"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Moim zdaniem aż trochę za ostro pozamiatał, że aż się tym trzykrotnie zakrztusiłem. Gdyż może nie brzmi to jakoś oryginalnie, ale jak dla mnie wcale nie brzmi źle. A, że podobieństwo do Vangelisa i Zimmera, cóż może w końcu Scott czegoś takiego chciał.
A mnie znowu "Nottingham Burns" zaintrygowało, gdyż takiego utworu się nie spodziewałem.
Radzę cierpliwie poczekać na więcej klipów i najlepiej na cały soundtrack.
P.S. Streitenfelda.
A mnie znowu "Nottingham Burns" zaintrygowało, gdyż takiego utworu się nie spodziewałem.

Radzę cierpliwie poczekać na więcej klipów i najlepiej na cały soundtrack.
P.S. Streitenfelda.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ty się Adam na mnie nie powołuj, bo akurat źle wykorzystujesz moje słowa. Ja też twierdzę, że trzeba poczekac na efekt końcowy, a nie oceniać po łebkach jak to Ty lubisz..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nie po łebkach tylko po klipach
Broń się sam, offtopiarzu 
Niestety to, że Scott czegoś chciał nie oznacza automatycznie, że podjął razem ze Streitenfeldem dobrą decyzję. Obawiam się, czy RH nie będzie powtórką z Aleksandra, gdzie dostaliśmy muzykę po prostu archaiczną. Gdyby jeszcze RH dostał ścieżkę typowo elektroniczną na modłę 1492 można by te archaizmy jakoś usprawiedliwiać, ale po tych klipach zanosi się, że będzie to po prostu ścieżka epicka, tylko w koszmarnym, sztucznym wykonaniu. I jeszcze ten pierwszy klip zapowiada tani anthem skopiowany z Zimmera bleee...

Niestety to, że Scott czegoś chciał nie oznacza automatycznie, że podjął razem ze Streitenfeldem dobrą decyzję. Obawiam się, czy RH nie będzie powtórką z Aleksandra, gdzie dostaliśmy muzykę po prostu archaiczną. Gdyby jeszcze RH dostał ścieżkę typowo elektroniczną na modłę 1492 można by te archaizmy jakoś usprawiedliwiać, ale po tych klipach zanosi się, że będzie to po prostu ścieżka epicka, tylko w koszmarnym, sztucznym wykonaniu. I jeszcze ten pierwszy klip zapowiada tani anthem skopiowany z Zimmera bleee...
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Może to jest kwestia kompresji samych klipów?Ele pisze:Brzmi fajnie... ale właśnie... "brzmi" kiepsko. Clash miał lepsze brzmienie.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Znaczy jak rozumiesz pojęcie "brzmienie"? Gdyż dobrze, rozumiem zażenowanie Marka, który oczekuje najwyższy poziom w muzyce filmowej, ale z tego co słyszę to muzyka Streitenfelda brzmi zdecydowanie lepiej do tej Djawadiego i przynajmniej czuć, że jej autor miał jakiś pomysł na nią.Ele pisze:Brzmi fajnie... ale właśnie... "brzmi" kiepsko. Clash miał lepsze brzmienie.
Jedyne co mi się nie podoba, że są strasznie krótkie te utwory. Wolę kiedy kawałki jednak trwają po te 4 czy 5 minut.
#WinaHansa #IStandByDaenerys