Wybory

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.

Głosuje za

skasowaniem tego tematu
3
50%
skasowaniem tego tematu
3
50%

Liczba głosów: 6

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Wybory

#241 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 10, 2011 19:47 pm

Wawrzyniec pisze:A dla mnie sprawa jest już zamknięta. Po wyborach, były emocje, mamy wyniki, wracamy do normalności. :)
Czyli do czego? Do kryzysu?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#242 Post autor: Templar » pn paź 10, 2011 19:48 pm

Bucholc Krok pisze:
Wawrzyniec pisze:A dla mnie sprawa jest już zamknięta. Po wyborach, były emocje, mamy wyniki, wracamy do normalności. :)
Czyli do czego? Do kryzysu?
I dalszego zadłużania państwa, bo jak to się mówi 20 miliardów wte czy wewte...

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#243 Post autor: Wojteł » pn paź 10, 2011 19:49 pm

Wawrzyniec pisze:No dobra, to kto w takim razie jest Banem? :P
Wybierz se kogoś masywnego i małomównego :P
Templar pisze:No to w takim razie ja się pytam gdzie jest Batman i komisarz Gordon?!
No właśnie :? ? Gdzieś ich wcięło
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#244 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 10, 2011 19:51 pm

Wojtek pisze:
Wawrzyniec pisze:No dobra, to kto w takim razie jest Banem? :P
Wybierz se kogoś masywnego i małomównego :P
Ej, to tylko w głupiej wersji Schumachera Bane mało mówił.

A tak to może Beata Kempa, albo Marzena Wróbel na Bane'a pasuje :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#245 Post autor: Wojteł » pn paź 10, 2011 19:52 pm

Skąd wiesz, że u Nolana Bane będzie gadatliwy? :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#246 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 10, 2011 19:54 pm

Bo kiedyś gdzieś słyszałem coś o akcencie jaki ma mieć Bane w tym "Batmanie". A po za jak się bierze takiego aktora jak Tom Hardy to nie po to, aby przez cały film milczał.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#247 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 10, 2011 19:55 pm

Templar pisze:I dalszego zadłużania państwa, bo jak to się mówi 20 miliardów wte czy wewte...
Makrela załatwi.

A tego gościa pamiętacie? :)

Obrazek

Jeśli nie pomyliłem nazwiska to będzie w senacie.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#248 Post autor: Templar » pn paź 10, 2011 19:57 pm

Wawrzyniec pisze:Bo kiedyś gdzieś słyszałem coś o akcencie jaki ma mieć Bane w tym "Batmanie". A po za jak się bierze takiego aktora jak Tom Hardy to nie po to, aby przez cały film milczał.
1. Zatrudniamy słynnego aktora.
2. Każemy mu przez kilka sekund postać i nic się nie odzywać.
3. Umieszczamy jego nazwisko na plakacie.
4. ???????
5. PROFIT!!!

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#249 Post autor: Wojteł » pn paź 10, 2011 20:00 pm

Wawrzyniec pisze: A po za jak się bierze takiego aktora jak Tom Hardy to nie po to, aby przez cały film milczał.

A mało to razy znane nazwisko nie miało wiele do grania? Albo do gadania, żeby byc bardziej tajemnicze? Chociaż fakt faktem, u Nolana to rzeczywiście wszyscy bez przerwy gadają, najlepszy jest Alfred, który ma przemowę na każdą okazję :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#250 Post autor: Koper » wt paź 11, 2011 22:51 pm

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zuja_.html

Przyznać się, kto miesięcznice obchodzi. :P :D

Ale rozwaliło mnie:
Ja słyszałem, mówi inny, że na drogach krajowych montują oznaczenia dla czołgów. Stan wojenny znowu w grudniu?
:mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#251 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 11, 2011 22:55 pm

Koper pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zuja_.html

Przyznać się, kto miesięcznice obchodzi. :P :D
Cholera, też chciałbym mieć tyle wolnego czasu i pieniędzy, aby móc się w takie rzeczy bawić :P

Ale rozwaliło mnie:
Koper pisze:
Ja słyszałem, mówi inny, że na drogach krajowych montują oznaczenia dla czołgów. Stan wojenny znowu w grudniu?
:mrgreen:
E to w Bawarii ciągle trwa stan wojenny, gdyż tam w miejscowościach, w których znajdują się amerykańskie jednostki są na drogach specjalne znaki dla czołgów :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#252 Post autor: Wojteł » śr paź 12, 2011 00:24 am

Obrazek
Wiesz pan, mówi jeden z nas, w Ameryce wygraliśmy wybory zdecydowanie.
Zawsze mnie zastanawia, dlaczego obywatele państwa mieszkający za granicą mają takie samo prawo do głosowania, jak mieszkańcy kraju. Jak spieprzyli sobie za ocean to dlaczego mają decydować, kto mną będzie rządził?

Templar

#253 Post autor: Templar » śr paź 12, 2011 01:10 am

Wojtek pisze:Zawsze mnie zastanawia, dlaczego obywatele państwa mieszkający za granicą mają takie samo prawo do głosowania, jak mieszkańcy kraju. Jak spieprzyli sobie za ocean to dlaczego mają decydować, kto mną będzie rządził?
Może Wawrzek powie nam coś na ten temat :mrgreen:

A tak poza tym wszyscy się czepiają tego, że Polacy w US & A mogą głosować, a tych w UK już nikt się nie czepia, pewnie dlatego, że PełO tam wygrało :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#254 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 12, 2011 01:41 am

Problem z Polonią w USA jest taki, że 2/3 to ludzie strasznie prości, bez wykształcenia, górole i tym podobne osoby, które z wiadomych powodów wyjechały do Stanów. I takie osoby, które już tam sobie kilkadziesiąt lat mieszkają w USA to tak naprawdę nie mają pojęcia co się dzieje w Polsce. Jedynym ich źródłem informacji jest właśnie Radio Maryja, Telewizja TRWAM i to co im opowie jakiś PiSior będący u nich na pielgrzymce. Więc się nie ma co dziwić, że głosują jak głosują i myślą, że mamy tutaj jakąś dyktaturę i dookoła wszyscy chcą nas zaatakować, a Jarosław Kaczyński jest niepokalanym rycerzem wolności, który jadąc na białym koniu zmiażdży i wypędzi wrogów.

Chociaż naturalnie i niestety z takimi endekami spotkałem się i w Niemczech. Nienawidzą Niemców z całego serca, ale mimo tu mieszkają i traktują to jako wielkie poświęcenie mieszkać u wroga. Zresztą najbardziej znanym tego typu przykładem jest rodzina Anny Fotygi, która mieszka w Niemczech od stanu wojennego. I całe tego typu propisowskie grupy polonijne na terenie Niemiec. Niemiec zły, Niemcy złe, ale wyjechać z Niemiec i wrócić do Polski to nie.
Templar pisze:Może Wawrzek powie nam coś na ten temat :mrgreen:
Ja tutaj nie muszę nic mówić, gdyż korzystam regularnie z wolnych granic i często jestem w Polsce, więc mam prawo decydować po przez wybory o jej losie.

Templar

#255 Post autor: Templar » śr paź 12, 2011 10:08 am

Wawrzyniec pisze:Ja tutaj nie muszę nic mówić, gdyż korzystam regularnie z wolnych granic i często jestem w Polsce, więc mam prawo decydować po przez wybory o jej losie.
Dobra, dobra, samoloty z US & A do Polski przylatują i na ich pokładzie są często Polacy tam mieszkający, także mają takie samo prawo :P A poza tym mogą oni tam oglądać też TVN24 ;)

ODPOWIEDZ