Gry / W co ostatnio graliście?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Games
o, właśnie, o opinię na temat tej gry chciałem zapytać was. Bo pamiętam, że "Crysis" wyszedł jakoś w podobnym czasie, co drugi "Far Cry" i wiele było dyskusji, która gierka lepsza. Powiem wam tak, o ile "Far Cry 2" mnie wciągnął tak, że potem grałem i w trójkę i w Blood Dragon, o tyle pożyczone od znajomego "Crysis" mnie znudziło i nie dotarłem zbyt daleko w tej grze. Graficznie było świetne, nie powiem, ale totalnie mnie nie wciągnęło klimatem, rozgrywką, czy fabułą (pamiętam, że na początku była tam jakaś zżyna z "Predatora"). Wam ona leży? I czy kolejne odsłony są ciekawsze?lis23 pisze:oraz serię " Crysis "

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Hmmm ... wszak to pierwszy " Crysis " jest najlepszy, przede wszystkim ze względu na to, że gracz ma tu największą swobodę likwidacji celów / jak w serii " Far Cry " /, fabuła też jest niezła, a i klimacik jest
dwójka i trójka są już liniowe, choć trójka próbuje być czymś pomiędzy jedynką i dwójką / na razie trójki nie ukończyłem, gdyż mam jakieś artefakty na moim GTX 570 - gram na wysokich i po prawej stronie obrazu mam piksele, kwadraciki w takiej " szachownicy ", ponoć występuje to na wielu GeForcach / i ma jeszcze lepszą grafikę
ja czekam obecnie na nowego " Call of Juarez " z komiksową grafiką, ale pudełkowa wersja gry ma się ukazać, ponoć 31 maja.
Aha, polecam też obie części " Borderlands " - taki mix strzelanki z Diabli z perspektywy pierwszej osoby i z komiksową grafiką
dwójka i trójka są już liniowe, choć trójka próbuje być czymś pomiędzy jedynką i dwójką / na razie trójki nie ukończyłem, gdyż mam jakieś artefakty na moim GTX 570 - gram na wysokich i po prawej stronie obrazu mam piksele, kwadraciki w takiej " szachownicy ", ponoć występuje to na wielu GeForcach / i ma jeszcze lepszą grafikę

ja czekam obecnie na nowego " Call of Juarez " z komiksową grafiką, ale pudełkowa wersja gry ma się ukazać, ponoć 31 maja.
Aha, polecam też obie części " Borderlands " - taki mix strzelanki z Diabli z perspektywy pierwszej osoby i z komiksową grafiką

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Borderlandsy mam i cenię.
Obecnie bawię się w Dead Space (co prawda to nie FPS ale TPS) - mało to oryginalne, ale jednak wciągające.
Obecnie bawię się w Dead Space (co prawda to nie FPS ale TPS) - mało to oryginalne, ale jednak wciągające.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
Pierwszy " Dead Space " jest całkiem oryginalny, min. ze względu na prawie brak interfejsu w grze, a co do " Borderlands " to mam tylko jedynkę w wersji " Game of the years " i nie miałem jeszcze okazji grać w co opaKoper pisze:Borderlandsy mam i cenię.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Hmmm ... Wiecie może, czy starsze tytuły, takie jak " Age of Empires III " wraz z dodatkami, czy " Spellforce 2 " pójdą mi FULLHD na monitorze 16:9?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Bo Crysis jest strasznie nudny, dla mnie to jedna z najbardziej przereklamowanych gier. W sumie cały hype jest z powodu grafiki, przyznaję, grafa jest naprawdę świetna, ale to człowiek się pozachwyca kilkadziesiąt minut, a później już lipa, bo sama rozgrywka i fabuła nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Kolejne części to są jeszcze nudniejsze, a i też graficznie nie ma zbyt dużego postępu względem jedynki, także jak Ci się jedynka nie podobała, to raczej nie ma po co sięgać po kolejne części.Koper pisze:o, właśnie, o opinię na temat tej gry chciałem zapytać was. Bo pamiętam, że "Crysis" wyszedł jakoś w podobnym czasie, co drugi "Far Cry" i wiele było dyskusji, która gierka lepsza. Powiem wam tak, o ile "Far Cry 2" mnie wciągnął tak, że potem grałem i w trójkę i w Blood Dragon, o tyle pożyczone od znajomego "Crysis" mnie znudziło i nie dotarłem zbyt daleko w tej grze. Graficznie było świetne, nie powiem, ale totalnie mnie nie wciągnęło klimatem, rozgrywką, czy fabułą (pamiętam, że na początku była tam jakaś zżyna z "Predatora"). Wam ona leży? I czy kolejne odsłony są ciekawsze?
A tak w ogóle to Koper na czym Ty grasz, na PC czy jakiejś konsoli?
AoE 3 - normalnie, w ustawieniach można wybrać rozdzielczości 16:9lis23 pisze:Hmmm ... Wiecie może, czy starsze tytuły, takie jak " Age of Empires III " wraz z dodatkami, czy " Spellforce 2 " pójdą mi FULLHD na monitorze 16:9?.
Spellforce 2 - trzeba edytować pliki .ini:
http://www.wsgf.org/dr/spellforce-2-shadow-wars
- lis23
Mnie tam " Crysis " nie nudził, a jeszcze bardziej podobał mi się dodatek " Warhead ", dwójka też jest fajna, choć liniowa, trójka też jest ok, choć ponoć krótkaTemplar pisze:
Bo Crysis jest strasznie nudny, dla mnie to jedna z najbardziej przereklamowanych gier. W sumie cały hype jest z powodu grafiki, przyznaję, grafa jest naprawdę świetna, ale to człowiek się pozachwyca kilkadziesiąt minut, a później już lipa, bo sama rozgrywka i fabuła nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Kolejne części to są jeszcze nudniejsze, a i też graficznie nie ma zbyt dużego postępu względem jedynki, także jak Ci się jedynka nie podobała, to raczej nie ma po co sięgać po kolejne części.
A tak w ogóle to Koper na czym Ty grasz, na PC czy jakiejś konsoli?
AoE 3 - normalnie, w ustawieniach można wybrać rozdzielczości 16:9
Spellforce 2 - trzeba edytować pliki .ini:
http://www.wsgf.org/dr/spellforce-2-shadow-wars
aha, polecam jeszcze " Deus Ex Human Revolution " - sam muszę skończyć tę grę, w której utknąłem w ... 2011 roku .... i chyba będę musiał zacząć od nowa, bo zupełnie zapomniałem, jak się w to gra ...
dzięki, a czy AoE będzie w rozdziałce 1020x1080?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
A w kwestii " Crysisa " to podobała mi się ta swoboda, jaką dawała ta gra - co prawda, nie był to " Far Cry ", gdyż świat nie był tu w pełni otwarty, ale można było zajść wrogów po cichu, wyskoczyć a la Rambo, albo wsiąść w jakiś pojazd i zdemolować jakąś bazę i rozjechać paru delikwentów
- poza tym, sam nanoskafander dawał dużo frajdy i możliwości, a w kolejnych odsłonach jego funkcjonalność jest już ograniczona - problem mam tylko taki, ze zarówno pierwszy " Crysis " jak i " Company of Heores " nie chcą mi pójść w FHD na obecnym monitorze.
A tak poza tym, to ja wolę jednak gry liniowe od tych z otwartym światem, gdyż otwarty świat na początku obezwładnia i zachwyca ale później wkrada się doń nuda

