czwórka za całość ;)

bladerunner

#540 Post autor: bladerunner » ndz maja 09, 2010 23:18 pm

choć soundtrack ten podoba mi się dużo bardziej od ostatnich dokonań HGW - sorry
Ja jestem nieobiektywny może, ale x-men jest co najmniej 2x lepsza pracą :)

ODPOWIEDZ