Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3301 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 14, 2017 12:45 pm

Wawrzyniec pisze:El Presidente de República Popular Democrática de San Escobar
A gdzież to się Wawrzyńcu dekowałeś, że nie zauważyłeś błazenady Petru i machlojek finansowych faceta "mniej niż zero"? Chyba w budynku Gazety Wyborczej albo jakiejś jej filii za granicą? ;)
Ten na fotce to Leszek? Po co wyciągać trupa?
Koper pisze: I co, oglądaliście? Po mojemu tak sobie. Ma swoje plusy, jest parę urokliwych szczegółów (globus Polski na przykład ;) ) ale chyba jest za bardzo odtwórcze w stosunku do rzeczywistości i nie ma w tym subtelności. Takie oczywiste aluzje. Jak też zauważył bodaj dziennikarz z polityki, Górski próbuje być na czasie, ale i tak nie jest dość na bieżąco i bierze na warsztat wątki, które internet dawno już wyśmiał memami.
Jeśli to był dziennikarz Polityki to przypuszczam, że chodziło o to, iż było za mało krytyki generalnie. Dla nich zawsze jest za mało krytyki
tej ohydy. :mrgreen:
Co do filmików to nawet fajne, ale szybko zdechnie. Ciekawsze by było, gdyby była wyśmiewana także opozycja. Jak długo można oglądać (śmiać się z nich) głupawe miny Kaczyńskiego? Aczkolwiek są różni zafiksowani na punkcie PiS-u i Prezesa i dla nich nigdy nie będzie dość.
Wojtek pisze:IMO fajne jest to, że się potrafią śmiać i z jednej, i z drugiej opcji politycznej. No i jestem pod wrażeniem, jak dobrze Górski potrafi zagrać Kaczyńskiego, kopiując jego manieryzmy, ale jednak jako całość, to wolałem posiedzenia rządu, które robili dla Kabaretowego Klubu Dwójki - może tam żarty też nie zawsze były wyszukane czy trafne, ale ogólnie miało dużo lepszą dynamikę, w dużej mierze pewnie przez formę - spotkanie z żywą publicznością i występ na scenie - natomiast tutaj jest trochę drętwo pod tym względem. No i żarty o kocie to też już oklepane, przecież ten wątek się przewija od czasu, jak PiS po raz pierwszy doszedł do władzy w 2005. Nie jest źle, ale przyznam szczerze, że po zwiastunach oczekiwałem znacznie więcej.
Posiedzenia rządu z Tuskiem były IMO nudne, zwłaszcza pod koniec. Niektóre osoby tam występujące to była straszna amatorka. A publika śmiejąca się na siłę to kompletna żenada.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3302 Post autor: Wojteł » sob sty 14, 2017 13:06 pm

Może, może, nie oglądałem tego aż tak dużo, ale wciąż mam w pamięci genialny skecz o wolnych mediach (który swoją drogą, po zmianie ekipy jest równie aktualny, jeśli nie bardziej :D)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3303 Post autor: Koper » sob sty 14, 2017 13:13 pm

