SZACUN :D

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: SZACUN :D

#526 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 22:19 pm

Nie wiem, bo już wydarzenia nie ma na FB, jest tylko oficjalna strona. A nawet jak zapraszał, aby popatrzeć, to nadal jest to zgromadzenie publiczne. Poza tym dostał mandat za zakłócanie innego zgromadzenia, a już napisałem, że takie mandaty są normalką i za co je się dostaje i to nawet na marszach równości czy Antify, a nie tylko u tego złego Kaczyńskiego, pewnie policjanci działali na jego zlecenie, bo jak wiadomo PiS rządzi nadal Polską :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#527 Post autor: Koper » ndz lis 18, 2012 22:29 pm

Templar pisze:A nawet jak zapraszał, aby popatrzeć, to nadal jest to zgromadzenie publiczne.
No nie do końca. Jak rozpowiesz kolegom w szkole, że będziesz stał na przystanku w masce goryla i że jak chcą to mogą przyjść zobaczyć, to nie jest do żadne zgromadzenie.
Chociaż pewnie u nas co sąd, to inna interpretacja by była, zależnie od widzimisię pana sędziego.
Templar pisze:Poza tym dostał mandat za zakłócanie innego zgromadzenia, a już napisałem, że takie mandaty są normalką i za co je się dostaje i to nawet na marszach równości czy Antify, a nie tylko u tego złego Kaczyńskiego, pewnie policjanci działali na jego zlecenie, bo jak wiadomo PiS rządzi nadal Polską :lol:
Nie policjanci, tylko straż miejska :P i nikt nie twierdzi, że PiS rządzi polską, tylko że w pewnych kwestiach są u nas stróże prawa nadgorliwi i to raczej nie wtedy, gdy trzeba.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#528 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 22:38 pm

Koper pisze:i nikt nie twierdzi, że PiS rządzi polską, tylko że w pewnych kwestiach są u nas stróże prawa nadgorliwi i to raczej nie wtedy, gdy trzeba.
Koleś twierdzi, że katole rządzą Polska, że niby marsz ateistów byłby nielegalny, no jakby go jakiś głupi gimbus tak jak ten typ go zorganizował poprzez założenie wydarzenia na FB to na pewno byłby nielegalny :mrgreen:

Templar

#529 Post autor: Templar » ndz lis 18, 2012 22:48 pm

A i jeszcze teksty o tym, że niby katolom więcej wolno:

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... zdjec.html

i to też było podczas miesięcznicy.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#530 Post autor: kiedyśgrześ » pn lis 19, 2012 00:59 am

Szukałem czegoś na YouTube, wpadłem na to:

http://www.youtube.com/watch?v=rmio0mGuY00

No niezła ta ruska muza, to się chyba naked pop nazywa :P

EDIT: Live też jest, przerzucam się na RU TV :)

http://www.youtube.com/watch?v=ciTkveY0 ... re=related
Obrazek

Templar

#531 Post autor: Templar » pn lis 19, 2012 01:23 am

Eeeeee ocenzurowane, lipa :P

A z ruskiej muzy to ja najbardziej lubię t.A.T.u. :D Nawet mam gdzieś jeszcze ładny zbiór fajnych ("if you know what I mean" :D) fotek z Julią i Leną :mrgreen: No i kilka płyt też mam :P

Mefisto

#532 Post autor: Mefisto » pn lis 19, 2012 01:54 am

sorry, Templar, ale te parę postów wyżej to jak dotąd największe głupoty spod Twojego konta, jakie miałem nieprzyjemność przeczytać.
Koleś chyba wystarczająco jasno dał do zrozumienia czemu wkłada maskę konia i idzie pod pałac - bo ma dość tego pierdolonego cyrku, na który wszyscy przyzwalają z powodów żadnych, bo też i jakie są powody tych pierdolonych (tak, nazywam po imieniu i nazwać też mogę uczestników tych obchodów popierdolonymi, bo takimi są) marszy i innych szopek? Po czym na miejscu stał sobie, spacerował. Nikogo nie zaczepiał, a wręcz przeciwnie - zaczepiano jego. Natępnie został ukarany bo tak, na zasadzie wyssanych z palca zasad (równie dobrze mogli mu powiedzieć, że dostaje mandat, bo w listopadzie nie można nosić publicznie masek - takie samo logiczne uzasadnienie, jak w artykule).
bo maska jest głupia i obraża uczucia religijne.
No proszę cię - to niech zastrzelą wszystkie konie, a policję konną na szubienicę od razu!

