Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2671 Post autor: Koper » pt mar 25, 2016 14:31 pm

Ja przepraszam że tak po czasie, ale coś się... coś się popsuło wczoraj i nie mogłem dodać posta. :)
Wojtek pisze:Ok, analogicznie ja się odnosiłem do ludzi, którzy oglądają tylko TVN, czytają wyborczą i łykają wszystkie informacje jak pelikany - bo też mi nie powiesz, że takich osób nie ma :P
Oczywiście że są. Ale są to raczej odpowiednicy tych mniej radykalnych (czytaj niemiesięcznicowych) zwolenników PiSu i czytelników 'prawackiej' prasy. Ewentualnie KODowcy ale nawet oni (niezależnie czy nie dostrzegają żenującej sytuacji w postaci spoufalania się z PO/PSL/SLD, które robiło podobne 'dobre zmiany' kadrowe, może tylko mniej bezczelne) nie robią aż takich cyrków jak ta niszowa grupa którą PiS zagarnął w poczet swoich wyborców i urządza dla nich comiesięczne spektakle, na które pozostała część ich wyborców przymyka oko...
{ chociaż nie bardzo rozumiem jak można być aż tak tolerancyjnym dla próby narzucenia swojej urojonej wizji świata (zamach) jako prawdy obowiązującej przy jednoczesnym np. braku tolerancji dla związków partnerskich osób tej samej płci i tym podobnych bzdetów, które osobiście tych ludzi nie dotyczą ani na ich życie nie wpływają. Ale to takie moje dywagacje na szeroookim marginesie. ;) }
Oczywiście można tu dyskutować jak duża część KODowców to osoby mniej lub bardziej nawiedzone, gdyby PiS zachował się jak odpowiedzialna partia i opublikował wyrok trybunału, a nie uparcie wyznawał filozofię Pawlaka/Kargula ("sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie), to na logikę KOD powinien grzecznie się rozejść. I wtedy można by mówić, że ci co zostali i protestują nie wiadomo o co mają jakieś urojenia i są oszołomami.
Wojtek pisze:Więc ponownie, żeby potem mi nikt nie doklejał łatek - nie twierdzę, że w sprawie smoleńska ma rację, albo że te jego teorie mają w ogóle sens, ale też myślę, że łatwo zrobić z kogoś kompletnego wariata, zwłaszcza, gdy się wypowiada na taki temat. A generalnie to w tym przypadku sprawa się ciągnie tak długo i tyle jest różnych materiałów sieci, że mi się zwyczajnie nie chce tego wszystkiego przekopywać. :P
No ależ właśnie na tym polega czar pana Antoniego, że sprzedaje te swoje absurdy z miną i powagą dobrotliwego filozofa/duchownego, że choćby grzecznie tłumaczy coś tej babie bredzącej o jakiejś broni elektromagnetycznej i dlatego znajduje sobie taki poklask. Rozsiewa te swoje wirusy umysłu i w przeciwieństwie do posłanki Pawłowicz która odstrasza wszystkim samym swoim jestestwem, znajduje jakieś tam uznanie. Ale spróbuj nie patrzeć na to przez pryzmat emocjonalny, na to czy jest grzeczny i kulturalny (tego nie neguję przecież) a jedynie merytoryczny, nie na to jak mówi, ale co mówi, czy jak potrafi sam sobie zaprzeczać (już nie pamiętasz, jak najpierw wmawiał, że była mgła, potem bomba, teraz jeszcze co innego?). Bo sorry, niestety ale wychodzi, że tak jak widzowie TVN łykają tamtejsze prawdy, tak Ty łykasz prawdy pisowskie, dlatego tylko że są mówione w sposób grzeczny, elegancki i udający merytorykę. A jeśli nie łykasz to puszczasz mimochodem, no bo w końcu on taki miły i kulturalny, chuj że plecie androny, dajmy mu tekę ministra, taki sympatyczny pancio. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2672 Post autor: Wojteł » pt mar 25, 2016 15:57 pm

