Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2416 Post autor: Marek Łach » pn lut 08, 2016 13:19 pm

I teraz pomyśl: za chwilę przyjdzie tu jakiś skrajny lewicowy oszołom, który zachęcony Twoimi "niepoprawnymi politycznie" epitetami zacznie wyzywać prezydenta albo premier od "k...w" i będzie - tak jak Ty - święcie przekonany, że ma rację tak ich nazywając, bo przecież oni w jego oczach też wprowadzili burdel w kraju / złamali obietnice wyborcze / sprzeniewierzyli się ślubowaniu / złamali Konstytucję - czy co tam sobie wymyśli. I będzie miał analogiczne, ogólnikowe argumenty na poparcie swoich tez. Abstrahując od tego, że za takie wypowiedzi czeka go odpowiedzialność karna, to co, nie będziesz miał problemu z taką estetyką dyskusji z jego strony?

Nie myl walki z "politpoprawnością" ze zwykłym buractwem. Pozujesz na ideologicznego obrońcę europejskich kobiet, a nie zauważasz, że określenia typu "burdelmama" (czy w podanym przeze mnie przykładzie równie obraźliwe "k...") są dla tych samych kobiet upadlające i uprzedmiotawiające. I nie ma różnicy, czy mówimy o studentce z Kolonii, pani Grażynce z urzędu, imigrantce z Syrii, kanclerz Merkel czy premier Szydło.

Awatar użytkownika
Funky
Gość od wnoszenia fortepianu

#2417 Post autor: Funky » pn lut 08, 2016 13:44 pm

Jeśli określenie burdelmama jest dla ciebie na równi z k... to gratuluję wyczucia, co do inwektyw to pewnie i takie są na marszach antyPiSowskich i antyPOwskich. I co mam płakać z tego powodu?.
Marek Łach pisze:Nie myl walki z "politpoprawnością" ze zwykłym buractwem. Pozujesz na ideologicznego obrońcę europejskich kobiet, a nie zauważasz, że określenia typu "burdelmama" (czy w podanym przeze mnie przykładzie równie obraźliwe "k...") są dla tych samych kobiet upadlające i uprzedmiotawiające. I nie ma różnicy, czy mówimy o studentce z Kolonii, pani Grażynce z urzędu, kanclerz Merkel czy premier Szydło.
Osoba która zafundowała "horror show" Niemkom i sprowadziła na Europę ów kryzys (wraz z USA i NATO) będę nazywał tak ponieważ Europa zaczyna pomału przypominać Prusy wschodnie i Niemcy w 1945 roku (jeden wielki burdel). I dotyczy to Merkel a nie kobiet jako takich. A co do upadlania to chyba nigdy nie słyszałeś jak niektóre kobiety mówią o innych kobietach. :lol:
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2418 Post autor: Marek Łach » pn lut 08, 2016 14:19 pm

Jedyne w czym Europa zaczyna przypominać Niemcy (i to te przedwojenne) to szukanie przez środowiska nacjonalistyczne kozła ofiarnego w postaci obcej, niezasymilowanej grupy społecznej, której zbiorczo przypisywane są określone pejoratywne cechy.

Tak czy siak, nie zamierzam prowadzić z Tobą dyskusji na tych propagandowych warunkach. Chciałem Ci zwrócić uwagę na niedostatki kultury osobistej w Twoich wypowiedziach, ale najwyraźniej nie dotarło, skoro rozgrzeszać Cię ma fakt, że gdzieś tam są też inni używający takich samych epitetów. Twój wybór, w każdym razie moderacja z uwagą będzie się przyglądać Twoim dalszym wynurzeniom w tym wątku.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2419 Post autor: Koper » pn lut 08, 2016 16:37 pm

Oho, jak już Marek Łach wynurzył się z niebytu i zajął obowiązkami moderatora, to wiedz że coś się dzieje. ;)
Kaonashi pisze:Czuły punkt to dla Kopra i Wawrzka wszystko co się wiąże z PISem.
W tym momencie sam chyba nieświadomie przyznałeś, że sprawa smoleńska to ino propagandowa wydmuszka ze strony PiS a nie cokolwiek o charakterze narodowym.

