Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3391 Post autor: Koper » czw lut 16, 2017 20:28 pm

Wojtek pisze:
czw lut 16, 2017 19:48 pm
Może Tusk osobiście w nikogo nie walnął, ale były takie przypadki, jak pijani borowcy, którzy rozwalili auto na drzewie, borowcy jeżdżący po pizzę dla Sikorskiego no i stłuczka Bronka :P
Tusk nie jest Bronkiem ani Sikorskim o ile mi wiadomo. Niemniej jeżdżenie po pizzę dla ministra z PO jest tak samo żenujące i naganne jak zanoszenie hamburgerów na dworzec dla minister z PiS. Mnie to naprawdę nie obchodzi kto tam rządzi, ale chyba wyrośliśmy już ze średniowiecza by traktować władze jak świętych którym więcej wolno. Jak strażacy jadą do pożaru, to jadą na sygnale. Jak jadą po kanapki to jadą jak zwykli ludzie. Nie ma powodu by premier tego kraju postępował inaczej, tym bardziej że strażacy są bardziej pożyteczni. :P
Wojtek pisze:
w języku polskim zaimki osobowe piszemy z wielkiej litery :P
Jesteś pewien? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3392 Post autor: Wojteł » czw lut 16, 2017 20:36 pm

Dżizas, naturalnie miało być, że piszemy małą literą, trochę przyfailowałem :P dzięks za czujność, już poprawiam posta :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3393 Post autor: lis23 » czw lut 16, 2017 20:58 pm

Bucholc Krok pisze:
czw lut 16, 2017 17:26 pm

Szkoda, że nikt nie wspomina o hienach z "opozycji", które ruszyły z pielgrzymką do bidoka. Pewnie zaproponują mu wstąpienie do PO lub Nowoczesnej i dadzą jedynkę w okręgu. :mrgreen:
Takie wilcze prawo opozycji, że jak rządzący dają amunicje (a ci dają ją praktycznie co tydzień: media won z sejmu, ciągłe problemy z TK, dwukadencyjność działająca wstecz, Warszawa od morza do Tatr, sędziowie wybierani przez polityków, likwidacja gimnazjów i założenia programowe rodem z PRL-u, Macierewicz na sygnale, wojskowi uciekający na potęgę, "taktyczne długopisy" a la Bond ;), smog jako kwestia teoretyczna i zapewnienie, że rząd nie wie skąd się ów smog bierze :mrgreen: , chwalenie się, że od 1 stycznia można wycinać drzewa na potęgę (co wraz ze smogiem jest bardzo groźne), itp. itd.) to się z niej korzysta. Problem w tym, ze opozycja robi to nieumiejętnie.

Wojtek pisze:

Lisu, zmiłuj się - o ile nie stosujesz formy grzecznościowej, zwracając się do kogoś w drugiej osobie, albo nie piszesz o Bogu, to w języku polskim zaimki osobowe piszemy z małej litery :P
To ja już nie wiem, bo inni zwracali mi uwagę, że pisząc do kogoś używa się dużej litery ... Sorry, ale z ortografii i gramatyki to ja zawsze byłem noga ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#3394 Post autor: hp_gof » czw lut 16, 2017 21:09 pm

Ale Broszki nie ma na tym forum, więc nie musisz pisać "Ona" z wielkiej litery ;) Przecież nie zwracasz się do niej bezpośrednio.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3395 Post autor: Wojteł » czw lut 16, 2017 21:15 pm

lis23 pisze:
czw lut 16, 2017 20:58 pm
To ja już nie wiem, bo inni zwracali mi uwagę, że pisząc do kogoś używa się dużej litery ... Sorry, ale z ortografii i gramatyki to ja zawsze byłem noga ;)
No właśnie - do kogoś. A nie o kimś :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3396 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 16, 2017 22:02 pm

Koper pisze:
czw lut 16, 2017 18:26 pm
Bucholc, narysuj sobie może tarcze na ścianie i z rozpędu przywal w nią z główki. Już tak Ci zaszła ona dobrą zmianą, że innego ratunku nie ma. Ewentualnie jak Ci z tym dobrze, to się zapisz do TP Info i siej tam sobie swoją propagandę i wmawiaj komu chcesz słowa, które sam wypowiadasz.

