Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#2086 Post autor: hp_gof » pn gru 14, 2015 21:22 pm

Lista ekspertów Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej na rok 2016 powołanych 11 grudnia 2015 roku przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego prof. Piotra Glińskiego
http://pisf.pl/files/dokumenty/po_2016/ ... 6_roku.pdf

Wśród nich Ziemkiewicz, Pospieszalski i Krauze :D Na szczęście to tylko 3 z 376 nazwisk i żaden z nich nie jest liderem komisji ;)
Jest też Beata Fido i Michał Lorenc, czyli razem z Krauze mamy już 3 smoleńskie nazwiska :P Gliński innych (konserwatywnych) twórców nie zna? W ogóle zdziwiłem się, że Zelnika nie ma :P Ani Łaniewskiej.

Szerszy artykuł: http://wyborcza.pl/1,75475,19346061,zie ... sf-ie.html

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2087 Post autor: Althazan » pn gru 14, 2015 21:45 pm

Templar pisze:Nowa jakość :mrgreen: O to samo zapytałem się kilku znajomych "KODowców" i przy okazji oczywiście wyborców Nowoczesnej i jedyne co usłyszałem to "ile ci PiS płaci?" :mrgreen:
Nowa jakość ("najlepszy sort Polaków" ;)) to Macierewicz, Ziobro, Kempa, Szydło, Duda i Gliński. Może jeszcze Gowin :P
KOD jest teraz zupełnym bezsensem, ale faktycznie trudno zrozumieć czyjąś radość z kombinowania kaczym prawem jakby tu wywalić tamtych i wsadzić swoje miernoty (nie żeby poprzednicy byli orłami). Dlatego pytają ile Ci płacą.
Templar pisze:A mówią, że Jarek dzieli Polaków :mrgreen:
No nie. On łączy. W bólu :mrgreen:

Templar

#2088 Post autor: Templar » pn gru 14, 2015 22:57 pm

hp_gof pisze:Lista ekspertów Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej na rok 2016 powołanych 11 grudnia 2015 roku przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego prof. Piotra Glińskiego
http://pisf.pl/files/dokumenty/po_2016/ ... 6_roku.pdf

Wśród nich Ziemkiewicz, Pospieszalski i Krauze :D Na szczęście to tylko 3 z 376 nazwisk i żaden z nich nie jest liderem komisji ;)
Jest też Beata Fido i Michał Lorenc, czyli razem z Krauze mamy już 3 smoleńskie nazwiska :P Gliński innych (konserwatywnych) twórców nie zna? W ogóle zdziwiłem się, że Zelnika nie ma :P Ani Łaniewskiej.

Szerszy artykuł: http://wyborcza.pl/1,75475,19346061,zie ... sf-ie.html
Przecież mieli wywalić wszystkich co nie za PiSem, coś chujowa ta cenzura w wykonaniu PiSu :mrgreen: Ale tak serio, to nic szokującego nie widzę, dodali kilka nazwisk lepszych i gorszych (Ziemkiewicz mi się podoba), które nawet nie muszą wcale nigdy zostać wybrane do żadnych komisji, bo decydują liderzy. Z liderów to na plus Bugajski, a na minus Leone, nie wiem po co on tam, pewnie liczą, że będą się zgłaszać teraz do niego ludzie z projektami pokazującymi polskie zwycięstwa, tylko jak to ma być poziom Bitwy pod Wiedniem to ja już jednak wolę oglądać Idę :mrgreen: Ale tak czy siak, nadal są różni liderzy, a twórca ma prawo wyboru komisji, no i jeszcze ostateczna decyzja i tak zawsze należy do dyrektora.

A te nowe komisje to pomysł PISFu czy ministerstwa? Podoba mi się to, że została utworzona komisja oceniająca projekty filmów familijnych, kiedyś sporo takich rzeczy u nas powstawało i były to produkcje na poziomie, a ostatnio to jakaś posucha straszna w tym temacie.