Koper pisze:No ależ właśnie na tym polega czar pana Antoniego, że sprzedaje te swoje absurdy z miną i powagą dobrotliwego filozofa/duchownego, że choćby grzecznie tłumaczy coś tej babie bredzącej o jakiejś broni elektromagnetycznej i dlatego znajduje sobie taki poklask.
A jakby jej od razu kazał spieprzać, to by było, że agresja, chamstwo itd :P
Koper pisze:(już nie pamiętasz, jak najpierw wmawiał, że była mgła, potem bomba, teraz jeszcze co innego?).
Jak mam być szczery, to średnio to pamiętam - jak temat był świeży, to mnie zbytnio nie interesował, dlatego większość teorii Macierewicza docierały do mnie, jak już były obśmiane przez pół internetu. Jako, że już sama teoria o zamachu wydaje mi się głupia,to nigdy mnie to nie interesowało na tyle, żeby szukać oryginalnych materiałów. Co innego zjebki prowadzone przy śledztwie, ekshumacji, zabezpieczaniu terenu itd, ale o tym gadaliśmy już wcześniej :wink: Tak więc po raz kolejny mówię, że nie twierdzę, że gość ma rację, albo że te jego teorie są normalne, ale też nie wiem, czy jest tak "nawiedzony", jak to się przedstawia w mediach :P
Koper pisze:Bo sorry, niestety ale wychodzi, że tak jak widzowie TVN łykają tamtejsze prawdy, tak Ty łykasz prawdy pisowskie, dlatego tylko że są mówione w sposób grzeczny, elegancki i udający merytorykę.
Jakbym łykał, to bym sam wierzył w zamach, nie? A to, że gość gada grzecznie i elegancko, nie wiem czemu to próbujesz zaliczyć do jego wad - lepiej, żeby wrzeszczał z werwą Niesiołowskiego albo Pawłowicz, gdy mówi o zamachu, albo odprawiał takich ludzi jak pani z filmiku hasłem "spieprzaj dziadu", jak X lat temu Kaczyński? :P

Dla mnie taka cecha w polityce to zaleta, tak samo Macierewicz równie kulturalnie spławia dziennikarzy, których nie lubi. Więc to, że w podobny sposób mówi o jakichś wydumanych teoriach chyba tylko świadczy o tym, że gość ma taki styl i wychowanie :P

Koper pisze:A jeśli nie łykasz to puszczasz mimochodem, no bo w końcu on taki miły i kulturalny, chuj że plecie androny, dajmy mu tekę ministra, taki sympatyczny pancio
Raczej nie zastanawiam się nad nimi zbyt długo, bo tak jak mówiłem - nie chce mi się kopać w jego wypowiedziach, a w obecnej sytuacji są inne rzeczy, za które tę partię cenię lub ganię. Zresztą, zauważ, że nigdy nie czepiałem się Twoich żartów na temat jego teorii dotyczących zamachu (pomijając tego, że miejscami czułem zmęczenie materiału i już po prostu tekst wydawał mi się stary i nudny) - jedyna różnica między nami w tej sprawie dotyczyła śledztwa, ekshumacji zwłok itd.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2673 Post autor: Koper » pt mar 25, 2016 17:43 pm

Wojtek pisze:A jakby jej od razu kazał spieprzać, to by było, że agresja, chamstwo itd :P
A to od razu trzeba być niemiłym? :) Jak Cię nauczyciel poprawia ucznia w szkole to od razu z wyzwiskami albo każe spierdalać za drzwi? :D

Fajnie że Antek jest kulturalny (a to przecież winien być standard wśród tej hołoty z Wiejskiej, ale niestety słoma tam co drugiemu z butów wystaje :( ), ale to niech może zostanie nauczycielem kindersztuby bo jak minister firmuje jakieś bzdurne teoryjki i idiotyczne wypowiedzi no to sorry, ale znaczy że oficjalnym stanowiskiem naszych władz są idiotyzmy. A żeby sprzedać te banialuki ludowi to się pod tym podpisuje jeszcze paru matołów z tytułem doktora, choć najczęściej z zupełnie innej specjalizacji.