Bucholc Krok pisze:A gdzież to się Wawrzyńcu dekowałeś, że nie zauważyłeś błazenady Petru i machlojek finansowych faceta "mniej niż zero"? Chyba w budynku Gazety Wyborczej albo jakiejś jej filii za granicą? ;)
A gdzież to się Bucholc Ty uchowałeś, w budynku TVP? :D
Tak do Twojej wiadomości to owa paskudna Wyborcza/gazeta.pl jak najbardziej wyśmiewała Petru i informowała o Kijowskim, ta sama Wyborcza jako pierwsza informowała też o ostatnich wałkach w Warszawie, które tak szkodzą wizerunkowi byłej prezes NBP... zatem niezależnie od faktycznie w większości mizernego poziomu ich internetowej odnogi (nie wiem co tam słychać w wersji papierowej, nie czytam, ale podejrzewam że też poziom poszedł w dół), nie mierz wszystkich miarą niezależnych/niezłomnych dziennikarzy. ;)
Bucholc Krok pisze:Ten na fotce to Leszek? Po co wyciągać trupa?
To raczej pytanie do tych którzy decydowali o smoleńśkich ekshumacjach. :P
Bucholc Krok pisze:Jeśli to był dziennikarz Polityki to przypuszczam, że chodziło o to, iż było za mało krytyki generalnie. Dla nich zawsze jest za mało krytyki tej ohydy. :mrgreen:
Mówisz "ohyda" o Jarosławie Kaczyńskim czy o rządzie? :D
Bucholc Krok pisze:Co do filmików to nawet fajne, ale szybko zdechnie. Ciekawsze by było, gdyby była wyśmiewana także opozycja.
Jakoś za poprzedniej władzy niespecjalnie Cię bawiło wyśmiewanie opozycji? Nagle Ci się odmieniło? :D
Myślałem, że to władza zawsze powinna być na świeczniku, nie opozycja?
No a druga sprawa, że opozycja ośmiesza się sama i śmianie się z jakichś Kukizów, Ryśków "to było niezręczne" Petru czy Joanny Muchy to trochę jak dowcipy o niepełnosprawnych.
Bucholc Krok pisze:Jak długo można oglądać (śmiać się z nich) głupawe miny Kaczyńskiego? Aczkolwiek są różni zafiksowani na punkcie PiS-u i Prezesa i dla nich nigdy nie będzie dość.
No, od ponad 80 miesięcy przyłażą na Krakowskie Przedmieście. :D
Wojtek pisze:ale jednak jako całość, to wolałem posiedzenia rządu, które robili dla Kabaretowego Klubu Dwójki - może tam żarty też nie zawsze były wyszukane czy trafne, ale ogólnie miało dużo lepszą dynamikę, w dużej mierze pewnie przez formę - spotkanie z żywą publicznością i występ na scenie - natomiast tutaj jest trochę drętwo pod tym względem.
Bardzo słuszna diagnoza, właściwie mógłbym się śmiało podpisać. Niedostatki tamtych posiedzeń rządu faktycznie nadrabiał dynamizm, tutaj to się trochę wlecze. Jeden wątek przez kilkanaście minut odcinka...
Wojtek pisze:Nie jest źle, ale przyznam szczerze, że po zwiastunach oczekiwałem znacznie więcej.
Czyli jak u mnie lekkie rozczarowanie...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3304 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 14, 2017 14:39 pm

Koper pisze:A gdzież to się Bucholc Ty uchowałeś, w budynku TVP? :D

To nie ja tu jestem wybiórczy. Poza tym potrafię się śmiać zarówno z rządzących, jak i z opozycji. W przeciwieństwie do niektórych. :P
Tak do Twojej wiadomości to owa paskudna Wyborcza/gazeta.pl

