swoją drogą znalazłem na Tube kanał Ministerstwa Prawdy
https://www.youtube.com/watch?v=Hx27UiSA3pw
nawet ciekawa idea

a o mojej stopce to nic nie napiszeszKoper pisze:Twoja stopka się ładnie komponuje z tym co napisałeś.

a o mojej stopce to nic nie napiszeszKoper pisze:Twoja stopka się ładnie komponuje z tym co napisałeś.
Taa, widziałem, ale poza imitacją starych kronik filmowych w sumie niewiele z tego wynika (mogli chociaż zestawić te same tematy obok siebie).kiedyśgrześ pisze:swoją drogą znalazłem na Tube kanał Ministerstwa Prawdy
https://www.youtube.com/watch?v=Hx27UiSA3pw
nawet ciekawa idea![]()
A Ty czas do następnych wyborów (o ile się odbędą) odliczasz czy co?kiedyśgrześ pisze:a o mojej stopce to nic nie napiszesz![]()
Wawrzyniec pisze:Pew Pew Pew
Macierewicz o zagrożeniu bronią elektromagnetyczną:
https://www.facebook.com/sokzburaka/vid ... 802468107/
http://natemat.pl/174535,internauci-pek ... kranizacji
Koper pisze:Dobre. Ale o co chodzi w ogóle? On wszystkie bzdurne teoryjki zamierza sprawdzać? A pamiętacie tę pumę z opolskiego? Może by go zagaić, to by komisję powołał? By ustalili że to legendarny dziad borowy, albo jakiś inszy słowiański mityczny stwór.
Koper pisze:Kolejny nawiedzony co to mu TVN z Michnikiem, Putinem i Niemcami zabiła prezydenta?
Po prawej stronie ekranu - w prawym dolnym rogu masz taki mały paseczek w barwach i z fontem TVN, z trzema słowami - czcionka jest tak mała, ze ktoś tak zdziadziały jak TyKoper pisze:A gdzie Ty w tych linkach TVN widzisz w ogóle albo w wypowiedzi mojej czy Wawrzka?
No więc źle widzisz, bo to jest przeróbka materiału z faktów będącym przemontowanym materiałem z trwamu.Koper pisze:Ja tu widzę jakąś przeróbkę materiału z TV Trwam co sobie ktoś na facebooka wstawił.
No to jeszcze dla porównania, również w aspekcie komisji, oryginalny materiał z Trwam:Koper pisze: A z komisją to ja się nabijałem, nic mi nie wiadomo by TVN przechwycił moją "propozycję".
Najlepsze jest to przeświadczenie o własnej nieomylności, wyższości w widzeniu tego, czego inni nie są w stanie dostrzec i przytyki personalne z tym związane ("bezmózg"). Jak to było...? Coś z drzazgą i belką we własnym oku?Wojtek pisze:b)kolejny leming/bezmózg którym łatwo manipulować i trzeba mu wyłożyć jak krowie na polu, żeby przejrzał na oczy?
No Ty też mnie z kolei rozwalasz, bo czepiasz się każdej odpowiedzi, a jesteś kompletnie ślepy na to, do czego piją - tutaj bezmózg\leming jest bezpośrednią odpowiedzią na "oszołoma" - bo chciałem użyć równie fachowego słownictwa, jak Koper, tylko takiego "z drugiej strony barykady"Althazan pisze:Najlepsze jest to przeświadczenie o własnej nieomylności, wyższości w widzeniu tego, czego inni nie są w stanie dostrzec i przytyki personalne z tym związane ("bezmózg"). Jak to było...? Coś z drzazgą i belką we własnym oku?Wojtek pisze:b)kolejny leming/bezmózg którym łatwo manipulować i trzeba mu wyłożyć jak krowie na polu, żeby przejrzał na oczy?
Wawrzyniec pisze:I muszę przyznać, że jako Polak gorszego sortu, to dalej nie wiem o co Wojtkowi chodzi. Na facebooku znalazłem tą fajną przeróbkę z Macierewiczem i bronią elektromagnetyczną, to i tutaj wkleiłem... i właściwie to dalej nie wiem o co chodzi.![]()
Udowadniając, że ma się kompletnie 0 merytorycznych rzeczy do powiedzenia. Znaczy no, możesz sobie pokrzyczeć, bo to samo robi KOD czy TVN takimi materiałami, którzy też kompletne merytoryczne 0 tym mówią, ale wygląda na to, że im to pomaga i zacieśnia ich więzy i poczucie wspólnotyWawrzyniec pisze: Hm, jak tu odpowiedziećMichnik! TVN! Żydzi! Rosjanie! Niemcy! Rowerzyści! Wegetarianie! KOD! itd.
