SOPA, PIPA, ACTA

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: SOPA, PIPA, ACTA

#46 Post autor: kiedyśgrześ » śr sty 25, 2012 15:05 pm

Bucholc Krok pisze:Powiedzmy sobie szczerze, gdyby jakieś były i by ich nie spalił to też by mu nic nie zrobili. A co było z latoroślą Sławomirem? Jechał po pijaku, przywalił i dostał w zawieszeniu. Później powtóreczka i co? To samo. Jak w zeszłym roku przywalił Jarosław to do dzisiaj nie usłyszałem, z jaką prędkością jechał. Wszyscy się tylko rozwodzili jaki to nieszczęśliwy. Nietykalni.
Daj spokój Bucholc :) Jarosław miał 0 promili przy prędkości 0 na godzinę, Toyota pozbyła się przodu przy zderzeniu z brzozą :)
Powtóreczka: TW Blofeld
Obrazek
Obrazek

Templar

#47 Post autor: Templar » śr sty 25, 2012 15:10 pm

Kolejny przykład hipokryzji Hołdy$a:

Obrazek

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#48 Post autor: Arthur » śr sty 25, 2012 16:00 pm

Dzisiaj była(jeszcze trwa, ale się kończy)debata w sejmie o ACTA.
Wielu polityków mądrze gadało- wytykało niejasność wielu punktów w ustawie i czekało (próżno) na odpowiedzi ministrów. Pod koniec dopiero dwóch z nich uświadomiło wszystkim, że ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) to umowa handlowa i polski tytuł (specjalnie?) pomija tą kwestię: "międzynarodowe porozumienie dotyczące walki z naruszeniami własności intelektualnej". A więc odbije się na naszej gospodarce która jak ocenił pewien instytut niezależny: nie jest innowacyjna(mało patentów, mały procent dochodów ze sprzedaży wysoce skomplikowanych, zaawansowanych towarów i ujemny współczynnik innowacyjności). Ten ostatni jest najważniejszy, bo informuję o tym że PL się więcej podrabia niż tworzy. A więc wprowadzenie w życie ACTA w krajach o ujemnym współczynniku innowacyjności spowoduję tylko pogorszenie jej stanu. I tu przykład USA, Szwecji, Francji, Włoch, Niemiec, .. które przyjmą ustawę z korzyścią dla nich. I te które nie przyjmą, bo ich gospodarka na tym straci (Brazylia, Chiny, Białoruś, Indie, Rosja, itp. i te którym się nie opłaca ale przyjmą: Polska.

Na koniec: Oświadczenie rady ministrów po przyjęciu ustawy.
1. W celu lepszej ochrony własności intelektualnej, znaków towarowych bla bla bla
2. W celu utrzymania przyjaznych stosunków z państwami wspólnoty europejskiej i innych krajów rozwiniętych... :lol:
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#49 Post autor: kiedyśgrześ » śr sty 25, 2012 20:51 pm

Za podsumowanie sytuacji niech posłuży cytat z jednego z portali, nie poprosiłem autora o wyrażanie zgody na powielenie i nie zamierzam.
Jestescie ŻAŁOŚNI !!! Na fejsbuku tak duzo was poparlo i oferowalo swoje poparcie dla akcji w realu przeciwko ACTA w stolicy, a przyszlo raptem kilka osob - BIEDA !
Moherowe babcie z pochodniami na krakowskim przedmisciu od Jarka Kaczynskiego maja wiecej odwagi i energi od takich piszczacych pokrak jak wy - mocni jestescie "w gebie" we wlasnych domkach przed monitorkami a jak przyszla pora na dzialanie to wymiekliscie. Gównazeria - jesteście zniewoleni i tak pozostanie wiec nie ma sensu ciagnac dalej tych bzdetow o wolnosci tylko poddac sie z godnoscia i powiedziec sobie ze to juz koniec. Nic nie zdzialacie, nic nie osiagniecie. Pokolenie ktore potrafi dzialac jest juz na wymarciu - tak - to moherowe berety , dziadki i babcie potrafia walczc. Obecne pokolenie to proste pustaki do wykorzystania - i takowoz was sie wykorzystuje. Wiec morda w kubel i zachrzaniac dla panow tego swiata.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#50 Post autor: Arthur » śr sty 25, 2012 21:00 pm