Althazan pisze:KOD jest teraz zupełnym bezsensem, ale faktycznie trudno zrozumieć czyjąś radość z kombinowania kaczym prawem jakby tu wywalić tamtych i wsadzić swoje miernoty (nie żeby poprzednicy byli orłami). Dlatego pytają ile Ci płacą.
Dla mnie i dla wielu innych osób, głos w ostatnich wyborach to był to też głos przeciw PO, a nie wiem czy wiesz, ale PO może sobie zagwarantować władzę w TK do grubo ponad 2020 roku ;) W przyszłym roku kończy się kadencja Rzeplińskiego i będzie wybór nowego prezesa na minimum 3 miesiące przed końcem jego kadencji. TK w pełnym składzie dokonuje głosowania na nowego prezesa i 2 osoby z największą ilością głosów trafiają do Prezydenta RP i ten dokonuje ostatecznego wyboru. Gdyby PiS zostawił PO tych trzech sędziów to mieliby tylko 3 w momencie głosowania (dojdzie im jeszcze jeden w kwietniu), tak że pozostałych 12 mogłoby spokojnie wybrać 2 swoich kandydatów. Natomiast z obecnymi pięcioma + tym szóstym w kwietniu, pozostała dziewiątka nie podzieli się i będą mogli wybrać tylko jednego kandydata. A niestety, ale prezes TK ma sporo możliwości, sam wybiera skład, a do większości spraw wystarczy tylko 5 sędziów i tam też decyduje większość, czyli wystarczy, że PO ma 2 sędziów + prezesa TK i mogą robić co chcą, w wariancie "wyruchamy PiS" takie coś mogliby ciągnąć do 2024 roku :mrgreen: I to przy bardzo wątpliwym założeniu, że PiS dalej będzie wygrywać wybory :P

Oczywiście w drugim wariancie będzie to też lipa w przypadku wygrania kolejnych wyborów przez opozycję. Ja osobiście jestem za likwidacją TK, Sąd Najwyższy powinien się tymi sprawami zajmować. TK to jest dla mnie zbyt upolityczniona instytucja, sędziów powołuje Sejm i sobie za pomocą ustawy mogą zmienić wymagania praktycznie na zerowe i tym samym wrzucić tam nawet Mietka spod budki z piwem, gdyby tylko komuś się zachciało ;) Jednak wybór sędziów SN jest zdecydowanie lepszy i więcej ma wspólnego z niezależnością poszczególnych władz w naszym kraju.

hp_gof

#2089 Post autor: hp_gof » wt gru 15, 2015 09:54 am

Jeśli chodzi o priorytet kina familijnego, to wymyśliła Sroka, mówiła o tym jakiś czas temu zresztą w wywiadzie. http://www.rp.pl/Film/308099929-Artysci ... wieni.html
Chce pani też wspierać kino familijne i artystyczne.
Programy operacyjne PISF obejmują obecnie duże obszary, od scenariuszy po fabułę, dokument czy animację. Kino familijne to dziedzina zaniedbana. Z mojego doświadczenia zaś wynika, że jeśli tworzy się program, dla którego wydziela się środki finansowe, to znajdą się twórcy i producenci, którzy zobaczą w tym swoją szansę. Jeśli chcemy prowadzić jakąś politykę i wypełnić sfery, w których mamy braki, to musimy stworzyć ku temu odpowiednie narzędzia. A kino artystyczne? Teoretycznie ono właśnie jest dotowane przez instytut. Tyle że eksperci zazwyczaj szukają projektów bezpiecznych – a trzeba dać im szansę wsparcia eksperymentów. Wielka sztuka często wymaga ryzyka. Ale to nie są jeszcze moje decyzje. To pytania, które zadaję.
Ministerstwo skreśliło parę nazwisk i dopisało ok. 30 nowych na liście ekspertów, ale tak jak napisałeś, każdy lider może sobie wybrać kogo chce. Problem polega na tym, że Sellin zapowiadał, że zrobi "audyt" i sprawdzi czy zespoły eksperckie są zróżnicowane :mrgreen: Tak czy siak, zgadzam się, że jeśli chodzi o kulturę, to PiS jest duuuuuuuużo lepszy od PO pod względem finansowym i myślę, że bez większych problemów wprowadzą dodatkowy fundusz na kino historyczne oraz te słynne zachęty podatkowe, a pod względem ideologicznym - mam wrażenie, że skończy się na tym, że zadowolą się, jeśli rocznie powstaną 2-3 filmy historyczne pokazujące historię tak jak oni chcą, a reszta będzie mniej więcej po staremu. Byle trzymali precz ręce od ustawy o kinematografii ;)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2090 Post autor: Althazan » wt gru 15, 2015 14:06 pm