I w końcu:
Zapytałem strażnika, czy uroczystości urządzane co miesiąc są gdziekolwiek zgłaszane. Według strażnika nie są zgłaszane, bo nie muszą być.
Więc weź nie pierdol, bo wychodzisz na debila, jak cała ta szajka polityków z pisu, gipsu, chuja we wsi i cała ta reszta tatałajstwa na tych pierdolonych marszykach. Do roboty w kamieniołomach albo pod mur takich - innej rady nie ma.

Templar

#533 Post autor: Templar » pn lis 19, 2012 02:12 am

A co mnie obchodzi co strażnik powiedział? Na każdą miesięcznicę jest składany wniosek o zorganizowanie zgromadzenia publicznego. Każdy może taki wniosek złożyć, minimum 30 dni przed planowaną data zorganizowania tego zgromadzenia, także niech koleś se składa wniosek i robi se marsze ateistów, tez dostanie ochronę od policji (policja sama decyduje ile tej ochrony przydzielić). I koleś nie spacerował sobie tak gdzieś obok, tylko między uczestnikami, dostał mandat i został wyprowadzony kilkanaście metrów dalej, a tam dalej mógł sobie w tej masce chodzić. Podawałem tez przykłady z takim sytuacjami na innych marszach i tamte Ci jakoś nie przeszkadzają, że np. parę osób postawili przed sądem za koszulki "zakaz pedałowania" na paradzie równości, a oni też nic nie robili, tylko chodzili i "szpanowali" koszulkami.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#534 Post autor: kiedyśgrześ » pn lis 19, 2012 02:13 am

Hej Mefisto, kto teraz rządzi ergo kto przyzwala na ten brak symetrii w aplikacji prawa :?: PIS :?: GIPS :?: ...we WSI (no tu byłeś najbliżej :P ) :?:
Obrazek

Mefisto

#535 Post autor: Mefisto » pn lis 19, 2012 02:22 am

Templar pisze:Na każdą miesięcznicę jest składany wniosek o zorganizowanie zgromadzenia publicznego.
Taa, z pewnością tak robią, jestem o tym przekonany :lol:
także niech koleś se składa wniosek i robi se marsze ateistów
Najwyraźniej nie zrozumiałeś problemu - on nie chce organizować żadnych marszy, a wręcz przeciwnie, ukazuje jak debilne są te wszelkie uroczystości i cała ta szopka.
I koleś nie spacerował sobie tak gdzieś obok, tylko między uczestnikami
Czytaj ze zrozumieniem - to jego najpierw oblegli, sami szukali zwady, a potem gość zaczął iść w kierunku marszu, nie pałętał się cały czas pomiędzy tymi ludźmi, bo wcześniej go zgarnęli.
dostał mandat i został wyprowadzony kilkanaście metrów dalej, a tam dalej mógł sobie w tej masce chodzić.
Odwrotnie - został wyprowadzony i dostał mandat. I nie mógł, bo kazali mu wyraźnie spadać i nie pokazywać się już w tej masce. I w ogóle co to ma za znaczenie - przed pałacem też powinien mieć takie prawo.
Podawałem tez przykłady z takim sytuacjami na innych marszach i tamte Ci jakoś nie przeszkadzają, że np. parę osób postawili przed sądem za koszulki "zakaz pedałowania" na paradzie równości, a oni też nic nie robili, tylko chodzili i "szpanowali" koszulkami.
No i są to równie idiotyczne przykłady polskiej rzeczywistości - już abstrahując od porównania: gdzie neutralnej masce konia do wyraźnie celujących w konkretny target napisów?
kiedyśgrześ pisze:Hej Mefisto, kto teraz rządzi ergo kto przyzwala na ten brak symetrii w aplikacji prawa :?:
Każdy sobie, bo takie to prawo - o kant lewa potłuc.

Templar

#536 Post autor: Templar » pn lis 19, 2012 02:40 am

Mefisto pisze:Taa, z pewnością tak robią, jestem o tym przekonany :lol:
Tak, robią to, a w kwietniu nawet wnioski do ZDM o zajęcia pasa ruchu. No, ale lepiej wierzyć w bajki, że w Polsce rządzonej przez PO Kaczyński jako jedyny robi zgromadzenia bez zgody, a innych od razu za to zgarniają, sorry Mefi, ale z takimi teoriami to nie różnisz się zbytnio od grona osób twierdzących, że był zamach :lol:
Mefisto pisze:Najwyraźniej nie zrozumiałeś problemu - on nie chce organizować żadnych marszy, a wręcz przeciwnie, ukazuje jak debilne są te wszelkie uroczystości i cała ta szopka.
"Ja jestem ateistą. Nie mam swojego symbolu religijnego. Nie mogę zrobić marszu, który będzie chroniony, jak ten dzisiejszy i wszystkie poprzednie. Zgromadzenie ateistów zostałoby uznane za nielegalne."

