Koper pisze:No bo dla mnie pisanie recenzji to nie tylko ocena ścieżki ale i próba przekonania innych do swojego spojrzenia na nią. Zachęta lub odradzenie.
Wiadomo, czytając Twoje, Babucha, Marka, Łukasza, Mefisto, Pawła czy też Olka recenzje, można je traktować jako zachętę lub odradzenie. Ale taki dar trzeba posiadać. A ja nie jestem nawet w stanie przekonać, że znam więcej niż 5 płyt Kawaia na krzyż. Zwłaszcza, że po ostatniej mojej recenzji i tak wyjdzie, że znam tylko jedną.
Koper pisze:A wyżej napisałeś, że nie potrzebujesz nikogo do swych racji przekonywać.
To było bardziej w odniesieniu do forum. A więc jak wspomniałem, nie muszę udowadniać, że znam prawie całą dyskografię Kawaia, czy też, że po za dwójką kompozytorów innych znam. Wreszcie po kilku miesiącach mogę sobie słuchać "The Thin Red Line" bez wyrzutów sumienia, czy też z niesmakiem. Dlatego też limbo jest fajne. A po za tym widok Adama podlizującego się Markowi i łechtającego go Desplatem, jest tak dziwny, że naprawdę wierzę, że limbo to rzeczywistość, a rzeczywistość to sen i to dość dziwny
Koper pisze: Ale masz widać chęć, potrzebę pisania i to bardzo fajnie i to się chwali. A że za 3 lata spojrzysz na niektóre recki i pomyślisz: oj, trochę przesadziłem z oceną, to w sumie norma. Też tak mam.

Z tą chęcią do pisania to różnie bywa. Po za tym nie nadaję się na internet. Zamiast olać dziekana głupie zabawy w podszywania się pod innych poniosło mnie i wbrew danemu słowu napisałem na forum. Dlatego też czasami chęć uchodzi, kiedy pojawienie się mojej recenzji równa się przyjazdowi cyrku do miasta
A po za tym sam pewnie słusznie zarzuciłeś mi, że w forumowej dyskusji o "Inception" nic nie wniosłem, po za słowem "Dzieło doskonałe". Niech więc ta recenzja będzie moją opinią na temat tej muzyki, z którą oczywiście nie trzeba się zgadzać i można spokojnie krytykować. Ale jednak zachowując pewne granice. Do Ciebie pretensji nie mam, gdyż napisałeś swoją opinię, do tego też pod nikogo się nie podszywałeś i jest dobrze.
Rozpisałem się, jak za dawnych forumowych czasów
Pozdrawiam.