Templar pisze:Dla mnie i dla wielu innych osób, głos w ostatnich wyborach to był to też głos przeciw PO, a nie wiem czy wiesz, ale PO może sobie zagwarantować władzę w TK do grubo ponad 2020 roku ;) W przyszłym roku kończy się kadencja Rzeplińskiego i będzie wybór nowego prezesa na minimum 3 miesiące przed końcem jego kadencji. TK w pełnym składzie dokonuje głosowania na nowego prezesa i 2 osoby z największą ilością głosów trafiają do Prezydenta RP i ten dokonuje ostatecznego wyboru. Gdyby PiS zostawił PO tych trzech sędziów to mieliby tylko 3 w momencie głosowania (dojdzie im jeszcze jeden w kwietniu), tak że pozostałych 12 mogłoby spokojnie wybrać 2 swoich kandydatów. Natomiast z obecnymi pięcioma + tym szóstym w kwietniu, pozostała dziewiątka nie podzieli się i będą mogli wybrać tylko jednego kandydata. A niestety, ale prezes TK ma sporo możliwości, sam wybiera skład, a do większości spraw wystarczy tylko 5 sędziów i tam też decyduje większość, czyli wystarczy, że PO ma 2 sędziów + prezesa TK i mogą robić co chcą, w wariancie "wyruchamy PiS" takie coś mogliby ciągnąć do 2024 roku :mrgreen: I to przy bardzo wątpliwym założeniu, że PiS dalej będzie wygrywać wybory :P

Oczywiście w drugim wariancie będzie to też lipa w przypadku wygrania kolejnych wyborów przez opozycję. Ja osobiście jestem za likwidacją TK, Sąd Najwyższy powinien się tymi sprawami zajmować. TK to jest dla mnie zbyt upolityczniona instytucja, sędziów powołuje Sejm i sobie za pomocą ustawy mogą zmienić wymagania praktycznie na zerowe i tym samym wrzucić tam nawet Mietka spod budki z piwem, gdyby tylko komuś się zachciało ;) Jednak wybór sędziów SN jest zdecydowanie lepszy i więcej ma wspólnego z niezależnością poszczególnych władz w naszym kraju.
No ale wszystko co napisałeś powyżej to jest myślenie MY - ONI, czyli złota zasada wszystkich nowych rządów: słynne TKM. A nie można w tym naszych kochanym kraju wybrać ludzi, którzy dla każdego będą autorytetem prawniczym??? To właśnie jest dla mnie niespotykane, że ludzie głosujący na PIS uważają chyba, że takich autorytetów po prostu NIE MA. Bo jak ktoś zagłosuje przeciw PIS (a przypominam, że chodzi o zgodność z prawem konstytucyjnym, czyli po prostu chodzi o uznanych i szanowanych prawników konstytucyjnych), to znaczy, że jest z PO. No ludzie... :roll:
Pełnia władzy świetnie pokazuje jakość demokracji. Widać, że wygrywający nie liczy się z nikim i z niczym, bo może przegłosować wszystko. Wystarczy zobaczyć kogo kim zmieniają na stanowiskach w firmach z decydującym udziałem skarbu państwa: nieważne, czy ktoś robił dobrą robotę, czy złą, jakie tam konkursy, po co? TKM i basta!

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2091 Post autor: Paweł Stroiński » wt gru 15, 2015 14:47 pm

Trzeba rozważyć kilka rzeczy i tak czytając te wypowiedzi ostatnie po komentarzach forumowych, portalowych (mówię w ogóle o mediach), itd., to może przydałoby się zwrócić uwagę na jeden prosty fakt, bardzo ogólny jeśli chodzi o politykę.

Bo ja obserwuję politykę nie tylko polską, ale też np. amerykańską i inną, jak mi się trafią odpowiednie newsy (wynika to trochę stąd, że wolę zagraniczne media jeśli chodzi o wieści ze świata, a że w polityce USA dzieje się teraz bardzo dużo, to jest bardzo ciekawie).

Nim przejdę do szczegółów (uwaga, post będzie długi), popatrzmy sobie na politykę światową i Polska nie będzie tutaj zupełnym wyjątkiem, choć u nas mimo wszystko (tak Althazan!) nie jest jeszcze tak źle. U nas przemówienie (coś bardzo rzadkiego) prezydenta w parlamencie nie kończy się opozycjonistą pokazującym go palcem w trakcie z tekstem "PAN KŁAMIE!". Jednak tutaj mamy przywiązanie do symboli i jak Komorowski przemawiał w parlamencie (czy Duda), to nikt mu nie przerywał, polemizowano dopiero potem i z prezydentem akurat na pewnym poziomie.

U nas dyskusja o emigracji i uchodźcach toczy się na niskim poziomie, ale nie ma pomysłu, by rejestrować muzułmanów i zakazać ich wjazdu do USA zupełnie, co oburza nawet amerykańskich Żydów, którym to się kojarzy z Niemcami w 1935 roku, i mówią o tym jak najbardziej wprost.

Trend światowy jest taki, że politycy (i sprzyjające im media, czyli w USA Fox News vs. np. NBC, u nas Gazeta Polska/Do Rzeczy vs. Wyborcza/Polityka/Newsweek, choć ten ostatni często popłynął - przez Lisa - najbardziej) nie sprzedają nam danego polityka. Nie sprzedają nam nawet programu. Sprzedają nam wizję świata. I ta wizja świata jest kreowana tak sugestywnie i podziałowo, że w zasadzie myślimy w kategoriach my oni do tego stopnia, że aż "ludzie - nieludzie". W konserwatywnym świecie, w tej chwili mocno zradykalizowanym (choć oczywiście nie każdego ucieszy coś typu Redwatch, gdzie ostatnio wylądowało zdjęcie całkiem fajnej koleżanki ze studiów, której "zbrodnią" było bycie członkiem-założycielem partii Razem) nie ma miejsca na lewaka, który od razu najlepiej, jak będzie komunistą i w ogóle zdrajcą, a jak bywa zagranicą, to pewnie jeszcze #NajgorszySortPolaków, bo im się często nie chce kłamać, że dobrze nie jest (choć Dudę też Kaczyński, po przemówieniu u Gaucka, powinien do tej grupy zaliczyć). Lewicowiec ("lewak") patrzy na konserwatystę, jak na kretyna, który zupełnie nie rozumie otaczającej go rzeczywistości. A jeśli ma pewne wątpliwości na temat przyjmowania ludzi z innego kręgu kulturowego, to już w ogóle rasista, który chce rozstrzeliwać biednych imigrantów (patrz dyskusja między gościem z Wyborczej, a gościem chyba z Do Rzeczy, która kiedyś wręcz oburzyła prowadzącą Lożę Prasową TVN 24).

Mówię to jako ktoś, kogo prawica określiłaby mianem leminga. Bo jestem lemingiem. Nie lubię PiS-u, bo jest dla mnie za bardzo na prawo. W tej chwili to, co odstawia z Trybunałem doprowadziło mnie do sytuacji, w której, gdybym akurat był w Warszawie, to bym poszedł na demonstrację KOD. Ale akurat wtedy siedziałem na parę godzin u siebie w domu i nie mam zdolności bilokacji. Mówię to jako człowiek, którego polityka kulturalna PiS przeraża (sprawa Teatru Starego, sprawa tej nieszczęsnej sztuki ostatnio, sprawa postępowania Glińskiego w TVP Info, NAWET jeśli miał trochę racji). Ale do jasnej cholery.

Sprawa TK to coś, co PiS spieprzył dokumentnie, bo jeszcze takie akcje odstawia późno w nocy, tak, że najlepiej będzie, jak mediów nie zaprosimy. TK decydujący we własnej sprawie to sprawa skandaliczna, no ale takie jest polskie prawo, a zwłaszcza na dzisiejsze czasy niezbyt sensowna konstytucja, z czym się zgodzę bardzo chętnie (swoją drogą, po cholerę przy tym systemie wybory powszechne na prezydenta, ale to insza inszość i nie na tę dyskusję). Kwestia Komisji ds. Służb Specjalnych mnie nie oburzyła. Precedensem była decyzja PO, kiedy nie zezwolili na kandydata PiS (a PiS nie chciał nikogo innego tylko Macierewicza), więc teraz oliwa jest sprawiedliwa. Kwestia PO i TK też jest kontrowersyjna, choć przynajmniej nie zdarzyło się, by kiedykolwiek były jakieś problemy z publikacją wyroku, a decyzje i poprawki podejmowano dość szybko (te 48 ustaw to sprawa ponoć bardzo niejasna i nie wczytywałem się, choć jak ktoś wrzucił jedno z zaleceń TK, to tego się NIE DAŁO w żaden sposób wprowadzić, a chodizło o coś podatkowego). Jeszcze Smoleńsk: Zamachu nie było, były błędy proceduralne w kwestii śledztwa i w całym skołowaniu związanym z tragedią i jednocześnie potrzebą zachowania działania struktur państwowych (dlatego też wbrew Kaczyńskiemu nie uważam, że przejęcie władzy przez Komorowskiego PRZED oficjalnym podaniem informacji o śmierci prezydenta było bezprawne, w sytuacji w której doszło do takiej katastrofy, prezydenta można nie tyle uznać za zmarłego, co przez chwilę za niezdolnego do pełnienia urzędu), że podjęto wiele błędnych decyzji, dano złą klasyfikację lotu, bo pewnie i nawet MON się pogubiło czy był to lot wojskowy czy cywilny (a wszystkie problemy polegają z powołania się na konwencję o lotach cywilnych!). Kopacz kłamała. Tyle. Ale zamachu, wybuchów, pancernej brzozy, mgły, co tam jeszcze wymyślili ludzie, którzy nie widzieli na oczy katastrofy lotniczej, to już nie.

Tyle własnych poglądów politycznych. To, o co bym prosił obie strony konfliktu, które pewnie mnie za ten post zjadą (i dobrze zapewne), to o odrobinę rozsądku w rozmowach na te tematy. Podziałów jest już dość. I wbrew pozorom, trzeba nauczyć się znowu ze sobą rozmawiać. Leming z patriotą. Konserwatysta z lewakiem. Trzeba zobaczyć znowu, o co chodzi w tym państwie, które jest dobrem wspólnym. W tej chwili u nas i w żadnym innym kraju nie da się żyć. Przez to, że nikt nie umie ze sobą rozmawiać. Już mi się nie chce rozpisywać, ale KAŻDY tutaj myśli na zasadzie "my-oni". Bardzo inteligentni ludzie wkręceni w rozmowy na temat polityki nagle zaczynają tracić mózgi i to w tempie wykładniczym.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2092 Post autor: Koper » wt gru 15, 2015 16:47 pm

Templar, co z tym pierdyliardem uniewinnień Kamińskiego?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2093 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 15, 2015 18:44 pm

Mnie tam interesuje tylko inna kwestia i może mi tutaj prawnicy pomogą. Dajmy na to, że jednak zostanie udowodnione przestępstwo, łamanie konstytucji i zajmie się tym prokuratora nim Ziobro zdąży ją spacyfikować. To wiadomo, że Duda ułaskawi jakby co Szydło i Kempę, ale czy będzie mógł ułaskawić samego siebie? :?

A w ogóle Jaro to powinien trochę spasować, gdyż już miałem zamawiać koszulkę, że jestem "GorszegoSortu", a teraz dowiaduję się, że to już nieaktualne i teraz jestem już w Gestapo. Człowieka nie nadąża z tym tempem. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2094 Post autor: Koper » wt gru 15, 2015 19:29 pm

Może to sposób PiS na ożywienie gospodarki? Producenci koszulek zacierają ręce. Ale koniec końców produkcję pewnie i tak przeniosą do Indonezji. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2095 Post autor: Wojteł » wt gru 15, 2015 20:34 pm

Nie żebym coś sugerował, bo nie zdążyłem przeczytać nawet tej wypowiedzi, ale:
Kaczyński jednak jest geniuszem. Zapytany przez reportera TVN24 czy przeprosi miliardy Polaków za nazwanie ich ludźmi najgorszego sortu odparł tylko, żeby pytający nie był śmieszny.

A każdy kto obejrzał całą poprzednią wypowiedź prezesa to wie, kogo w TV Republika nazwał tym najgorszym sortem i wcale nie miał na myśli miliarda Polaków.

Reporterowi TVN24 dorzucił na koniec "Czy współpracownicy gestapo i akowcy to ten sam sort ludzi?" No i tu objawia się jego geniusz. Bo brnącym w manipulację i kłamstwo Nowoczesnych z PO i KOD oraz wiernym czytelnikom Wyborczej nie pozostaje teraz nic innego jak fotografowanie się w koszulkach i z kartkami z podpisem

"WSPÓŁPRACOWAŁEM Z GESTAPO"

Czekamy na pierwsze projekty t-shirtów od młodych "startapowców, którzy wiedzą co to real marketing"
Wawrzyniec pisze:A w ogóle Jaro to powinien trochę spasować, gdyż już miałem zamawiać koszulkę, że jestem "GorszegoSortu", a teraz dowiaduję się, że to już nieaktualne i teraz jestem już w Gestapo. Człowieka nie nadąża z tym tempem. :)
:wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2096 Post autor: Althazan » wt gru 15, 2015 20:41 pm

Paweł Stroiński pisze:To, o co bym prosił obie strony konfliktu, które pewnie mnie za ten post zjadą (i dobrze zapewne), to o odrobinę rozsądku w rozmowach na te tematy. Podziałów jest już dość. I wbrew pozorom, trzeba nauczyć się znowu ze sobą rozmawiać. Leming z patriotą. Konserwatysta z lewakiem. Trzeba zobaczyć znowu, o co chodzi w tym państwie, które jest dobrem wspólnym. W tej chwili u nas i w żadnym innym kraju nie da się żyć. Przez to, że nikt nie umie ze sobą rozmawiać. Już mi się nie chce rozpisywać, ale KAŻDY tutaj myśli na zasadzie "my-oni". Bardzo inteligentni ludzie wkręceni w rozmowy na temat polityki nagle zaczynają tracić mózgi i to w tempie wykładniczym.
Bardzo mądrze piszesz, podpisuję się wszystkimi rękami.
Masz rację, że u nas nie jest jeszcze najgorzej. Ale zawsze mogłoby być lepiej... I to niezależnie, czy jest u władzy jedna czy druga partia.
Wojtek pisze:
Kaczyński jednak jest geniuszem. Zapytany przez reportera TVN24 czy przeprosi miliardy Polaków za nazwanie ich ludźmi najgorszego sortu odparł tylko, żeby pytający nie był śmieszny.

A każdy kto obejrzał całą poprzednią wypowiedź prezesa to wie, kogo w TV Republika nazwał tym najgorszym sortem i wcale nie miał na myśli miliarda Polaków.
Co wy z tym miliardem? My już jesteśmy Chińczykami? :shock:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2097 Post autor: Wojteł » wt gru 15, 2015 20:47 pm

Jakie "Wy"? Ktoś jeszcze tego użył poza autorem komentarza satyrycznego profilu na fb? To nie widziałem. Po drugie, przypuszczam, że zarówno miliard, jak i nazywanie Kaczyńskiego geniuszem jest złośliwą i celową hiperbolą :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2098 Post autor: Althazan » wt gru 15, 2015 20:50 pm

Wojtek pisze:Jakie "Wy"? Ktoś jeszcze tego użył poza autorem komentarza satyrycznego profilu na fb? To nie widziałem. Po drugie, przypuszczam, że zarówno miliard, jak i nazywanie Kaczyńskiego geniuszem jest złośliwą i celową hiperbolą :wink:
A nie wiem, nie czytam fb, hiperboli nie złapałem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2099 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 15, 2015 21:16 pm

W sumie to tak jak się na patrzy z daleka to rysuje się dość zabawna surrealistyczny świat:
- Najpierw otrzymaliśmy zorganizowane przez rząd demonstracje prorządowe. :P
- A teraz cudowna przemówienie do narodu Beatki, gdzie mając, absolutną większość w Sejmie i prezydenta narzeka, że opozycja nie daje jej rządzić. :P

Tragikomedia :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#2100 Post autor: Kaonashi » wt gru 15, 2015 22:17 pm

Obrazek
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