Koper pisze: ↑sob gru 22, 2018 16:43 pm
A co w tym dziwnego? Jakby ode mnie PiSprokuratura coś chciała, to też bym ściemniał, ze zgubiłem.

Jakbyś był uczciwy i zależałoby Ci na dobrym imieniu to byś nie ściemniał niezależnie od tego, czyja ona jest.

Bo w tej sytuacji wygląda to na próbę ukrywania prawdy, co daje powód do różnych brzydkich przypuszczeń. Jeśli impreza faktycznie była mistyfikacją to pojawia się pytanie, czy wymyślił to jakiś zwykły dureń (co jest mniej prawdopodobne), czy jakiś usłużny dureń realizujący czyjeś zlecenie z zewnątrz. Zakładam, że w TVN nie pracują sami idioci i jakby potrzebowali prawdziwego materiału o neonazistach to by pojechali do Berlina do siedziby oficjalnie funkcjonującej partii NPD. I z tamtego kierunku wypatrywaliby nadejścia kolejnego "artysty".
I tak najlepsze są tłumaczenia uczestników imprezy, że to operator TVNu ich do wszystkiego prowokował, a oni tacy niewinni. Pewnie szli do kościoła, a tu ich TVN porwał i wozem transmisyjnym do lasu wywiózł, a potem im przystawił pistolet do skroni i kazał hailować.
Jakbym wziął kasę to też bym o tym nic nie mówił.
Bucholc Krok pisze:
Szkoda, że nie muzeum prezydęta Trzaskowskiego.
No cóż, mniej rzuca się w oczy takie muzeum jak żenujące pomniki prezydenta (czy też prezydęta jak wolisz) milionlecia,
Może mi ktoś przypomnieć ten stary szlagier? "U was biją Murzynów"? Podobne, ale raczej nie to. O, znalazłem: "Nie ma jak to się kłócić z której partii jest gorszy krętacz czy nieudacznik".

To coś w podobie.
aczkolwiek jest równie zbyteczne. Niemniej jak sobie zrobią wśród członków KODu zbiórkę, to niech budują, ale od publicznych pieniędzy niech się odczepią...
A Ty myślałeś, że kto miałby za to zapłacić? KOD albo Kijowski?

Jakby muzeum miało powstać z ich pieniędzy to już by istniało tuż po założeniu tego kodziarskiego interesu.
no, chyba że zrobią w Wa-wie referendum i większość mieszkańców będzie chciała, ale jakoś wątpię.
Tu bym się nie zakładał.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy