Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2236 Post autor: Althazan » wt sty 12, 2016 20:19 pm

WhiteHussar pisze:Jestem za tą partią która w moim mniemaniu działa najwięcej w interesach Polski.
Chyba bardziej: "gmera w interesach Polski" :mrgreen:
No chyba, że nazwiesz działaniem w interesach Polski wymianę wszystkich szefów firm z decydującym udziałem Skarbu Państwa na tych z własnej partii (bez konkursów) i ostatnie wystąpienie Ministra Skarbu, którym udowodnił, że nie ma pojęcia o rynku kapitałowym :P
Minister nie musi być specjalnie mądry, ale jeśli ma niemądrych doradców to jest przerażające :shock:

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#2237 Post autor: WhiteHussar » wt sty 12, 2016 20:27 pm

Rozumiem.

No to po 4 latach ciemnogrodu i zniszczeń, wróci normalna władza. Dobrze, że jest to tylko 4 lata

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2238 Post autor: Althazan » wt sty 12, 2016 21:03 pm

WhiteHussar pisze:Rozumiem.

No to po 4 latach ciemnogrodu i zniszczeń, wróci normalna władza. Dobrze, że jest to tylko 4 lata
Ja nie mówię o ideologii, każdy ma inną, każdego prawo (prawo zwycięzcy). Nie jestem zwolennikiem poprzednich rządów. Co więcej, mam im sporo do zarzucenia. Ale osłabia mnie indolencja obecnie rządzących w sprawach gospodarczych. Bynajmniej nie twierdzę, że poprzednio było super, ale teraz jest po prostu żałośnie. Oby się nie okazało, że po tych 4 latach nie będzie co "unormalniać"...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2239 Post autor: Koper » śr sty 13, 2016 20:23 pm

WhiteHussar pisze:Czy PiS będzie dążyć taką drogą? Nie wiadomo. Czas pokaże, ale po co tak wcześnie płakać ?
Przecież już pokazał 8 lat temu i pokazuje dalej.
Althazan pisze:No chyba, że nazwiesz działaniem w interesach Polski wymianę wszystkich szefów firm z decydującym udziałem Skarbu Państwa na tych z własnej partii (bez konkursów)
Interes partii, interesem narodu :mrgreen: Coś podobnego już przerabialiśmy za PRL, kolega tak się historią interesuje, to powinien wiedzieć. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2240 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 13, 2016 20:32 pm

A mnie tu nie jest do śmiechu. Ponoć pierwsze dywizje maczetowe mają iść na Berlin, gdyż cytując Rokitę, "Niemcy nas biją". Jestem ciekaw, czy jeszcze kogoś z tutaj z forum wyślą na front na Berlin. I później wiadomo, gdzieś trzeba się zatrzymać, przenocować i niech no zgadnę, czyje mieszkanie zostanie wybrane. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#2241 Post autor: hp_gof » śr sty 13, 2016 20:37 pm

To już nie są te same Wiadomości... Widać było rękę nowego prezesa. Ale pomijając przekaz programu, najbardziej dołująca jest masakra na czołówce... Serio, muszą na siłę udawać, że PKiN nie istnieje?! To jest aż takie ważne? Naprawdę, mogliby zostawić przez jeszcze jakiś czas tak jak jest, a zrobić nową, arcypolską czołówkę z Krakowem, Toruniem i Lublinem z pięknymi, arcypolskimi obiektami architektury. Ale żeby tak zamiast tego poszatkować obraz i muzykę?
http://wiadomosci.tvp.pl/23317154/13012016-1930

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2242 Post autor: Wawrzyniec » śr sty 13, 2016 20:41 pm

Trochę to dziwnie wygląda, tym bardziej, że wieża zamkowa nie jest aż tak wysoka, aby z niej się taka panorama rozpościerała. Ale w sumie to nie jest tak źle, gdyż myślałem, że nowe Wiadomości będą się zaczynały od: "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja Zawsze Dziewica" :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Funky
Gość od wnoszenia fortepianu

#2243 Post autor: Funky » śr sty 13, 2016 22:39 pm

Potworek im Stalina to nie tylko budowla ohydna na tle dzisiejszej Warszawy ale i symbol narzucony nam przez czekistów. Co prawda nie jestem za tym aby go burzyć (chociaż na tle drapaczy chmur a la NY wygląda koszmarnie) ale po co to Sowieckie dziadostwo dawać w czołówce Wiadomości?

Wawrzyniec rozumiem że najlepiej byłoby zaczynać hymn, dzień i wszystko inne od ''Dojczland, Dojczland uber alles''? ;) A co do pójścia na Berlin to sama frał Merkel wyręczyła nas zapraszając do siebie trzeci świat który tak ''pozytywnie'' ubogaca Niemki (jak śmią rasistki skarżyć się psiarni, nie rozumieją że to ubogacanie i powinny być szczęśliwe że dostąpiły takiego zaszczytu :twisted:)
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler

hp_gof

#2244 Post autor: hp_gof » śr sty 13, 2016 23:33 pm

^^ Chcesz czy nie, PKiN jest najlepiej rozpoznawalnym architektonicznym symbolem Warszawy. A ponieważ czołówka pokazuje różne budynki z lotu ptaka, to sorry, ale innej opcji nie było ;) Mnie bardziej denerwuje chaos architektoniczno-urbanistyczny tej części Warszawy i tutaj to nie jest wina Pałacu, tylko tych szklano-blaszanych szkaradztw, które powstały dookoła później ;) Dobrze, że w czołówce nie pokazali Wrocławia, bo musieliby te wszystkie niemieckie budynki powycinać... Dziwię się, że Danzig się jakoś ostał ;)