Swoją drogą sam zarzuciłeś linka do pomysłu tej partii jak mniemam ironicznie komentując go jako "genialny", z czym (w ironicznym wydźwięku) pozostaje się tylko zgodzić. Już abstrahując od tego, że sama idea 500+ czy może bardziej sposób jej realizacji (typu samotna matka z 1 dzieckiem nie dostanie wsparcia a milioner z szóstką będzie doił od państwa kolejne profity) budzi wiele zastrzeżeń i mi się za bardzo nie podoba, to ubóstwiane przez nacjonalistów pokroju kolegi, z którym 'dyskutował' powyżej Łachu, PiS tak niby negatywnie nastawione dla uchodźców, zamierza iść tą samą drogą która, w uproszczeniu, sprawiła, że kraje Europy Zachodniej mają problem z uchodźcami. Ale potem to niby ja i Wawrzek się czepiamy biednego PiSu że im się słowa z czynami rozmijają totalnie. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2420 Post autor: kiedyśgrześ » pn lut 08, 2016 17:00 pm

znowu objętość! emocje, emocje! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2421 Post autor: Koper » pn lut 08, 2016 18:16 pm

Nie, no lepiej wkleić link jak Ty parę dni temu, co do dziś nikt nie ma pojęcia o co Ci chodziło. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2422 Post autor: Kaonashi » pn lut 08, 2016 19:25 pm

Marek Łach pisze:Funky, powiedz mi - czy Ty zarejestrowałeś się na forum żeby rozmawiać o muzyce filmowej czy żeby szerzyć nowomowę z jakiegoś prawicowego ścieku?
A jak Dębicz się zarejestrował gadać o laskach z Descent, to jakoś nikt nie robił mu problemów. :D Co do samej dyskusji Marka i Funky'ego to ciekawie się to czyta, choć trochę mnie dziwi ten atak ze strony Marka. Widać, też został trafiony w czuły punkt. :P
Koper pisze:W tym momencie sam chyba nieświadomie przyznałeś, że sprawa smoleńska to ino propagandowa wydmuszka ze strony PiS a nie cokolwiek o charakterze narodowym.

Swoją drogą sam zarzuciłeś linka do pomysłu tej partii jak mniemam ironicznie komentując go jako "genialny", z czym (w ironicznym wydźwięku) pozostaje się tylko zgodzić. Już abstrahując od tego, że sama idea 500+ czy może bardziej sposób jej realizacji (typu samotna matka z 1 dzieckiem nie dostanie wsparcia a milioner z szóstką będzie doił od państwa kolejne profity) budzi wiele zastrzeżeń i mi się za bardzo nie podoba, to ubóstwiane przez nacjonalistów pokroju kolegi, z którym 'dyskutował' powyżej Łachu, PiS tak niby negatywnie nastawione dla uchodźców, zamierza iść tą samą drogą która, w uproszczeniu, sprawiła, że kraje Europy Zachodniej mają problem z uchodźcami. Ale potem to niby ja i Wawrzek się czepiamy biednego PiSu że im się słowa z czynami rozmijają totalnie. :P
Sama prawda, co piszesz w tym poście. Poza tym, ja nigdy nie byłem i nie będę wyborcą Pis-u, bo chyba za takiego mnie postrzegasz. Po prostu nie jestem tak skrajnie przeciwny wobec ich polityki i nie czuje potrzeby dopisywania mr greenów do każdego postu ironicznie o nim traktującym.
Ostatnio zmieniony pn lut 08, 2016 19:50 pm przez Kaonashi, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2423 Post autor: Kaonashi » pn lut 08, 2016 19:28 pm

Koper pisze:Nie, no lepiej wkleić link jak Ty parę dni temu, co do dziś nikt nie ma pojęcia o co Ci chodziło. :mrgreen:
Aaaa. Już sprawdziwiłem o co tam chodziło, jednak ten post miał jakiś sens.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2424 Post autor: kiedyśgrześ » pn lut 08, 2016 19:34 pm

Kaonashi pisze:
Koper pisze:Nie, no lepiej wkleić link jak Ty parę dni temu, co do dziś nikt nie ma pojęcia o co Ci chodziło. :mrgreen:
Aaaa. Już sprawdziwiłem o co tam chodziło, jednak ten post miał jakiś sens.
bóg mi świadkiem, myślałem, że więcej ludu wpadało na temat choćby przypadkiem jak ja, swoją drogą licznik nadal spada :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2425 Post autor: Koper » pn lut 08, 2016 20:20 pm