A tak poza tym, to ja wolę jednak gry liniowe od tych z otwartym światem, gdyż otwarty świat na początku obezwładnia i zachwyca ale później wkrada się doń nuda

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czyli moje wrażenie nie było mylne. Dzięki za potwierdzenie, nie zamierzam w takim razie próbować się do tego przekonywać ani tykać kolejnych części, skoro jest jeszcze gorzej.Templar pisze:Bo Crysis jest strasznie nudny, dla mnie to jedna z najbardziej przereklamowanych gier.

Na PC.Templar pisze:A tak w ogóle to Koper na czym Ty grasz, na PC czy jakiejś konsoli?
Ciebie to nawet "Lincoln" nie nudził.lis23 pisze:Mnie tam " Crysis " nie nudził

Toż w "Far Cry"ach masz to samo i jeszcze otwartość świata i klimat, którego próżno szukać w "Crysis". W sumie chyba z FC najlepsza jest dwójka. W trójce doszło parę fajnych rzeczy (wreszcie drapieżne zwierzęta!), ale brakuje już możliwości ustawienia sobie pory na akcje (poprzez przespanie pół dnia choćby) - nie wiem czemu z tego zrezygnowali. No i w trójce można było strzelać do... a nie powiem do kogo, bo będzie zaraz Paweł/Spike Lee alert.lis23 pisze:A w kwestii " Crysisa " to podobała mi się ta swoboda, jaką dawała ta gra - co prawda, nie był to " Far Cry ", gdyż świat nie był tu w pełni otwarty, ale można było zajść wrogów po cichu, wyskoczyć a la Rambo, albo wsiąść w jakiś pojazd i zdemolować jakąś bazę i rozjechać paru delikwentów![]()

- lis23
Widzisz, klimat to bardzo subiektywne odczucie
, sam znam wiele osób, dla których " Far Cry 2 " to totalne dno i jedna z najgorszych gier, a ja bardziej lubię dwójkę niż trójkę 
no i w " Crysisie " jest jeszcze ten myk, że po jakimś czasie zmienia się sceneria, czyli zima na tropikalnej wyspie, a w takim " Far Cry " są cały czas tropiki
i nie ma tak fajnego nanoskafandra 
a, tylko etap z kierowaniem czołgu był trochę niefajny, wolę kierować postacią, niż pojazdem

no i w " Crysisie " jest jeszcze ten myk, że po jakimś czasie zmienia się sceneria, czyli zima na tropikalnej wyspie, a w takim " Far Cry " są cały czas tropiki

a, tylko etap z kierowaniem czołgu był trochę niefajny, wolę kierować postacią, niż pojazdem

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Widzisz, a Koper uważa chyba dwójkę za najlepsząTemplar pisze:No dla mnie dwójka to też najgorsza część FC, ta gra również jest strasznie nudna, w tej grze to największą frajdę to mi sprawiało podpalanie pól i patrzenie jak się ogień roznosiTrójka i jedynka zdecydowanie najlepsze.

ja w dwójce lubiłem ten afrykański klimat, psującą się broń i pojazdy, system leczenia oraz rozwalanie posterunków, których obsada się respawnowała

w jedynce wkurzały mnie te mutanty, mogłoby ich nie być.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John