Dlaczego zaraz paskudna? Lepiej uważaj, bo Ci zablokują dostęp do strony internetowej. :D
jak najbardziej wyśmiewała Petru i informowała o Kijowskim, ta sama Wyborcza jako pierwsza informowała też o ostatnich wałkach w Warszawie, które tak szkodzą wizerunkowi byłej prezes NBP...
Skoro jest taka rzetelna to skąd zwolnienia? Czytelnicy nie są w stanie znieść publikowanej tam prawdy i przestają czytać?
zatem niezależnie od faktycznie w większości mizernego poziomu ich internetowej odnogi (nie wiem co tam słychać w wersji papierowej, nie czytam, ale podejrzewam że też poziom poszedł w dół), nie mierz wszystkich miarą niezależnych/niezłomnych dziennikarzy. ;)
Wszystkich w sensie Wawrzyńca? ;) Po prostu się dziwię stałą tematyką.
Bucholc Krok pisze:Ten na fotce to Leszek? Po co wyciągać trupa?
To raczej pytanie do tych którzy decydowali o smoleńśkich ekshumacjach. :P
I Wawrzyniec był wśród nich? :D
Bucholc Krok pisze:Jeśli to był dziennikarz Polityki to przypuszczam, że chodziło o to, iż było za mało krytyki generalnie. Dla nich zawsze jest za mało krytyki tej ohydy. :mrgreen:
Mówisz "ohyda" o Jarosławie Kaczyńskim czy o rządzie? :D
Z punktu widzenia Polityki nie ma to żadnego znaczenia. :)
Bucholc Krok pisze:Co do filmików to nawet fajne, ale szybko zdechnie. Ciekawsze by było, gdyby była wyśmiewana także opozycja.
Jakoś za poprzedniej władzy niespecjalnie Cię bawiło wyśmiewanie opozycji? Nagle Ci się odmieniło? :D
A ktoś zabawnie wyśmiewał ówczesną opozycję? Zresztą pisałem, że "posiedzenia rządu" były słabe. Oczywiście nie byłeś łaskaw tego zauważyć, bo nie pasowało Ci do tezy. :)
Myślałem, że to władza zawsze powinna być na świeczniku, nie opozycja?
No ale co to ma do wyśmiewania polityków? Śmiać się można ze wszystkich wedle "zasług". Władzy trzeba uważniej patrzeć na łapy.
No a druga sprawa, że opozycja ośmiesza się sama i śmianie się z jakichś Kukizów, Ryśków "to było niezręczne" Petru czy Joanny Muchy to trochę jak dowcipy o niepełnosprawnych.
Oni wszyscy (rządzący i opozycja) sami się ośmieszają (Górski nie musi podrabiać min Kaczyńskiego, żeby mnie śmieszyły), więc można powiedzieć, że najlepiej z nikogo się nie śmiać...
Bucholc Krok pisze:Jak długo można oglądać (śmiać się z nich) głupawe miny Kaczyńskiego? Aczkolwiek są różni zafiksowani na punkcie PiS-u i Prezesa i dla nich nigdy nie będzie dość.
No, od ponad 80 miesięcy przyłażą na Krakowskie Przedmieście. :D
Albo udzielają się w wątkach politycznych na różnych forach. ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3305 Post autor: Koper » sob sty 14, 2017 23:48 pm

Bucholc Krok pisze:To nie ja tu jestem wybiórczy. Poza tym potrafię się śmiać zarówno z rządzących, jak i z opozycji. W przeciwieństwie do niektórych. :P
Tak. Zgadza się. Za poprzedniej władzy śmiałeś się z rządzących, teraz z opozycji. ;)
Bucholc Krok pisze:Dlaczego zaraz paskudna? Lepiej uważaj, bo Ci zablokują dostęp do strony internetowej. :D
Część rzeczy zdaje się i tak mają płatnych, więc niejako blokują już od dawna. :P
Bucholc Krok pisze:Skoro jest taka rzetelna to skąd zwolnienia? Czytelnicy nie są w stanie znieść publikowanej tam prawdy i przestają czytać?
Napisz do nich zapytanie, jeśli tak Cię to interesuje.
Ale jakbyś nie zauważył, to czytelnictwo tradycyjnej prasy w ostatnich latach poleciało na łeb na szyję, wiec szukałbym tu przyczyn.
Alternatywna hipoteza: skapnęli się, że wielu z ich hmm... nazwijmy to szumnie- dziennikarzy do niczego się nie nadaje i zaczęli ich zwalniać. :P
Bucholc Krok pisze:Wszystkich w sensie Wawrzyńca? ;) Po prostu się dziwię stałą tematyką.

