Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2656 Post autor: kiedyśgrześ » wt mar 22, 2016 09:35 am

znowu wrzutka z dodatku do dodatku do dodatku do wyborczej :P z moim onet.de w ogóle nie jestem w obiegu :P

swoją drogą znalazłem na Tube kanał Ministerstwa Prawdy

https://www.youtube.com/watch?v=Hx27UiSA3pw

nawet ciekawa idea :P
Koper pisze:Twoja stopka się ładnie komponuje z tym co napisałeś. :mrgreen:
a o mojej stopce to nic nie napiszesz :cry: :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2657 Post autor: Koper » wt mar 22, 2016 17:26 pm

kiedyśgrześ pisze:swoją drogą znalazłem na Tube kanał Ministerstwa Prawdy

https://www.youtube.com/watch?v=Hx27UiSA3pw

nawet ciekawa idea :P
Taa, widziałem, ale poza imitacją starych kronik filmowych w sumie niewiele z tego wynika (mogli chociaż zestawić te same tematy obok siebie).
kiedyśgrześ pisze:a o mojej stopce to nic nie napiszesz :cry: :P
A Ty czas do następnych wyborów (o ile się odbędą) odliczasz czy co? :P

A propos dobrej zmiany w TVP:

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2658 Post autor: Wojteł » czw mar 24, 2016 11:31 am

Wawrzyniec pisze:Pew Pew Pew

Macierewicz o zagrożeniu bronią elektromagnetyczną:

https://www.facebook.com/sokzburaka/vid ... 802468107/

http://natemat.pl/174535,internauci-pek ... kranizacji

:wink:
Koper pisze:Dobre. Ale o co chodzi w ogóle? On wszystkie bzdurne teoryjki zamierza sprawdzać? A pamiętacie tę pumę z opolskiego? Może by go zagaić, to by komisję powołał? By ustalili że to legendarny dziad borowy, albo jakiś inszy słowiański mityczny stwór. ;)

Nie, nie będzie, ale żeby o tym wiedzieć, trzeba by obejrzeć oryginalny materiał, w którym Macierewicz w kulturalny i nieco zawoalowany sposób spławił babkę, mówiąc, że na przestrzeni 10-15 lat przyszło do niego kilka osób skarżących się na dolegliwości rzekomo spowodowane taką bronią, ale zazwyczaj okazywało się, że są one wywołane czymś zupełnie innym, a nie zmanipulowany i chamsko przerobiony materiał TVNu (skąd sobie pan redaktor wyczarował słowa o jakiejś komisji, to nie wiem, jeśli to słyszał w wypowiedzi Macierewicza, to chyba jest bardziej nawiedzony, niż to się Antkowi przypisuje :P). Ja wiem, szok - TVN podałby nieobiektywną informację albo chamsko przyciął materiał pod siebie? :o Niemożliwe, a jednak :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2659 Post autor: Koper » czw mar 24, 2016 16:57 pm

A gdzie Ty w tych linkach TVN widzisz w ogóle albo w wypowiedzi mojej czy Wawrzka? Kolejny nawiedzony co to mu TVN z Michnikiem, Putinem i Niemcami zabiła prezydenta? :P Ja tu widzę jakąś przeróbkę materiału z TV Trwam co sobie ktoś na facebooka wstawił. A z komisją to ja się nabijałem, nic mi nie wiadomo by TVN przechwycił moją "propozycję". :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2660 Post autor: Wojteł » czw mar 24, 2016 18:36 pm

Koper pisze:Kolejny nawiedzony co to mu TVN z Michnikiem, Putinem i Niemcami zabiła prezydenta?

Tak patrzę sobie na ten styl wypowiedzi i argumentacji i nie wiem co będzie bardziej trafne:

a)kolejny, co potrzebuje okularów?

czy też może tak trochę bardziej w tym duchu o nawiedzeniu, myślę, że to bardziej adekwatne do tonu Twojej wypowiedzi:

b)kolejny leming/bezmózg którym łatwo manipulować i trzeba mu wyłożyć jak krowie na polu, żeby przejrzał na oczy?
Koper pisze:A gdzie Ty w tych linkach TVN widzisz w ogóle albo w wypowiedzi mojej czy Wawrzka?
Po prawej stronie ekranu - w prawym dolnym rogu masz taki mały paseczek w barwach i z fontem TVN, z trzema słowami - czcionka jest tak mała, ze ktoś tak zdziadziały jak Ty :wink: faktycznie mógł to przeoczyć, ale jest tam informacja o źródle, z którego telewizja to wzięła. Do tego potem pojawia się stopka z informacją o nazwisku i funkcji Macierewicza również w barwach stacji.

