Jak rzyć, panie premierze?
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Plus można uważać Polskę za najwspanialszy kraj na świecie, a Polaków za najwspanialszy Naród Wybrany, którym wszyscy powinni składać ofiary i głosić pieśni pochwalny na ich cześć. Ale nie wszyscy muszą tak myśleć. Ba, w Polsce jest wiele pięknych miejsc, ale np. kto wie, ten wie jak pięknie jest chociażby w Toskanii. Dlatego też we współczesnym świecie będącym globalną wsią, nie ma sensu być pysznym i nabzdyczonym cały czas, gdyż Polska nie jest i nigdy nie będzie taką potęgą, czy tak ważnym krajem, bez którego inni sobie nie poradzą. A więc zamiast tego po prostu lepiej byś sympatycznym, co oczywiście w pislamskiej logice oznacza uległym.
I sam jestem przeciwnikiem teorii, że historia się powtarza. Pomijając Star Wars The Force Awakens, historia nie jest powtarzalna i nigdy nie ma dokładnie identycznych wydarzeń. Chociaż patrząc na wybory w 2005 z obietnicą 3 milionów mieszkań i 2015 z 500 złotych na każde dziecko i jak się skończyły, to może i też być coś na rzeczy...
I sam jestem przeciwnikiem teorii, że historia się powtarza. Pomijając Star Wars The Force Awakens, historia nie jest powtarzalna i nigdy nie ma dokładnie identycznych wydarzeń. Chociaż patrząc na wybory w 2005 z obietnicą 3 milionów mieszkań i 2015 z 500 złotych na każde dziecko i jak się skończyły, to może i też być coś na rzeczy...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Święta prawda...
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
tak huzar, zrób sobie bilans zysków i strat, nawet ci pomogę,
dług prywatny w RP to jakieś 80% PKB,
dług publiczny jakieś 53% PKB,
dług ukryty jakieś 150% PKB (może więcej, FOR Balcerowicza ma od marca podawać widzę)
dług sektora finansowego brak danych (nie przypadkowo
)
teraz fundusz płac poniżej 38% PKB i wreszcie oszczędności koło 15% PKB
dane z google, głownie na eurostacie, może nie najnowsze, ale nie mam czasu
no i sobie wyciągaj wnioski
dług ukryty jakieś 150% PKB (może więcej, FOR Balcerowicza ma od marca podawać widzę)
dług sektora finansowego brak danych (nie przypadkowo

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Przecież napisalem, że święta prawda , więc o co Ci chodzi?
Ciężko przepisać nick?
Pocztaj czym różnił się Huzar od Husarza ...
Ciężko przepisać nick?
Pocztaj czym różnił się Huzar od Husarza ...
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
dwiema literkamiWhiteHussar pisze:Pocztaj czym różnił się Huzar od Husarza ...

liczyłem na jakąś ciekawszą odpowiedź na zapytania Althazaana.WhiteHussar pisze:Aha

ale ch.. tam, grzesiu, nieważne, teczki, teczkikiedyśgrześ pisze:tak huzar, zrób sobie bilans zysków i strat, nawet ci pomogę,
dług sektora finansowego brak danych (nie przypadkowo)

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Taaa... A "dobra zmiana" to niby idzie w stronę oszczędności...?kiedyśgrześ pisze:tak huzar, zrób sobie bilans zysków i strat, nawet ci pomogę,
dług sektora finansowego brak danych (nie przypadkowo)

No dobra ale przecież w 89 roku doszło do porozumienia ludzi honoru z jaśnie oświeconymi. Z tego powstała Czecia Erpe która jest złotym czasem w historii Polskikiedyśgrześ pisze:dług prywatny w RP to jakieś 80% PKB,
dług sektora finansowego brak danych (nie przypadkowo )

Inna sprawa to polityka zagraniczna, to czysta gra interesów i nikt nie chce Polski troszkę bardziej suwerennej. Zwłaszcza że przez ostatnie osiem lat wobec Berlina była prowadzona polityka niczym jak za "Prylu" wobec towarzyszy Radzieckich.
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po co się cofać tylko o 26 lat, według mnie winę ponosi również Mieszko I, gdyż to wraz z jego chrztem ponoć zaczęła istnieć Polska.Funky pisze:No dobra ale przecież w 89 roku doszło do porozumienia ludzi honoru z jaśnie oświeconymi. Z tego powstała Czecia Erpe która jest złotym czasem w historii PolskiPretensje o to że żyjemy w gównianym systemie powinno się mieć do tych którzy stworzyli takie a nie inne państwo. A państwo to za najlepsze i cudowne uważa Jasnogród.