Nie rozumiem czym tu się dziwić. Wawrzek od dawna ma kilka stałych fascynacji: Zimmer, Nolan, Kaczyński... Dziwić się temu po tylu latach patrzenia na jego wpisy to jakby się dziwić, że słońce wschodzi co rano.
Bucholc Krok pisze:I Wawrzyniec był wśród nich? :D
To przecież Ty jemu zadałeś to pytanie o sens wygrzebywania trupów, a teraz pytasz mnie czy on jest wśród właściwych adresatów?
Bucholc Krok pisze:A ktoś zabawnie wyśmiewał ówczesną opozycję? Zresztą pisałem, że "posiedzenia rządu" były słabe. Oczywiście nie byłeś łaskaw tego zauważyć, bo nie pasowało Ci do tezy. :)
Zauważyłem, ale równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że nie podoba Ci się kabaret Yayo i też miałbym z tego wyciągać jakieś daleko idące wnioski? :) Pamiętam, że za poprzedniego (nie)rządu (a jeśli liczyć Kopaczową jako osobną władzę, to nawet chyba ze dwa rządy do tyłu) zwracałeś uwagę, że wyśmiewanie opozycji (wówczas w postaci Kaczyńskiego) jest słabe i wyśmiewać to trzeba rząd. No to teraz sprawdzam. :P
Bucholc Krok pisze:Oni wszyscy (rządzący i opozycja) sami się ośmieszają (Górski nie musi podrabiać min Kaczyńskiego, żeby mnie śmieszyły), więc można powiedzieć, że najlepiej z nikogo się nie śmiać...
No ale chyba trzeba śmiać się proporcjonalnie do mandatów w sejmie czy poparcia w sondażach, a jeszcze lepiej - w stosunku do faktycznego wpływu na nasze lody. Bo jakbyś chciał po równo rozdzielać, to by trzeba się brać za jakieś zapomniane kanapowe partie pokroju Leszka Bubla etc. i kogo by to w ogóle interesowało? Notabene taki Zbyniu Stonoga i tak jest nadreprezentowany w memach i żartach w stosunku do tego kim jest i co znaczy, ale najwyraźniej takie mamy czasy, że wystarczy pobluzgać na youtube by wzbudzić zainteresowanie. Co jest w sumie trochę smutne.
Bucholc Krok pisze:Albo udzielają się w wątkach politycznych na różnych forach. ;)
No, no... wszyscy wiemy, że Wojtek to fan Jarka, ale nie musisz go tak paluchem wytykać. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3306 Post autor: Wojteł » ndz sty 15, 2017 00:41 am

Zawadzkiego.

hp_gof

#3307 Post autor: hp_gof » ndz sty 15, 2017 09:49 am

Tia, Wojtuś, a kto ostatnio do mnie napisał "o ty kurwo"? :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3308 Post autor: Koper » ndz sty 15, 2017 13:12 pm

Przyznam że nie rozumiem waszego kodu/slangu. Jakieś przemysłowo-górniczne narzecze? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3309 Post autor: Wojteł » ndz sty 15, 2017 13:39 pm

hp_gof pisze:
ndz sty 15, 2017 09:49 am
Tia, Wojtuś, a kto ostatnio do mnie napisał "o ty kurwo"? :P

Bo ja Cię tak chwaliłem publicznie, a Ty mnie oszukałeś. Karakanie. Poza tym, to było pieszczotliwie :*

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3310 Post autor: Koper » ndz sty 15, 2017 17:16 pm

A tak zmieniając temat, czy miłośnicy Dobrej Zmiany mogą mi wyjaśnić niemal nienawistny stosunek ekipy rządzącej do WOŚP. Czy to jest jakaś szczególna niechęć do Owsiaka, czy po prostu dla PiS wszystkie oddolne inicjatywy niepowiązane z ideologią władzy lub kościoła są be?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3311 Post autor: Bucholc Krok » ndz sty 15, 2017 18:42 pm

Koper pisze:Tak. Zgadza się. Za poprzedniej władzy śmiałeś się z rządzących, teraz z opozycji. ;)
No to wychodzi, że odwrotnie niż Ty - poprzednio śmiałeś się z opozycji, teraz z rządzących? :P
Część rzeczy zdaje się i tak mają płatnych, więc niejako blokują już od dawna. :P
Nie narzekaj. Mnie blokują już na reklamach.
Alternatywna hipoteza: skapnęli się, że wielu z ich hmm... nazwijmy to szumnie- dziennikarzy do niczego się nie nadaje i zaczęli ich zwalniać. :P
Ale podobno (nie znam nazwisk) zwolnili też niektórych znanych.
Nie rozumiem czym tu się dziwić. Wawrzek od dawna ma kilka stałych fascynacji: Zimmer, Nolan, Kaczyński... Dziwić się temu po tylu latach patrzenia na jego wpisy to jakby się dziwić, że słońce wschodzi co rano.
Jednak można się dziwić, gdy ktoś każdego dnia przez lata je schabowego (cokolwiek innego) na śniadanie, obiad, kolację, deser...
To przecież Ty jemu zadałeś to pytanie o sens wygrzebywania trupów, a teraz pytasz mnie czy on jest wśród właściwych adresatów?
Ty odpowiedziałeś, więc pytałem, mogłoby się wydawać, dobrze poinformowanego.
Pamiętam, że za poprzedniego (nie)rządu (a jeśli liczyć Kopaczową jako osobną władzę, to nawet chyba ze dwa rządy do tyłu) zwracałeś uwagę, że wyśmiewanie opozycji (wówczas w postaci Kaczyńskiego) jest słabe i wyśmiewać to trzeba rząd. No to teraz sprawdzam. :P
Akurat tego nie pamiętam, ale może to wyśmiewanie było słabe albo z byle czego. No ale rozumiem, że kto nie potępia (wyśmiewa) jak leci ten jest po złej stronie. :D
No ale chyba trzeba śmiać się proporcjonalnie do mandatów w sejmie czy poparcia w sondażach, a jeszcze lepiej - w stosunku do faktycznego wpływu na nasze lody.
Gdy coś jest śmieszne to się śmieję. Co ma do tego liczba mandatów (lub cokolwiek innego) nie rozumiem zupełnie.
Bo jakbyś chciał po równo rozdzielać, to by trzeba się brać za jakieś zapomniane kanapowe partie pokroju Leszka Bubla etc.
Jego nie ma nawet w okolicy sejmu (jeśli w ogóle jeszcze żyje - pamiętam typa jak przez mgłę z jakichś filmików w tv), więc po co kogoś takiego wyciągać?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3312 Post autor: Koper » ndz sty 15, 2017 19:09 pm