To po co te jęczenie?
Mefisto pisze:Czytaj ze zrozumieniem - to jego najpierw oblegli, sami szukali zwady, a potem gość zaczął iść w kierunku marszu, nie pałętał się cały czas pomiędzy tymi ludźmi, bo wcześniej go zgarnęli.
No, ale mandat dostał dopiero jak dołączył do marszu, wcześniej chodził i jakoś go nie dostał, a jak mu przeszkadzało to zaczepianie to mógł zgłosić to na policję.

A tak poza tym czepianie się o to, że Kaczyński organizuje 12 marszy rocznie, w Warszawie jest rocznie organizowanych kilkaset różnych zgromadzeń, w czasie których jak to koleś powiedział "jest naruszana jego wolność", w czasie np. biegów masowych też nie przejdzie/przejedzie na drugą stronę ulicy, musi czekać 2 godziny albo zapierdalać kilka kilometrów dalej, jak się nie podoba to można się wyprowadzić.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#537 Post autor: Adam » pn lis 19, 2012 11:41 am

:D

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#538 Post autor: Ghostek » pn lis 19, 2012 12:00 pm

Obrazek
Obrazek

Mefisto

#539 Post autor: Mefisto » pn lis 19, 2012 16:07 pm

Templar pisze:To po co te jęczenie?
Dokładnie opisał, czemu to zrobił.
No, ale mandat dostał dopiero jak dołączył do marszu, wcześniej chodził i jakoś go nie dostał, a jak mu przeszkadzało to zaczepianie to mógł zgłosić to na policję.
ROTFL, czyli podsumujmy: jego zaczepiają, straż miejska/policja nie robi NIC i to jest ok, a jak mu przeszkadza to niech się zgłosi na policję, a gdy on sobie idzie w ich stronę, zostaje od razu zgarnięty i dostaje mandat i to jest ok, według prawa i w ogóle :D

A tak poza tym czepianie się o to, że Kaczyński organizuje 12 marszy rocznie, w Warszawie jest rocznie organizowanych kilkaset różnych zgromadzeń, w czasie których jak to koleś powiedział "jest naruszana jego wolność", w czasie np. biegów masowych też nie przejdzie/przejedzie na drugą stronę ulicy, musi czekać 2 godziny albo zapierdalać kilka kilometrów dalej, jak się nie podoba to można się wyprowadzić.
Ale żeś wyjechał argumentem pokroju "bo w Afryce też dzieci głodują" :D
Sorry, ale ileśtam marszy i każdy w czyim innym imieniu, w innej sprawie, a ileśtam marszy wciąż o tym samym i robienie pieprzonej szopki z czegoś, o czym już dawno powinno się, jeśli nie zapomnieć, to przynajmniej odpowiednio uszanować, a nie dalej odstawiać kabarety jednocześnie podkurwiając ludzi, to chyba jest jakaś różnica. Koleś dał manifestację swoich (i nie tylko swoich) odczuć co do tego wszystkiego, a w zamian otrzymał (nielegalnie - bo to całe pieprzenie strażników nijak nie ma się do rzeczywistości, nie mieli prawa go ukarać za nic) mandat i go zgarnęli niemalże, a Ty go w dodatku wyzywasz od idiotów. No ja cię przepraszam...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#540 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 19, 2012 16:42 pm

Ale to jest cała Polska. Ja w 2010 roku na Krakowskim Przedmieście zostałem ze znajomym zatrzymany i spisany przez policję, gdyż jakaś babka spod krzyża powiedziała im, że chłopak w okularach ją uderzył. I później wchodzę za znajomym (też w okularach) do radiowozu, a tam już dwójka innych w okularach siedzi. Spisali nas i tyle.

W Łodzi jak chciałem porobić pare fajny postapokaliptycznych zdjęć w rozwalających się fabrykach to dostałem mandat od straży miejskiej za robienie zdjęć i panoszenie się po tym terenie :)

Człowieka-Konia łatwiej usunąć, gdyż nie stanowi zagrożenia i nie jest groźny. Ale przed przepełnionym jadem tłumem, który robi co miesiąc szopkę w centrum Warszawy to już odwagi nie mają. I naprawdę wiele tych wszystkich akcji nie jest zgłaszana jako zgromadzenie, tylko właśnie, że organy boją się reagować, żeby nie było, że atakują starszych ludzi. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