Awatar użytkownika
Funky

#2245 Post autor: Funky » śr sty 13, 2016 23:48 pm

No to po cholerę pokazywali Wawę z lotu ptaka skoro wygląda jak wygląda? ;) A co do szklano-blaszanych szkaradztw to tak jak socrealizm łączy się z kapitalizmem ;) Niestety w Warszawie jest za dużo architektonicznego syfu.
"Te diabelskie autobusy nigdy nie zjawiają się wtedy, kiedy potrzeba, chyba że jadą w przeciwnym kierunku." - Raymond Chandler

hp_gof

#2246 Post autor: hp_gof » śr sty 13, 2016 23:53 pm

Bo jest stolicą? Więc musieli chyba ją pokazać? Ja też bym chętnie zobaczył w jej miejsce inne, ciekawsze miasta, no ale takie są prawa stolicy ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2247 Post autor: Wojteł » czw sty 14, 2016 00:10 am

a gdzie moje piękne gliwice :cry: :|
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#2248 Post autor: WhiteHussar » czw sty 14, 2016 12:43 pm

Koper pisze:
Coś podobnego już przerabialiśmy za PRL, kolega tak się historią interesuje, to powinien wiedzieć. ;)
Jest możliwość zapisania się na korepetycje u Ciebie?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2249 Post autor: Koper » czw sty 14, 2016 17:28 pm

WhiteHussar pisze:
Koper pisze:
Coś podobnego już przerabialiśmy za PRL, kolega tak się historią interesuje, to powinien wiedzieć. ;)
Jest możliwość zapisania się na korepetycje u Ciebie?
Ale po co? Niech Ci rodzice, dziadkowie opowiedzą, coś muszą pamiętać z tamtych czasów. A jak nie to wśród wybrańców narodu jest paru PRLowskich aparatczyków, jak choćby wybitny prokurator czasów orła bez korony, poseł Piotrowicz, proponuję obserwować co robią, bo to stara szkoła. :P
hp_gof pisze:Serio, muszą na siłę udawać, że PKiN nie istnieje?!
Muszą. Taka już mentalność wielu naszych polityków. Jak coś nie bardzo im pasuje światopoglądowo, ale jak za bardzo nie da się tego usunąć, to udają, że nie ma tego.
Funky pisze:Potworek im Stalina to nie tylko budowla ohydna na tle dzisiejszej Warszawy
Przecież on wygląda o niebo lepiej niż cała masa architektonicznych koszmarków powstałych w Polsce po 1990. :P
W Warszawie pewnie też, ale rzadko tam bywam na szczęście, więc zostawię głos miejscowym. Niemniej architektonicznie to jest zupełnie przyzwoity budynek, pewnie że dziś się tak nie buduje, ale blisko 100 lat temu podobnie budowano w USA i tym inspirował się Rudniew (po prostu u nas każda moda z opóźnieniem docierała).
Funky pisze:Co prawda nie jestem za tym aby go burzyć (chociaż na tle drapaczy chmur a la NY wygląda koszmarnie)
Wow, cóż za łaska. :D Brawo, jesteś bardziej cywilizowany niż PI. Oni jak im się coś nie podoba światopogląowo to rozpierdalają w drobny mak. :D
Funky pisze:ale po co to Sowieckie dziadostwo dawać w czołówce Wiadomości?
bo póki co nie ma bardziej rozpoznawalnego budynku w stolicy? :P
Funky pisze:Wawrzyniec rozumiem że najlepiej byłoby zaczynać hymn, dzień i wszystko inne od ''Dojczland, Dojczland uber alles''? ;)
Wawrzyniec od tej pieśni zaczyna dzień i zobacz jak mu się dobrze żyje. ;)
Funky pisze:A co do pójścia na Berlin to sama frał Merkel wyręczyła nas zapraszając do siebie trzeci świat który tak ''pozytywnie'' ubogaca Niemki (jak śmią rasistki skarżyć się psiarni, nie rozumieją że to ubogacanie i powinny być szczęśliwe że dostąpiły takiego zaszczytu :twisted:)
nie bój, nie bój, tłuszcza islamska na razie do nas nie przyjdzie, mamy własnych oszołomów póki co. :P
Swoją drogą Angeli nikt nie molestował i pewnie trochę jej przykro. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Funky

#2250 Post autor: Funky » czw sty 14, 2016 19:05 pm

Po 89 roku należało rozwalić PKiN i budować drapacze chmur a la NY lub nic nie budować. Teraz jest jeden wielki burdel gdzie obok Stalinogotyku mamy kapitalistyczne biurowce. Sam budynek byłby bardziej znośny gdyby po wojnie Wawa była miastem socrealistycznym, a tak ten sen szalonego cukiernika góruje nad stolicą przytłaczając swoją brzydotą. A szkoda że tak jest bo architektura socrealistyczna potrafiła być estetyczna (Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego, Ministerstwo Rolnictwa).
Koper pisze: Wawrzyniec od tej pieśni zaczyna dzień i zobacz jak mu się dobrze żyje.
Zobaczymy jak będzie musiał wyprowadzić się ze swojego miejsca zamieszkania żeby zrobić miejsce ludziom którzy chcą Dojczów ubogacić kulturowo ;) (szczególnie kobiety :lol:)

http://ndie.pl/kobieta-ktora-zeznala-o- ... -o-rasizm/

A nie mówiłem rasistka, powinna dać się zgwałcić, podziękować i zachwalać mulikulti.

ODPOWIEDZ