:roll:
Gościu może i jest winny, może jest współwinny, ale to nie on ma tu ogromne możliwości mataczenia, nie on ma pod sobą policję i prokuraturę.

Jeszcze nic się nie stało a już panikujesz. Państwo może też Cię kropnąć w lesie bez śladu albo zamknąć w zakładzie psychiatrycznym, co więc tu jeszcze robisz?
Wpłaciłeś już pieniądze na nowy samochód dla gościa? Jeśli nie to szybko wpłacaj. Każdy kto czuje w sobie nienawiść do PiS-u powinien to zrobić. Już się znalazło trochę łosi, którzy wpłacili ok. 100tys.
Nie wiem jak trzeba być zaślepionym PiSowcem by tego nie pojmować.
Ochłoń trochę...
A jebnął kogoś samolotem? Naginał przepisy o ruchu lotniczym bo mu się spieszyło? Ludziom odwoływali loty by zrobić mu miejsce na pasie? Jeśli tak, to sorry, przeoczyłem sprawę,
Wystarczy, że zmarnował kupę nie swoich pieniędzy, bo miał takie widzimisię.
lis23 pisze:
czw lut 16, 2017 20:58 pm
Problem w tym, ze opozycja robi to nieumiejętnie.
To co mieliby robić, skoro tylko tak potrafią?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3397 Post autor: lis23 » czw lut 16, 2017 22:14 pm

Kaczyński potwierdził to, o czym ptaszki ćwierkają:
"Nie jest w interesie Polski, by ktoś taki był przewodniczącym Rady Europejskiej" - powiedział w czwartek prezes PiS Jarosław Kaczyński o Donaldzie Tusku. Zarzucił Tuskowi m.in. angażowanie się w sprawy kraju w "sytuacjach w najwyższym stopniu wątpliwych".
[.]
"Takich jak to, co ja nazwałem 'puczem' i nie wycofuję się z tej nazwy. Polityk, który nam szkodzi, np. sprawa tych 250 tys. euro za każdego nieprzyjętego uchodźcę, czyli wziąwszy pod uwagę zobowiązania pani Kopacz, to byłoby 3 mld euro dla Polski, i wiele innych posunięć, to trudno żebyśmy kogoś takiego akceptowali" - powiedział Kaczyński na antenie TVP3 Białystok.

Szef PiS zarzucił Tuskowi także psucie "polskiego dyskursu politycznego" po objęciu stanowiska premiera "a nawet i wcześniej". "Tą agresją, której był propagatorem i tym twierdzeniem, że pewna część Polaków nie ma praw politycznych - te słynne moherowe berety w istocie do tego się sprowadzały" - mówił lider PiS.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-kac ... gn=firefox
Bardzo przepraszam, a "komuniści i złodzieje"? A "gorszy sort"? A ludzie "specjalnej troski"?

A wracając do wypadku pani premier: on jest teraz najważniejszy, bo to premier rządu i jest to medialnie nośne ale dzięki temu "kolizja" Ministra Macierewicza została zapomniana i umorzona ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3398 Post autor: Bucholc Krok » czw lut 16, 2017 22:30 pm

lis23 pisze:
czw lut 16, 2017 22:14 pm
A wracając do wypadku pani premier: on jest teraz najważniejszy, bo to premier rządu i jest to medialnie nośne ale dzięki temu "kolizja" Ministra Macierewicza została zapomniana i umorzona ;)
Bo to była ustawka i wszystko zostało przewidziane. ;) Gość dostanie swoją kasę primo od państwa za udział w ustawce, secundo od idiotów, którzy widzą sprawę, jak chcą widzieć i wszyscy będą zadowoleni. Zresztą za miesiąc nikt o nim nie będzie pamiętał. "Opozycja" i tak ma go w dupie, bo przecież nie on tu się liczy.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3399 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 09, 2017 20:13 pm