W przeróbce obraz jak tak wykadrowany, że logo TVNu jest wycięte. Czyli dla ciebie pewnie jak nie ma loga na pół ekranu, to znaczy, że to pewnie czysty przypadek i nie ma nic wspólnego z tvnem.

No ale ok, widzę, że niektórzy ludzie nie potrafią też myśleć ani wyciągać wniosków, zanim ktoś to zrobi za nich, więc specjalnie dla Ciebie porównanie materiału faktów i przeróbki, w której logo tvn jest przycięte:

Obrazek

Zaznaczyłem Ci specjalnie punkty wspólne, żebyś nie musiał za dużo myśleć. Mogłem jeszcze zaznaczyć linię kadrowania, ale ze względu na kiepskie zdolności obsługi programów graficznych odpuściłem to sobie. Nie powiem, że liczę w tej kwestii na Twoje samodzielne myślenie, bo po poprzednim komentarzu widzę, że bym się przeliczył.
Koper pisze:Ja tu widzę jakąś przeróbkę materiału z TV Trwam co sobie ktoś na facebooka wstawił.
No więc źle widzisz, bo to jest przeróbka materiału z faktów będącym przemontowanym materiałem z trwamu.
Koper pisze: A z komisją to ja się nabijałem, nic mi nie wiadomo by TVN przechwycił moją "propozycję". :P
No to jeszcze dla porównania, również w aspekcie komisji, oryginalny materiał z Trwam:

https://www.youtube.com/watch?v=k-N17QD43Bk

i materiał z tvn

https://www.youtube.com/watch?v=3SWoOwVOB08

Także może następnym razem wstrzymaj się ze swoimi błyskotliwymi i oryginalnymi komentarzami o oszołomach, do momentu, aż poświęcisz gdzieś tak 5 minut na risercz, ewentualnie dwie minuty na samodzielne myślenie lub parę stówek na dobre okulary :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2661 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 24, 2016 20:26 pm

Wojtek, albo został asystentem, bądź rzecznikiem Macierewicza (w sumie on lubi takich młodych ;) ), albo stara się o posadę w telewizji bądź radio, gdyż tam się wiele wolnych miejsc robi. :P

I muszę przyznać, że jako Polak gorszego sortu, to dalej nie wiem o co Wojtkowi chodzi. Na facebooku znalazłem tą fajną przeróbkę z Macierewiczem i bronią elektromagnetyczną, to i tutaj wkleiłem... i właściwie to dalej nie wiem o co chodzi. :? Macierewicz też już został świętym i nietykalnym :? Hm, jak tu odpowiedzieć :? Michnik! TVN! Żydzi! Rosjanie! Niemcy! Rowerzyści! Wegetarianie! KOD! itd.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2662 Post autor: Althazan » czw mar 24, 2016 21:12 pm

Wojtek pisze:b)kolejny leming/bezmózg którym łatwo manipulować i trzeba mu wyłożyć jak krowie na polu, żeby przejrzał na oczy?
Najlepsze jest to przeświadczenie o własnej nieomylności, wyższości w widzeniu tego, czego inni nie są w stanie dostrzec i przytyki personalne z tym związane ("bezmózg"). Jak to było...? Coś z drzazgą i belką we własnym oku? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2663 Post autor: Wojteł » czw mar 24, 2016 21:20 pm

Althazan pisze:
Wojtek pisze:b)kolejny leming/bezmózg którym łatwo manipulować i trzeba mu wyłożyć jak krowie na polu, żeby przejrzał na oczy?
Najlepsze jest to przeświadczenie o własnej nieomylności, wyższości w widzeniu tego, czego inni nie są w stanie dostrzec i przytyki personalne z tym związane ("bezmózg"). Jak to było...? Coś z drzazgą i belką we własnym oku? :mrgreen:
No Ty też mnie z kolei rozwalasz, bo czepiasz się każdej odpowiedzi, a jesteś kompletnie ślepy na to, do czego piją - tutaj bezmózg\leming jest bezpośrednią odpowiedzią na "oszołoma" - bo chciałem użyć równie fachowego słownictwa, jak Koper, tylko takiego "z drugiej strony barykady"
Wawrzyniec pisze:I muszę przyznać, że jako Polak gorszego sortu, to dalej nie wiem o co Wojtkowi chodzi. Na facebooku znalazłem tą fajną przeróbkę z Macierewiczem i bronią elektromagnetyczną, to i tutaj wkleiłem... i właściwie to dalej nie wiem o co chodzi. :?

Spoko, Althazan też nie. Ale generalnie jak się czegoś nie rozumie, to lepiej się nie wypowiadać na ten temat, zamiast pierdolić co ślina na język przyniesie, np:
Wawrzyniec pisze: Hm, jak tu odpowiedzieć :? Michnik! TVN! Żydzi! Rosjanie! Niemcy! Rowerzyści! Wegetarianie! KOD! itd.
Udowadniając, że ma się kompletnie 0 merytorycznych rzeczy do powiedzenia. Znaczy no, możesz sobie pokrzyczeć, bo to samo robi KOD czy TVN takimi materiałami, którzy też kompletne merytoryczne 0 tym mówią, ale wygląda na to, że im to pomaga i zacieśnia ich więzy i poczucie wspólnoty :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2664 Post autor: Koper » czw mar 24, 2016 21:45 pm

Wojtku drogi, ale nie wyjaśniłeś mi najważniejszego:
-skoro ani Wawrzek, ani nikt nie odwoływał się do materiału TVN.
-zalinkowany filmik powstał dla beki i czy koleś sobie wyciął materiał bezpośrednio z TV Trwam czy fragmenty zacytowane uprzednio przez TVN raczej nic nie zmienia.
-w owym materiale nie ma nic o żadnej komisji
-o powołaniu komisji ja rzuciłem nawiązując do nie wiadomo po co powołanej komisji czy podkomisji smoleńskiej
zatem po kiego ch..a odnosisz się do postu Wawrzka sprzed X czasu i zawracasz nam Andrzeja jakimś TVN? I jeszcze robisz do tego jakieś analizy z print screenami i wielce się oburzasz? Masz nadmiar wolnego czasu? Faktycznie ci płacą za to? :P Miałeś jakiś sen i spocony potem obudziłeś się z poczuciem misji wyjaśnienia wszystkim prawdy? Że TVN jak wszelkie mainstreamowe media manipule informacjami jak mu wygodnie? Boszz... jakby kto tego nie wiedział. :P No chyba że Wawrzek, ale on zdaje się ogląda jakieś tam ZDF czy ARD, czy co oni tam mają w Dojczlandzie. :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2665 Post autor: Wojteł » czw mar 24, 2016 21:59 pm

No to może po kolei:
-a jednak oba linkowane przez niego materiały odnosiły się do przeróbki, wykorzystującej materiał TVN - co więcej, po Twoim tekście o komisji, miałem wrażenie, że znasz oryginał z faktów i również do niego pijesz (no ale jak widać, w tym przypadku był to zbieg okoliczności - a może podobny sposób myślenia)
-no spoko, tylko że Wawrzek linkował materiały z dwóch chyba najbardziej ślepo stronniczych stron w necie, w tym jedna z nich miała stosowny komentarz. I taką beką właśnie robi się z człowieka oszołoma.
-W materiale nie, ale ponownie, po Twoim komentarzu miałem wrażenie, pijesz do oryginału z faktów. Zresztą, jeśli obyło się bez komentarza z faktów, a za samą sprawą przycięcia materiału doszedłeś do wniosku, że Macierewicz traktuje babkę poważnie i że będzie prowadził jakieś superpoważne analizy, to widać, że propagandowy został spełniony :P

No głównie dlatego, że pytałeś o komisję, więc wyjaśniłem, że dodał to sobie TVN. Robię analizy z print screenami, bo pytasz, gdzie tam widzę TVN - rozrysowałem Ci, gdzie konkretnie (mam nadzieję, że pomogłem). "Oburzam się", bo generalnie masz pod nosem odpowiedź na swoje pytanie, ale chcąc być cool i zabawny rzucasz wyświechtanymi tekstami o oszołomach. I tak właściwie, to nawet nie jest oburzenie, tylko zmęczenia właśnie tego typu manipulacjami (bo wątpię, żeby autor przeróbki, ani tym bardziej admini sokuzburaka, którzy ją repostowali dalej, znali oryginał, a tym samym taką przeróbkę szerzą właśnie dezinformację dalej) i przede wszystkim tekstami o oszołomach - stąd też "leming" czy "bezmózg", którymi chciałem zwrócić Twoją uwagę na to, jakie wrażenie i odczucia wywołują właśnie takie teksty, tym bardziej, jak są rzucane mimo dowodów na to, co powiedziałem, przed nosem. Co ciekawe, Althazan jak zwykle wyparł ze świadomości właśnie Twojego "oszołoma" i czytając reakcję na niego, wziął za pouczanie :P Tak więc liczę na to, że przynajmniej do Ciebie sens posta dotrze. :P

I tak, właśnie też takie teksty o oszołomach, rzucane mniej lub bardziej poważnie, sprawiają wrażenie, że nie za bardzo ogarniacie manipulację TVNu i ochoczo łykacie ich nomenklaturę. :P
Ostatnio zmieniony czw mar 24, 2016 22:08 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2666 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 24, 2016 22:07 pm

Wojtek pisze:-no spoko, tylko że Wawrzek linkował materiały z dwóch chyba najbardziej ślepo stronniczych stron w necie, w tym jedna z nich miała stosowny komentarz. I taką beką właśnie robi się z człowieka oszołoma.
A skąd miałem linkować, ze strony Wsieci, Uważam Rze, Naszego Dziennika, czy Gazety Polskiej :?: :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2667 Post autor: Wojteł » czw mar 24, 2016 22:08 pm

z jutuba :P zakładam, że jest tam z milion mirrorów tego materiału :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2668 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 24, 2016 22:12 pm

No właśnie na youtubie nie mogłem znaleźć. :P Ale skoro Ty potrafisz to znajdź mi proszę ten na youtubie i spokojnie tym razem to nie TVN, a TVP ;)

https://www.facebook.com/tvpisstop/vide ... 4/?fref=nf

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2669 Post autor: Koper » czw mar 24, 2016 22:14 pm

Wojtek pisze:miałem wrażenie, że znasz oryginał z faktów i również do niego pijesz
Wojtek pisze:W materiale nie, ale ponownie, po Twoim komentarzu miałem wrażenie, pijesz do oryginału z faktów
ale ja TVN oglądam tak samo często jak TVP(iS) :P
(czytaj: prawie wcale)
Wojtek pisze:I tak właściwie, to nawet nie jest oburzenie, tylko zmęczenia właśnie tego typu manipulacjami (bo wątpię, żeby autor przeróbki, ani tym bardziej admini sokuzburaka, którzy ją repostowali dalej, znali oryginał, a tym samym taką przeróbkę szerzą właśnie dezinformację dalej)
Primo to wyskoczyłeś tym jak Filip z Konopii bo pisałeś pod tym wcześniej posty i nagle po paru dniach Cię oświeciło. Secundo to takie przeróbki internetowe zawsze są manipulacjami, przecież o to w nich chodzi by wyrwać coś w kontekstu i dorobić jakieś śmieszne rozwinięcie. Równie dobrze mógłbyś nam tłumaczyć, że Stonoga nigdy nie wydał albumu z piosenkami. ;)
A jak chciałeś wykazać manipulacje TVNu trzeba było wrzucić jakieś materiały ich i oryginalne i wskazać co zrobili nie tak, a nie wyskakujesz z czymś bez kontekstu i wyzywasz wszystkich, że nic nie rozumieją, znaczy pewnie są lemingami. ;)
Wojtek pisze:I tak, właśnie też takie teksty o oszołomach
o "nawiedzonych" :P tak się wyraziłem. :P i odnosiłem się do autentycznych wypowiedzi autentycznie nawiedzonych paradujących w miesięcznicach i oskarżających wymienione przeze mnie podmioty o zamach smoleński. I nie wmówisz mi, że takich osób nie ma, że to manipulacja TVNu. Zresztą wystarczy wejść na prawicowe portale i poczytać komentarze czytelników sprowadzające się z grubsza do podobnych urojeń.

A Macierewicz normalny nie jest*, niezależnie od tego czy bredzenia tej babeczki traktuje poważnie, czy ino kurtuazyjnie, skoro pitoli, że w Smoleńsku Polska była ofiarą terroryzmu. Chyba, że ta wypowiedź to kolejna manipulacja TVNu, ale bynajmniej nie tam ją słyszałem.

*-ewentualnie jest 'normalny' ino cynicznie gra rojeniami najbardziej "Ciemnego Ludu". I w sumie nie wiadomo co gorsze.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2670 Post autor: Wojteł » czw mar 24, 2016 22:36 pm