Ponoć rządzący w Burkina Faso, nie boją się niczego bardziej niż "suwerennej Polski:Funky pisze:Inna sprawa to polityka zagraniczna, to czysta gra interesów i nikt nie chce Polski troszkę bardziej suwerennej. Zwłaszcza że przez ostatnie osiem lat wobec Berlina była prowadzona polityka niczym jak za "Prylu" wobec towarzyszy Radzieckich.

No wiem musi ciebie to bardzo bolećWawrzyniec pisze:Po co się cofać tylko o 26 lat, według mnie winę ponosi również Mieszko I, gdyż to wraz z jego chrztem ponoć zaczęła istnieć Polska

Powiedz to tym wszystkim Unijnym technokratom którym leci piana z gęby kiedy słyszą Kaczyński i OrbanWawrzyniec pisze:Ponoć rządzący w Burkina Faso, nie boją się niczego bardziej niż "suwerennej Polski:

"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Widzę masz pojęcie o PRL i stosunkach polsko-radzieckich...Funky pisze:Zwłaszcza że przez ostatnie osiem lat wobec Berlina była prowadzona polityka niczym jak za "Prylu" wobec towarzyszy Radzieckich.

Dobrze że dodałeś "ponoć" bo już Cię chciałem opieprzyć.Wawrzyniec pisze:Po co się cofać tylko o 26 lat, według mnie winę ponosi również Mieszko I, gdyż to wraz z jego chrztem ponoć zaczęła istnieć Polska.![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Tylko nie dać uśmiechniętej buźki w swoim poście i od razu nieporozumienieKoper pisze:Widzę masz pojęcie o PRL i stosunkach polsko-radzieckich...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jaki lekceważący, po prostu napisałeś, że WSZYSCY źle życzą Polsce, to i zapewne tak samo jest w Burkina Faso, jak i pewnie na Wyspach Fidżi czy w Bangladeszu.Funky pisze:A i tak przy okazji w twoim poście wyczuwam lekceważący stosunek do Burkina Faso. Mieszkasz w Niemczech i jeszcze nie wiesz że wszystko co wiąże się z Afryką i Bliskim Wschodem może tylko ubogacić Europę
![]()

Czyli najlepiej, żeby źle mówili, albo najlepiej byli w stanie wojny, gdyż to będzie oznaczało, że "powstaliśmy z kolan" i "jesteśmy suwerenni". Na tej zasadzie to chyba najlepszą politykę zagraniczną na świecie prowadzi Korea Północna.Funky pisze: Zresztą w nagrodę pan Donald dostał fuchę "prezydęta" Europy no i warto jeszcze wymienić przemówienie Sikorskiego w Berlinie które tak spodobało się Złotej pani Anieli

Miałem na myśli to że wkurzeni są wyznawcy UE i przychylne im media. Są w Niemczech inne opinie ale one są w mniejszości gdyż media na zachodzie są w większości lewicowe. Aha czyli stosunek do Niemiec powinien być wiernopoddańczy bo jak jest inaczej to wypowiadamy Reichowi wojnę?. Wiadomo że z RFN mamy swoje interesy gospodarcze ale powinniśmy być bardziej asertywni na forum międzynarodowym. I sądząc po reakcji giermańskich mediów tak się dzieje 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To wszystko zależy od punktu widzenia. Może dla Polaków, to jest asertywność i "powstawanie z kolan", w Niemczech jest to raczej postrzegane jako "irytujące" i "gówniarzerskie" zachowanie. Dlatego plan aktualnie jest jeden, przeczekać, nie dać się sprowokować. A zresztą Niemcy sobie bez Polski poradzą, a Polacy... Plus oczywistym też jest, że wiele polskich rządów zawsze chce się podlizywać USA. Ale i tutaj droga prowadzi przez Berlin. Ale zawsze można się okopać i myśleć o supermocarstwie w sojuszu z Węgrami.