A skąd miałem linkować, ze strony Wsieci, Uważam Rze, Naszego Dziennika, czy Gazety PolskiejWojtek pisze:-no spoko, tylko że Wawrzek linkował materiały z dwóch chyba najbardziej ślepo stronniczych stron w necie, w tym jedna z nich miała stosowny komentarz. I taką beką właśnie robi się z człowieka oszołoma.
Wojtek pisze:miałem wrażenie, że znasz oryginał z faktów i również do niego pijesz
ale ja TVN oglądam tak samo często jak TVP(iS)Wojtek pisze:W materiale nie, ale ponownie, po Twoim komentarzu miałem wrażenie, pijesz do oryginału z faktów
Primo to wyskoczyłeś tym jak Filip z Konopii bo pisałeś pod tym wcześniej posty i nagle po paru dniach Cię oświeciło. Secundo to takie przeróbki internetowe zawsze są manipulacjami, przecież o to w nich chodzi by wyrwać coś w kontekstu i dorobić jakieś śmieszne rozwinięcie. Równie dobrze mógłbyś nam tłumaczyć, że Stonoga nigdy nie wydał albumu z piosenkami.Wojtek pisze:I tak właściwie, to nawet nie jest oburzenie, tylko zmęczenia właśnie tego typu manipulacjami (bo wątpię, żeby autor przeróbki, ani tym bardziej admini sokuzburaka, którzy ją repostowali dalej, znali oryginał, a tym samym taką przeróbkę szerzą właśnie dezinformację dalej)
o "nawiedzonych"Wojtek pisze:I tak, właśnie też takie teksty o oszołomach
Jak to nieKoper pisze:Równie dobrze mógłbyś nam tłumaczyć, że Stonoga nigdy nie wydał albumu z piosenkami.
To też zrobiłem w drugim poście, bo w pierwszym miałem wrażenie, że znasz oryginał z TVN (tym bardziej ze względu na zaskakującą zbieżność słów o komisji)Koper pisze:A jak chciałeś wykazać manipulacje TVNu trzeba było wrzucić jakieś materiały ich i oryginalne i wskazać co zrobili nie tak
Sorry, ale w pierwszym poście nie pisałem nic o lemingach - odpisałem Ci na Twoje słowa o komisji, że Macierewicz w oryginalnym materiale kobitę kulturalnie spławił, tylko że TVN to przyciął i skomentował w taki sposób, żeby brzmiało, jakby serio chciał powoływać specjalną komisję i uważał taką broń za realne zagrożenie. O lemingach napisałem dopiero parafrazując Twoją wypowiedź o nawiedzonych.Koper pisze:a nie wyskakujesz z czymś bez kontekstu i wyzywasz wszystkich, że nic nie rozumieją, znaczy pewnie są lemingami.
Fakt, moja pomyłka, ale to tez jest słowo-klucz opozycjiKoper pisze:o "nawiedzonych"Wojtek pisze:I tak, właśnie też takie teksty o oszołomachtak się wyraziłem.
![]()
Ok, analogicznie ja się odnosiłem do ludzi, którzy oglądają tylko TVN, czytają wyborczą i łykają wszystkie informacje jak pelikany - bo też mi nie powiesz, że takich osób nie maKoper pisze:i odnosiłem się do autentycznych wypowiedzi autentycznie nawiedzonych paradujących w miesięcznicach i oskarżających wymienione przeze mnie podmioty o zamach smoleński. I nie wmówisz mi, że takich osób nie ma, że to manipulacja TVNu. Zresztą wystarczy wejść na prawicowe portale i poczytać komentarze czytelników sprowadzające się z grubsza do podobnych urojeń.
Koper pisze:A Macierewicz normalny nie jest*, niezależnie od tego czy bredzenia tej babeczki traktuje poważnie, czy ino kurtuazyjnie, skoro pitoli, że w Smoleńsku Polska była ofiarą terroryzmu. Chyba, że ta wypowiedź to kolejna manipulacja TVNu, ale bynajmniej nie tam ją słyszałem.
*-ewentualnie jest 'normalny' ino cynicznie gra rojeniami najbardziej "Ciemnego Ludu". I w sumie nie wiadomo co gorsze.
Widzę, że jeszcze świeże, więc poczekałbym do jutra. Bo jak widać wcześniej omawiane video już ma mirrora:Wawrzyniec pisze:No właśnie na youtubie nie mogłem znaleźć.Ale skoro Ty potrafisz to znajdź mi proszę ten na youtubie i spokojnie tym razem to nie TVN, a TVP
https://www.facebook.com/tvpisstop/vide ... 4/?fref=nf