Bucholc Krok pisze:
Koper pisze:Tak. Zgadza się. Za poprzedniej władzy śmiałeś się z rządzących, teraz z opozycji. ;)
No to wychodzi, że odwrotnie niż Ty - poprzednio śmiałeś się z opozycji, teraz z rządzących? :P
Niezmiennie z tych najbardziej nawiedzonych ;)
Bucholc Krok pisze:Ale podobno (nie znam nazwisk) zwolnili też niektórych znanych.
Znany nie znaczy że dobry ;) Np. taki Eddie "Orzeł" Edwards był całkiem znanym skoczkiem narciarskim... ;)
Bucholc Krok pisze:Jednak można się dziwić, gdy ktoś każdego dnia przez lata je schabowego (cokolwiek innego) na śniadanie, obiad, kolację, deser...
I na tym forum to Cię dziwi. Jak tu niektórzy potrafią non stop słuchać tego samego. Jeden się przyczepił do Zimmera, inny do Desplata... Kiedyś myślałem, że to jest reformowalne, ale coraz bardziej przekonuje się, że nie... :(
Bucholc Krok pisze:Akurat tego nie pamiętam, ale może to wyśmiewanie było słabe albo z byle czego. No ale rozumiem, że kto nie potępia (wyśmiewa) jak leci ten jest po złej stronie. :D
Dobra i zła strona to pojęcia mocno subiektywne i relatywne jak dla mnie :)

A póki co czekam na odpowiedź na pytanie zawarte we wcześniejszym moim poście. 8)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3313 Post autor: Wojteł » ndz sty 15, 2017 23:31 pm

Koper pisze:
ndz sty 15, 2017 17:16 pm
A tak zmieniając temat, czy miłośnicy Dobrej Zmiany mogą mi wyjaśnić niemal nienawistny stosunek ekipy rządzącej do WOŚP. Czy to jest jakaś szczególna niechęć do Owsiaka, czy po prostu dla PiS wszystkie oddolne inicjatywy niepowiązane z ideologią władzy lub kościoła są be?
To jest dobre pytanie, też mnie to zastanawia

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#3314 Post autor: DanielosVK » pn sty 16, 2017 11:58 am

Robią im konkurencję w sprzedawaniu uranu Czeczenom. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3315 Post autor: Koper » pn sty 16, 2017 19:09 pm

Strasznie się boją tej konkurencji

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wiadomos ... la/6grjyej

To czekamy aż rząd zażąda (jak pięknie brzmi zbitka tych dwóch słów :) ) od Google by wyszukiwarka nie znajdywała odpowiedzi na niektóre zapytania, tak jak w Chinach. :P
Chociaż po mojemu lepiej byłoby zrobić własny Internet, jak w Korei N (tamtejszy internet chyba szło by zgrać na dyskietkę, a przynajmniej na CD ;) ).
To tak do rozważenia w ramach kolejnych etapów Dobrej Zmiany.

ODPOWIEDZ