Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 17:42 pm
Koper pisze:bladerunner20 pisze:mogli jednak oprzeć się na stereotypach, bo ja Williamsa czy Goldsmitha w całości na CD nie trawię prawie w ogóle.( pare wyjątków).
a możesz po polsku o co Ci chodzi (w pierwszej części wypowiedzi)?
Odniosłem się do wypowiedzi Turka. Prawda jest taka, że niestety albumy Williamsa są upychane po brzegi i zwyczajne ta muza traci te ''piątki'' dla parku jurajskiego czy Indiany 1? hmm to nie są płyty ''piątkowe''. Goldsmitha też raczej nie słucham, bo o ile sprawdza się w filmie to na płycie wieje nudą. I właśnie takie wydania Agory są przydatne, dla osób, które ograniczają się do słuchania jednego/dwóch composerów np Lorenca

, ale uwielbiają kilka tematów właśnie czy to Williamsa czy Golda, ale nie mają zamiaru wydawać pieniędzy na cały score dla 1-go czy 2-óch utworów.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
No to fakt- to dla takich osób, dlatego możesz sobie śmiało kupić.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 17:47 pm
Koper pisze:No to fakt- to dla takich osób, dlatego możesz sobie śmiało kupić.

Park Jurajski to nie jest score 5 nie ściemniaj

.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Jest o wiele bardziej na 5 niż cokolwiek HGW.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 17:49 pm
Koper pisze:Jest o wiele bardziej na 5 niż cokolwiek HGW.
Ochujałeś chyba, Koh na 5 bardziej zasługuje za płytę. Fakt Park Jurajski na mocne 4, ale za Chiny Ludowe nie 5

.
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » czw paź 28, 2010 17:54 pm
Goldsmitha też raczej nie słucham, bo o ile sprawdza się w filmie to na płycie wieje nudą
Koh na 5 bardziej zasługuje za płytę. Fakt Park Jurajski na mocne 4
Bladu nie bluźnij. Teraz już rozumiem dlaczego Giacchino wieje Ci nudą...
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
bladerunner20 pisze:nie znam się na filmówce.
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 17:59 pm
Koha idzie przesłuchać na raz park jurajski nie

. Nad Kohem nawet nie ma co dyskutować , że to score 5.
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 18:00 pm
Zrozumcie mi chodzi tylko i wyłącznie o zawartość na krążku do kurwy nędzy...
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » czw paź 28, 2010 18:02 pm
Rozumiemy, ale Koh na 5

4 nie więcej

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
bladerunner20 pisze:Zrozumcie mi chodzi tylko i wyłącznie o zawartość na krążku do kurwy nędzy...
Zawartość na krążku to nie tylko prostota odsłuchu bo tak to każde disco polo miażdży Twojego Gregsona.

Muzyka na krążku to też aspekty techniczne, bogactwo brzmienia, emocje...
Myster ma rację. "Królestwo" jest na 4. Miłe, fajne, ale nie porywa.
Poza tym Bladu:
bladerunner20 pisze:nie znam się na filmówce
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 18:07 pm
Koper pisze:bladerunner20 pisze:Zrozumcie mi chodzi tylko i wyłącznie o zawartość na krążku do kurwy nędzy...
Zawartość na krążku to nie tylko prostota odsłuchu bo tak to każde disco polo miażdży Twojego Gregsona.

Muzyka na krążku to też aspekty techniczne, bogactwo brzmienia, emocje...
Myster ma rację. "Królestwo" jest na 4. Miłe, fajne, ale nie porywa.
No Ty jak słyszysz żywą orkiestrę to się od razu spuszczasz chyba, dla mnie kompozytor ma za to ogromnego plusa, ale muszą być tematy, a tych tematów często brak jak w smoku np. Koper nawet Sinbad płytowo nie zasługuje na 5 patrząc megaobiektywnie max 4 ( patrząc okiem fanboja 4,5)
Najlepszą partyturą HGW był Koh, koh to partytura na 5 nutek.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
W Jurassic Parku masz takie tematy, że jeden jest więcej wart jak cała dyskografia HGW.
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » czw paź 28, 2010 18:14 pm
W smoku nie ma tematów?! Sinbad może i na 4,5, nie wiem, dawno słuchałem, ale Koh to tylko 4, zresztą jest dobra recka na stronce i komentarze poniżej i wszyscy raczej są co do tej noty zgodni.
-
bladerunner
autor: bladerunner » czw paź 28, 2010 18:16 pm
Koper pisze:W Jurassic Parku masz takie tematy, że jeden jest więcej wart jak cała dyskografia HGW.
No właśnie dwa /trzy, a reszta nudaa.. Cały czas próbuje Ci przetłumaczyć, że płyty są źle wydawane od lat, umieszcza się na nich zbyt dużo ilustracyjnego materiału, którego po prostu nie da się słuchać. Lubię słuchać od dechy do dechy.. a takich scorów na palcach jednej max dwóch . Czyja wina ? Na pewno tez kompozytorów, którzy są producentami albumów.
30-40 minut to jest optymalna dawka muzy ilustracyjnej ofcors poza kilkoma wyjątkami.