Ja jestem za ACTA, NDAA, Terroryzm ACT, Żywność Act, Live Act i co tam jeszcze wymyślą.
Im szybciej ludzie zrozumieją do czego to nas zaprowadzi tym lepiej. Pytanie czy będzie wystarczająco dużo wtedy jajec by to rozwalić. Niestety jak pokazał kiedyśgrześ będzie w tym coraz gorzej. Nic, trzeba liczyć że kosmici są liberałami.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#51 Post autor: Adam » śr sty 25, 2012 21:46 pm

a ja jestem za AWKZW 8)
#FUCKVINYL

Templar

#52 Post autor: Templar » śr sty 25, 2012 21:52 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#53 Post autor: Adam » śr sty 25, 2012 23:05 pm

śmiejecie się a nawet nie wiecie jak ja się cieszę że od 2 lat wreszcie po raz pierwszy gdziekolwiek nie wejde, na jakąkolwiek okładkę w kiosku nie spojrze, to nie wydupcy mi po oczach hasłem SMOLEŃSK, tylko jest coś nowego wkoncu :D w narodzie dokonał się przełom na lepsze 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#54 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 25, 2012 23:49 pm

#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#55 Post autor: kiedyśgrześ » śr sty 25, 2012 23:52 pm

Adam pisze:śmiejecie się a nawet nie wiecie jak ja się cieszę że od 2 lat wreszcie po raz pierwszy gdziekolwiek nie wejde, na jakąkolwiek okładkę w kiosku nie spojrze, to nie wydupcy mi po oczach hasłem SMOLEŃSK, tylko jest coś nowego wkoncu :D w narodzie dokonał się przełom na lepsze 8)
Ciągle widzenie smoleńska to typowe objawy szechterjozy, przerzuć się z gazeta.pl nawet kraków na coś mniej szkodliwego, objawy ustąpią natychmiast :mrgreen:

EDIT:

Normalnie Pawłow Puppy :D

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#56 Post autor: kiedyśgrześ » czw sty 26, 2012 07:21 am

Za PAP:

Ambasador Polski w Japonii Jadwiga Rodowicz podpisała w czwartek w siedzibie MSZ Japonii umowę ACTA...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » czw sty 26, 2012 08:18 am

łał :P Tusku o tym tydzień temu mówił że se człowieczki moga protestować a i tak podpiszą.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#58 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 26, 2012 12:14 pm

kiedyśgrześ pisze:Daj spokój Bucholc :) Jarosław miał 0 promili przy prędkości 0 na godzinę, Toyota pozbyła się przodu przy zderzeniu z brzozą :)
Masz jakieś mało aktualne dane. Było -2 (minus dwa) i w ogóle go tam nie było. Film z miejsca zdarzenia został spreparowany. :)
Adam pisze:łał :P Tusku o tym tydzień temu mówił że se człowieczki moga protestować a i tak podpiszą.
A co się będzie przejmował? Jakby powiedział, że ma wszystkich w dupie to też by na niego i PO głosowali.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#59 Post autor: Wojteł » czw sty 26, 2012 15:22 pm

Bucholc Krok pisze:
Adam pisze:łał :P Tusku o tym tydzień temu mówił że se człowieczki moga protestować a i tak podpiszą.
A co się będzie przejmował? Jakby powiedział, że ma wszystkich w dupie to też by na niego i PO głosowali.
Dokładnie.

http://www.po-land.pl/?p=46470
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#60 Post autor: Mystery » czw sty 26, 2012 16:52 pm

kiedyśgrześ pisze:Za PAP:

Ambasador Polski w Japonii Jadwiga Rodowicz podpisała w czwartek w siedzibie MSZ Japonii umowę ACTA...
Zdradzono nas o świcie :(

ODPOWIEDZ