Koper pisze:Równie dobrze mógłbyś nam tłumaczyć, że Stonoga nigdy nie wydał albumu z piosenkami. ;)
Jak to nie :o
Koper pisze:A jak chciałeś wykazać manipulacje TVNu trzeba było wrzucić jakieś materiały ich i oryginalne i wskazać co zrobili nie tak
To też zrobiłem w drugim poście, bo w pierwszym miałem wrażenie, że znasz oryginał z TVN (tym bardziej ze względu na zaskakującą zbieżność słów o komisji)
Koper pisze:a nie wyskakujesz z czymś bez kontekstu i wyzywasz wszystkich, że nic nie rozumieją, znaczy pewnie są lemingami. ;)
Sorry, ale w pierwszym poście nie pisałem nic o lemingach - odpisałem Ci na Twoje słowa o komisji, że Macierewicz w oryginalnym materiale kobitę kulturalnie spławił, tylko że TVN to przyciął i skomentował w taki sposób, żeby brzmiało, jakby serio chciał powoływać specjalną komisję i uważał taką broń za realne zagrożenie. O lemingach napisałem dopiero parafrazując Twoją wypowiedź o nawiedzonych.
Koper pisze:
Wojtek pisze:I tak, właśnie też takie teksty o oszołomach
o "nawiedzonych" :P tak się wyraziłem. :P
Fakt, moja pomyłka, ale to tez jest słowo-klucz opozycji :P
Koper pisze:i odnosiłem się do autentycznych wypowiedzi autentycznie nawiedzonych paradujących w miesięcznicach i oskarżających wymienione przeze mnie podmioty o zamach smoleński. I nie wmówisz mi, że takich osób nie ma, że to manipulacja TVNu. Zresztą wystarczy wejść na prawicowe portale i poczytać komentarze czytelników sprowadzające się z grubsza do podobnych urojeń.
Ok, analogicznie ja się odnosiłem do ludzi, którzy oglądają tylko TVN, czytają wyborczą i łykają wszystkie informacje jak pelikany - bo też mi nie powiesz, że takich osób nie ma :P
Koper pisze:A Macierewicz normalny nie jest*, niezależnie od tego czy bredzenia tej babeczki traktuje poważnie, czy ino kurtuazyjnie, skoro pitoli, że w Smoleńsku Polska była ofiarą terroryzmu. Chyba, że ta wypowiedź to kolejna manipulacja TVNu, ale bynajmniej nie tam ją słyszałem.

*-ewentualnie jest 'normalny' ino cynicznie gra rojeniami najbardziej "Ciemnego Ludu". I w sumie nie wiadomo co gorsze.

Szczerze? O ile sam w żaden zamach nie wierzę, to też nigdy nie interesowałem się wypowiedziami Macierewicza na ten temat, żeby ogarnąć w jakim stopniu jest normalny lub nie. Zazwyczaj o jego teoriach słyszałem, jak już były obśmiane po milion razy, przefiltrowane przez 5 telewizji i 10 stron internetowych. I nie twierdzę, że w oryginale miały sens - ale myślę, że w takim przypadku łatwo by było kogoś przedstawić jako 10 razy bardziej nawiedzonego i głupiego, niż jest. Tym bardziej, że pomijając Smoleńsk, Macierewicz zdaje się dość twardo stąpać po ziemi - czego przykładem jest właśnie oryginalny materiał, w którym mówi owej zwolenniczce teorii spiskowych, że powiązanie jakichś dolegliwości fizycznych z tajemniczą bronią elektromagnetyczną jest mocno naciągane i wątpliwe.

Zresztą również w przypadku Smoleńska zapadła mi w pamięć sytuacja, jak na jednym takim wystąpieniu wspomniane przez Ciebie nawiedzone mohery zaczęły atakować gościa z widowni, który dostał mikrofon i podważał jego teorie. No i większość polityków by mu wyłączyła ten mikrofon, kazała go wyprowadzić z sali (co chyba nawet ochrona początkowo próbowała zrobić, ale widziałem to tak dawno, że głowy nie dam) albo zostawiła na pastwę moherów, natomiast Macierewicz zszedł do niego, wziął go do siebie na podium, dał mu dokończyć i znowu kulturalnie się ustosunkował do wypowiedzi - i tym samym wykazał się większą kulturą, niż zdecydowana większość naszej sceny politycznej (tak, mówię tutaj również o PiSie i Słodkiej Krystynce :P )

Więc ponownie, żeby potem mi nikt nie doklejał łatek - nie twierdzę, że w sprawie smoleńska ma rację, albo że te jego teorie mają w ogóle sens, ale też myślę, że łatwo zrobić z kogoś kompletnego wariata, zwłaszcza, gdy się wypowiada na taki temat. A generalnie to w tym przypadku sprawa się ciągnie tak długo i tyle jest różnych materiałów sieci, że mi się zwyczajnie nie chce tego wszystkiego przekopywać. :P
Wawrzyniec pisze:No właśnie na youtubie nie mogłem znaleźć. :P Ale skoro Ty potrafisz to znajdź mi proszę ten na youtubie i spokojnie tym razem to nie TVN, a TVP ;)

https://www.facebook.com/tvpisstop/vide ... 4/?fref=nf
Widzę, że jeszcze świeże, więc poczekałbym do jutra. Bo jak widać wcześniej omawiane video już ma mirrora:

https://www.youtube.com/watch?v=xtkwi_ewlzk

ODPOWIEDZ