Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Harold Budd, lat 84, powikłania związane z COVID-19
Ostatnio odpowiedzialny za świetną muzykę do miniserialu "I Know This Much Is True". Na domiar tego w zeszłym tygodniu dopiero co został wydany jego nowy album stworzony ze stałym współpracownikiem, Robinem Guthrie pt. "Animal Flower"
Jesteś w stanie polecić coś z jego innych dzieł? Jego nazwisko kojarzyłem głównie z Eno, ale nigdy nie miałem okazji/czasu przyglądnąć się jego solowej twórczości.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Od wczoraj właśnie przymierzam się troszkę głębiej poszperać w dyskografii.Poza soundtrackami do filmów Gregga Arakiego najbardziej mi przypadły do gustu dla przykładu "Glyph" czy "The Moon and the Melodies".
Jesteś w stanie polecić coś z jego innych dzieł? Jego nazwisko kojarzyłem głównie z Eno, ale nigdy nie miałem okazji/czasu przyglądnąć się jego solowej twórczości.
Kochany przez recenzentów i publiczność festiwalową. Nagradzany w Cannes, w Wenecji i w Berlinie. Tworzył własne kino autorskie. Ponoć największym wyzwaniem dla widzów był jego "Moebius". Czytając opis tego filmu chyba nie odważę się obejrzeć. https://www.filmweb.pl/film/Moebius-2013-686312
Autor powieści kryminalnych. Ekranizacje jego książek często stawały się wybitnymi dziełami filmowymi w kategorii thriller polityczny - "Wydział Rosja", "Szpieg", "Wierny ogrodnik", "Krawiec z Panamy"