PS: Żarty nt. zamachu nie mogą być stare i nudne, bo co pół roku pojawia się nowa bzdura na temat przyczyn. ;)

Brakowało jeszcze tylko np. takiej:

Obrazek

Notabene szkoda że ten projekt flagi Nowej Zelandii przepadł już na wstępie. :mrgreen: A skoro już w temacie to ten oficjalny w referendum też przegrał ze starym (coś koło 44 do 56%), więc flaga kraju Petera Jacksona pozostaje ciągle podobna do australijskiej. W sumie szkoda, bo ten nowy był naprawdę niezły.

Obrazek

Swoją drogą ze zdjęcia wynika, że referendum trwało 3 tygodnie (nie mam pojęcia jak oni to zorganizowali technicznie, ale przynajmniej ideą było to by frekwencja była jak najwyższa a wyniki miarodajne).
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2674 Post autor: Koper » śr mar 30, 2016 18:01 pm

http://www.superstacja.tv/wiadomosc/201 ... ezesa-pis/

A nie można by go gdzieś do Teksasu wyeksportować, niech się tam dobrze bawi... ? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2675 Post autor: Wojteł » śr mar 30, 2016 18:03 pm

10/10 za tytuł :mrgreen:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2676 Post autor: Koper » śr mar 30, 2016 18:06 pm

Tekst "muszę koty obsłużyć" też nieco dwuznaczny :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2677 Post autor: Koper » czw mar 31, 2016 18:31 pm

Pan Pierwszy Sekretarz o sejmie:
W każdym społeczeństwie jest taki element najbardziej zdemoralizowany, podły, animalny i powtarzam - tutaj się niczym nie różnimy od innych
No, dobra, nie o sejmie, ale jakoś najbardziej do tego pasuje. :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2678 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 31, 2016 22:22 pm

Obrazek

:P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2679 Post autor: DanielosVK » czw mar 31, 2016 23:12 pm

Obrazek

:D
Ostatnio zmieniony pt kwie 01, 2016 13:09 pm przez DanielosVK, łącznie zmieniany 1 raz.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2680 Post autor: Kaonashi » pt kwie 01, 2016 01:22 am

Coś się popsuło i nic nie widać.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#2681 Post autor: WhiteHussar » pt kwie 01, 2016 14:52 pm

https://www.youtube.com/watch?v=HMQkV5cTuoY

Pewnie już większość widziała, ale muszę zamieścić bo ten filmik to mistrzostwo

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#2682 Post autor: Krelian » pt kwie 01, 2016 16:45 pm

Nie widziałem, szacunek za dystans do siebie. Mogła by powstać jakaś polska wersja :mrgreen:

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#2683 Post autor: WhiteHussar » pt kwie 01, 2016 17:28 pm

Tu kolejne w ramach wcześniejszego filmiku :

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... sfMLKIjGTY

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2684 Post autor: Koper » pt kwie 01, 2016 17:54 pm

Krelian pisze:Nie widziałem, szacunek za dystans do siebie. Mogła by powstać jakaś polska wersja :mrgreen:
Chyba nie. Słowa klucz: "dystans do siebie" :)
WhiteHussar pisze:Tu kolejne w ramach wcześniejszego filmiku :

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... sfMLKIjGTY
eee? co to za Turasy? :P Wawrzek, przetłumacz o co im chodzi. :P

z inszej beczki:
To ograniczenie dotyczyć ma także Kościołów i związków wyznaniowych. Poseł wnioskodawca Jan Krzysztof Ardanowski (PiS) tłumaczył, że wielu samotnych rolników chce ofiarować swoje gospodarstwo np. klasztorowi w zamian za opiekę. - Ta ziemia trafi w dobre ręce - zapewniał Ardanowski.
zdaje się, że w średniowieczu za odpuszczanie grzechów przed śmiercią dany delikwent przepisywał swe dobra biskupowi. Najpierw myślałem, że PiS chce robić znowu rewolucję przemysłową wycinając puszcze i stawiając na węgiel, ale nie, to chyba druga Polska Jagiellonów będzie normalnie z Jarosławem w roli Jadwigi. :)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2685 Post autor: Kaonashi » pt kwie 01, 2016 17:58 pm

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