Jak pisałem w innym wątku, do tv mam podłączony amplituner Denona AVR-X1600H, do niego mam podłączony odtwarzacz 4K UHDBD, Playstation 5, Xbox Series X i Nintendo Switch ( na przedzie, więc się nie liczy ). Wraz z telewizorem i odtwarzaczem 4K kupiłem odtwarzacz CD Yamaha CD-S303, pomyślałem że skoro ten stary odtwarzacz, który zaczął szwankować jeszcze daje radę to na razie nie będę go podmieniał na ten nowy i podłączę nowy odtwarzacz pod amplituner Denona, zamiast pod Yamahę.
W zestawie jest tylko najprostszy kabel, czyli stereo RCA, pokazane jest, żeby go podłączyć do amplitunera w Analog In ale Denon nie ma takiego wyjścia, więc szwagier podłączył mi pod fono ( tylko tam był dźwięk ), dźwięk jest ale bardzo cichy i strasznie zaszumiony, co jest nie tak?
Nie to podłączenie? ( phono jest chyba pod adapter? ) czy słaba jakość kabla?
W instrukcji do amplitunera jest tylko:
Podłączanie Set-Top Box (Tuner TV satelitarnej/kablowej)
Podłączanie odtwarzacza płyt Blu-ray/odtwarzacza DVD
Podłączanie kamery lub konsoli do gier
Podłączanie gramofonu
Tak jakby nie było możliwości podłączenia odtwarzacza CD.
https://manuals.denon.com/AVRX1600H/EU/ ... dwfjyg.php
Jeszcze jedno: ja tego nie podłączałem tylko szwagier, ja byłem w pracy
Nawet nie wiecie jacy "Specjaliści" pracują w Media Expert ...
Mieli przewiesić mój stary tv na nowy wieszak w pokoju rodziców, nie chciało im się jednak odkręcać mocowań, więc przewiesili stary tv z moimi mocowaniami na nowy wieszak a tamte mocowania zamontowali na mój wieszak i się dziwili, że jest źle i twierdzili, że nic się nie da zrobić, kazali mi ściągać półkę

Nie potrafili podłączyć amplitunera do tv ani karty CX