27:1

Brawo Panie Prezesie, kolejne zwycięstwo!
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#3400 Post autor: hp_gof » czw mar 09, 2017 20:25 pm

To powinno wylądować w wątku Epic Fail ;) Razem z kozą wskakującą na pochyłą wierzbę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3401 Post autor: Kaonashi » czw mar 09, 2017 21:25 pm

Wawrzyniec pisze:
czw mar 09, 2017 20:13 pm
27:1

Brawo Panie Prezesie, kolejne zwycięstwo!
Na pewno się tym bardzo przejął. Jeden z jego najważniejszych rywali będzie sobie dalej grzecznie siedział w Brukseli (Petru i innych tego typu opozycjonistów nie da się traktować poważnie). :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3402 Post autor: lis23 » pt mar 10, 2017 18:21 pm

Kaonashi pisze:
czw mar 09, 2017 21:25 pm

Na pewno się tym bardzo przejął. Jeden z jego najważniejszych rywali będzie sobie dalej grzecznie siedział w Brukseli (Petru i innych tego typu opozycjonistów nie da się traktować poważnie). :P
No pewnie! :mrgreen:
Kaczyński dlatego tak się wpienia bo wie, że On nigdy nie będzie miał szans na objęcie podobnego stanowiska we władzach UE i to go bardzo boli, gdyż jego ambicje są dużo, dużo większe.
Kaczyński to człowiek, który nadal żyje w 1981 roku, otoczony przez wrogów wewnętrznych (komuniści) i zewnętrznych (Rosjanie) i który nadal musi walczyć a najlepiej chciałby polec w nierównej walce przed lufami komunistycznych i Rosyjskich czołgów.
A Orban pewnie się w duchu cieszy i gratuluje Polsce, gdyż półtorej roku temu to Węgry były czarną owcą w Europie a teraz tą zaszczytną rolę przejął nasz kraj ;)

P.S: Właśnie pokazują jak cały rząd PISu stoi z kwiatami na lotnisku i czeka na powrót wielkiej zwyciężczyni, pani premier Szydło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Polska wygrała, UE przegrała ;) a Szydło właśnie ogłosiła wielkie zwycięstwo ;)

Obrazek

Prezes #PiS J. #Kaczyński w #Warszawa: Jestem osobiście bardzo dumny z Pani Premier @BeataSzydlo i z całego serca jej dziękuję.

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3403 Post autor: Koper » pt mar 10, 2017 20:20 pm

Kaonashi pisze:
czw mar 09, 2017 21:25 pm
Skoro się nie przejął to po co organizował całą tę żenującą hucpę? By udowodnić coś swojemu żelaznemu elektoratowi? No chyba że w tej partii są autentycznie tak durni, że wierzą że metodą "nieakceptowania faktów, które się nie podobają" zwojują cokolwiek na świecie? Co prawda ta metoda sprawdza się od lat w Korei Północnej, tylko czy pan Prezes serio myśli, że w Polsce też to zadziała?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3404 Post autor: Koper » pt mar 10, 2017 20:26 pm

OK, zobaczyłem to zdjęcie Wawrzka i ... oni chyba są faktycznie tak durni i sami uwierzyli w tę rzeczywistość, którą wciskają ciemnemu ludowi. Ewentualnie grają na maksa. Metoda Stanisławskiego i nie przestają wczuwać się w rolę w żadnym momencie. :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3405 Post autor: lis23 » pt mar 10, 2017 20:29 pm

Koper pisze:
pt mar 10, 2017 20:20 pm

Skoro się nie przejął to po co organizował całą tę żenującą hucpę? By udowodnić coś swojemu żelaznemu elektoratowi? No chyba że w tej partii są autentycznie tak durni, że wierzą że metodą "nieakceptowania faktów, które się nie podobają" zwojują cokolwiek na świecie? Co prawda ta metoda sprawdza się od lat w Korei Północnej, tylko czy pan Prezes serio myśli, że w Polsce też to zadziała?
Korea ma atomówkę a prezes, nie ;)

ODPOWIEDZ