Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3286 Post autor: Kaonashi » czw gru 22, 2016 13:57 pm

Obrazek
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3287 Post autor: Koper » pt gru 23, 2016 18:01 pm

Marek Łach pisze:więc widocznie uznano, że kwalifikacje w którymś momencie odzyskała.
Może bardziej uzyskała, nie odzyskała, bo wcześniej chyba jakichś wielkich nie miała. Tym niemniej jej dotychczasowa działalność raczej nie stawia jej w świetle wybitnego prawnika/sędziego, a co najwyżej średniego.
Marek Łach pisze:powinni dziękować Rzeplińskiemu, że miał na tyle klasy, żeby nie weryfikować prawidłowości tych zwolnień
Przecież Rzepliński jest be i trzeba go wyśmiewać od Królów :P bo... właściwie nie wiem o co chodzi, trzeba by spytać Bucholca.
Marek Łach pisze:Po drugie szemrana procedura wyboru Przyłębskiej na prezesa
Powiedzmy sobie szczerze, w momencie wyznaczenia jej na p.o. prezesa bezczelnie zastosowano stary trik z budżetówki polegający na rozpisaniu konkursowych wymagań pod konkretną ofertę. Tak się zatrudnia znajomych, tak się kupuje sprzęt od kolegi/wujka, w Krainie Dobrej Zmiany tak najwyraźniej powołuje się też "niezawisłe" sądy.
Marek Łach pisze:i fakt dopuszczenia trzech listopadowych sędziów, wybranych z pogwałceniem Konstytucji, do orzekania. Bo tutaj otwiera się droga do podważania legalności przyszłych orzeczeń wydawanych przez te osoby.
No i teraz wyobraźmy sobie, że PO-Nowoczesna (czy Kukiz, lewica, whatever) dochodzą do władzy i idą drogą PiSu, czyli wychodzą z założenia, że ten trybunał jest nielegalny, oszukańczy itd. itp., wysmarują sobie jakąś ustawę na kolanie i nawet jak TK w komplecie (tj. w pełnej zgodności sędziów pisowskich i niepisowskich) uzna ją za niekonstytucyjną i ogólnie za totalny bubel prawny, to ten nowy rząd stwierdzi, że "a, ch.. z trybunałem, nie będziemy publikować ich wyroków".

Tyle, że to trzeba patrzeć nieco dalej niż jedna kadencja...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3288 Post autor: Koper » czw gru 29, 2016 19:58 pm

http://stopaborcji.pl/herod-2016-oglosz ... lebiscytu/

:roll:

Ej, możecie mnie zgłosić w przyszłym roku i głosować na mnie? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3289 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 02, 2017 19:29 pm

Wiem, że hp_gof mi się chwalił, że oglądał "Szopkę Noworoczną", gdyż był ciekawy jak nisko można upaść. Nie wiem, czy inni twardziele się znaleźli:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... u.html#MT2

http://www.wtelewizji.pl/szopka-wstydu- ... Gqb-300lh7

Ponoć Studio Yayo przy tym to niezwykle wysublimowany i inteligentny humor.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3290 Post autor: Koper » pn sty 02, 2017 20:00 pm

Za każdym razem gdy pomyślisz, że poziom propagandy w TVP osiągnął szczyty oni podnoszą poprzeczkę :D

https://www.youtube.com/watch?v=SBNculsf2lo

No ale chyba nikt nie spodziewał się po tym drugiego Monty Pythona

Obrazek

hp_gof

#3291 Post autor: hp_gof » pn sty 02, 2017 20:44 pm

Na szczęście Górski powraca, tym razem jako Prezes ;)
https://www.youtube.com/watch?v=kmZmCkccX9o

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3292 Post autor: Kaonashi » pn sty 02, 2017 21:16 pm