Kaonashi pisze:A jak Dębicz się zarejestrował gadać o laskach z Descent, to jakoś nikt nie robił mu problemów. :D
Ej, spadaj, dobry temat był. :mrgreen: (kiedyś to były czasy, jak się na filmmusic gołe dupy wklejało, a nie tylko polityka, polityka, Batman, Star Warsy, polityka... ;) :D )
Swoją drogą że Ci się chciało dokopywać do najstarszych postów Dębicza, bo tego to już nawet ja nie pamiętam.
Kaonashi pisze:Co do samej dyskusji Marka i Funky'ego to ciekawie się to czyta, choć trochę mnie dziwi ten atak ze strony Marka. Widać, też został trafiony w czuły punkt. :P
A mi się wydawało, że on kiedyś na Gowina głosował...

Swoją drogą LEWACKA Angela M. jest przedstawicielką Chadecji, czyli teoretycznie/formalnie bliżej jej do Jarosława K. niż Ryśka P. Zaś wiele pomysłów PiS, choćby i to pięć stów na dziecko to, zgodnie z przyjętym słownictwem, "lewactwo" czystej wody. To w końcu jak to jest z tym lewactwem i prawactwem? ;)
Kaonashi pisze:Po prostu nie jestem tak skrajnie przeciwny wobec ich polityki i nie czuje potrzeby dopisywania mr greenów do każdego postu ironicznie o nim traktującym.
Mnie niestety strasznie żenuje ich nowomowa i wciskanie ludziom totalnych bzdur (vide: Smoleńsk), aczkolwiek gdyby "dobra zmiana" miała jakieś faktyczne znamiona "dobrej" a nie tylko "zmiany" (jednych przy korycie na innych) to bym może i przymknął oko.

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#2426 Post autor: WhiteHussar » wt lut 09, 2016 11:38 am

Ciekawe czy tak by to wyglądało ...

Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2427 Post autor: Kaonashi » wt lut 09, 2016 12:54 pm

Koper pisze:
Kaonashi pisze:A jak Dębicz się zarejestrował gadać o laskach z Descent, to jakoś nikt nie robił mu problemów. :D
Ej, spadaj, dobry temat był. :mrgreen: (kiedyś to były czasy, jak się na filmmusic gołe dupy wklejało, a nie tylko polityka, polityka, Batman, Star Warsy, polityka... ;) :D )
Swoją drogą że Ci się chciało dokopywać do najstarszych postów Dębicza, bo tego to już nawet ja nie pamiętam.
Przecież to Mystery odkopał ostatnio jego profil.
viewtopic.php?f=8&t=2811&start=90#p250227

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2428 Post autor: Koper » wt lut 09, 2016 16:50 pm

WhiteHussar pisze:Ciekawe czy tak by to wyglądało ...
Obrazek

jakbyś trochę przeglądnął obrazków z tego roku i wcześniejszych lat, to może byś zobaczył że żadne wielkie wyróżnienie Polski i Jarka nie kopnęło bo inni politycy i kraje bywały na tapecie nie raz i dotąd nikt Niemcom wojny za to nie wypowiedział.
Dobrze, że atomówek nie mamy bo jeszcze w odwecie by jakaś na Berlin poleciała. Czyżby, parafrazując Dominika Chomiczewskiego ;), trafiono w czuły punkt? :P

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#2429 Post autor: WhiteHussar » wt lut 09, 2016 18:58 pm

Ledwo udostępniłem fotkę w celach (w większości humorystycznych) i już atak. Co by teraz człowiek nie napisał to od razu atak. O co Ci chodzi?

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2430 Post autor: Kaonashi » wt lut 09, 2016 19:48 pm

Koper pisze: Dobrze, że atomówek nie mamy bo jeszcze w odwecie by jakaś na Berlin poleciała. Czyżby, parafrazując Dominika Chomiczewskiego ;), trafiono w czuły punkt? :P
Znowu ja? Przecież Grześ użył pierwszy tego sformułowania... :P :P

ODPOWIEDZ