Na pierwszy rzut oka przypomina mi się seria "Fabryka Zbrojeniowa" z Tygodnika Moralnego Niepokoju. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3293 Post autor: Koper » wt sty 03, 2017 16:29 pm

To ta gdzie był pan Smółko i Mrównica czy jak im tam? :D

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3294 Post autor: Kaonashi » wt sty 03, 2017 17:26 pm

Tak. :wink:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3295 Post autor: Kaonashi » pn sty 09, 2017 23:36 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3296 Post autor: Wawrzyniec » wt sty 10, 2017 23:33 pm

El Presidente de República Popular Democrática de San Escobar

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3297 Post autor: Koper » czw sty 12, 2017 22:12 pm

hp_gof pisze:
pn sty 02, 2017 20:44 pm
I co, oglądaliście? Po mojemu tak sobie. Ma swoje plusy, jest parę urokliwych szczegółów (globus Polski na przykład ;) ) ale chyba jest za bardzo odtwórcze w stosunku do rzeczywistości i nie ma w tym subtelności. Takie oczywiste aluzje. Jak też zauważył bodaj dziennikarz z polityki, Górski próbuje być na czasie, ale i tak nie jest dość na bieżąco i bierze na warsztat wątki, które internet dawno już wyśmiał memami.

Żeby Wawrzek tu nie płakał- tak to jest lepsze od Szopki Noworocznej, ale to żaden wyczyn (no, może dla studia Yayo byłby to wyczyn:P).

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3298 Post autor: Kaonashi » czw sty 12, 2017 22:25 pm

No ale memy się pojawiają w dzień, albo dzień po danym przypale, przy kręceniu takowej produkcji jest to rzecz jasna niemożliwe.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3299 Post autor: Koper » czw sty 12, 2017 22:32 pm

Dlatego chyba nie ma sensu przesadnie odnosić się do "aktualnych" wydarzeń, jak zrobili to w odc. 2 nachalnie nawiązując do tej akcji z odwoływaniem/nie odwoływaniem Kurskiego.
Lepiej zrobiliby serial o jakimś fikcyjnym dyktatorze San Escobar i bawili się aluzjami do naszej rzeczywistości politycznej. ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3300 Post autor: Wojteł » pt sty 13, 2017 01:59 am

Koper pisze:
czw sty 12, 2017 22:12 pm
hp_gof pisze:
pn sty 02, 2017 20:44 pm
I co, oglądaliście? Po mojemu tak sobie. Ma swoje plusy, jest parę urokliwych szczegółów (globus Polski na przykład ;) ) ale chyba jest za bardzo odtwórcze w stosunku do rzeczywistości i nie ma w tym subtelności. Takie oczywiste aluzje. Jak też zauważył bodaj dziennikarz z polityki, Górski próbuje być na czasie, ale i tak nie jest dość na bieżąco i bierze na warsztat wątki, które internet dawno już wyśmiał memami.

Żeby Wawrzek tu nie płakał- tak to jest lepsze od Szopki Noworocznej, ale to żaden wyczyn (no, może dla studia Yayo byłby to wyczyn:P).

IMO fajne jest to, że się potrafią śmiać i z jednej, i z drugiej opcji politycznej. No i jestem pod wrażeniem, jak dobrze Górski potrafi zagrać Kaczyńskiego, kopiując jego manieryzmy, ale jednak jako całość, to wolałem posiedzenia rządu, które robili dla Kabaretowego Klubu Dwójki - może tam żarty też nie zawsze były wyszukane czy trafne, ale ogólnie miało dużo lepszą dynamikę, w dużej mierze pewnie przez formę - spotkanie z żywą publicznością i występ na scenie - natomiast tutaj jest trochę drętwo pod tym względem. No i żarty o kocie to też już oklepane, przecież ten wątek się przewija od czasu, jak PiS po raz pierwszy doszedł do władzy w 2005. Nie jest źle, ale przyznam szczerze, że po zwiastunach oczekiwałem znacznie więcej.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