Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#1576 Post autor: Templar » śr maja 20, 2015 23:19 pm

Bronek to w sumie mógłby słuchawkę sobie założyć na te debaty:

https://www.youtube.com/watch?v=5D_eEbUQ13Q

:mrgreen:

hp_gof

#1577 Post autor: hp_gof » czw maja 21, 2015 00:08 am

Szczerze mówiąc, tak naprawdę nie wiadomo jak przebiegały ustalenia między sztabami a Kukizem i to, że gdzieś pojawiła się jakaś wzmianka o tym, że ktoś chciał znać pytania wcale nie musi być prawdą. Albo może oznaczać, że po prostu chcieli mieć pewność, że nie dojdzie do jakiejś prowokacji czy zadymy, która byłaby prawdopodobna. Whatever.

Z drugiej strony Duda miał w niedzielę obiektywnych dziennikarzy, w dodatku przychylnych mu światopoglądowo, a i tak sobie nie poradził, więc nie rozumiem tej nagonki na "odpowiednie media". Teraz to już do tego doszło, że nawet w publicznej telewizji nie można debaty zorganizować, bo niektórzy uważają, że jest stronnicza... Owszem, nie podobała mi się formuła debaty, nie podobały mi się pytania, bo nie dotyczyły w większości kompetencji prezydenta, no ale obaj kandydaci mieli dokładnie te same warunki. Poza tym jeśli nie w głównej telewizji publicznej, to przepraszam gdzie ma być taka debata zrobiona? W Lubinie gdzieś? Przez antysystemowca, który w dodatku jest bardziej uprzedzony do obecnie urzędującego prezydenta? To ma być obiektywna debata? Raczej zadyma i próba zgnojenia wszystkich i wszystkiego. Anarchia. Nie, dziękuję. A wracając do mediów, owszem, Lis pojechał ostro z Karolakiem, sam nawet byłem wkurzony, że wszyscy trzej goście są za Bronkiem, byłem sceptycznie nastawiony do występu Bronka u Kuby Wojewódzkiego, ale poza agitacją na sam koniec, formuła tej rozmowy nawet mi się podobała. No a z drugiej strony media konserwatywne są obiektywne? Nie, nagonka w drugą stronę. A w TVP też zdarza się taki Pospieszalski, który czasami przegina w drugą stronę. Więc naprawdę nie czepiałbym się tych mediów aż tak bardzo. Duda bardzo ładnie poradził sobie w TVN24 przed pierwszą turą w czwartek, moim zdaniem wypadł nawet lepiej niż Bronek, mimo że TVN jest niby taki proestablishmentowy.

Wojtek, mnie się też ta cała akcja z JOWami nie podoba, ale fakt, on był zawsze za JOWami i można sobie te poglądy wcześniejsze sprawdzić, jedynie można się czepiać, że przeszedł od razu tak ostro do działania, ale myślę, że to nie do końca chodzi o przejęcie 20% Kukiza, tylko jest to element szerszej strategii rozrywki politycznej, żeby nadać sprawie taki bieg, żeby przed wyborami parlamentarnymi skłócić się z PiSem w referendum, że PiS jest przeciwko JOWom, a PO było zawsze i nawet je wprowadziło gdzieniegdzie :D Plus jest to ucięcie tematu JOWów na wstępie, nie ma obiecanek, tylko robimy referendum i niech lud decyduje ;) A reszta z ustaw, które teraz nagle wyciąga z szafki to z kosmosu się nie wzięło, ja o nich już wcześniej przed kampanią słyszałem, że nad nimi toczą się prace, tyle że trochę to niektórym konformizmem zalatuje niestety. No ale Duda jeszcze większe bujdy opowiada, więc dlatego wolę te działania pod publiczkę Bronka, bo bardziej konkretne/realne i mniej populistyczne ;)

Swoją drogą jestem dość zaskoczony, że nagle tyle hejtu się na Bronka wylało. W zasadzie niewspółmiernie do jego "zasług". Ludzie wylewają na niego całe pomyje za 8 lat rządów PO, a to powinno się stać jesienią, a nie teraz (sam do tego wtedy swoją cegiełkę dołożę, żeby nie było!) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1578 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 21, 2015 00:16 am

@hp_gof

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1579 Post autor: hp_gof » czw maja 21, 2015 00:27 am

Spoko, Wawrzek, spoko ;)
A, i jeszcze dodam swoje trzy grosze - bardzo mi się śmiać chce jak czytam te wzniosłe komentarze pod postami Kukiza tych wszystkich ludzi, którzy go popierają. Że Bronek taki zły i nie szanuje obywateli, bo na klęczkach nie przychodzi na debatę, a Duda taki wspaniały, bo tych zwykłych obywateli słucha (zapewne bezinteresownie, jak każdy polityk) :D Już widzę tego Dudę po zaprzysiężeniu na prezydenta (oczywiście czysto teoretycznie, tfu tfu tfu odpukać!), jak spełnia te wszystkie obietnice i rozmawia z obywatelami :) No ale jak dzisiaj oglądałem finał kampanii Dudy, to była tak zajebista PRowo, że sam się przez chwilę zastanawiałem, czy na Budynia nie zagłosować :D Taki młody, fajny, przystojny i obiecuje złote góry <3 Uwielbiam te górnolotne uczucia, ale w przypadku tych wyborów będę do bólu pragmatyczny. Zmiana będzie jesienią.

Templar

#1580 Post autor: Templar » czw maja 21, 2015 00:31 am

hp_gof pisze:Teraz to już do tego doszło, że nawet w publicznej telewizji nie można debaty zorganizować, bo niektórzy uważają, że jest stronnicza...
Nie no wcale nie jest stronnicza, Lis z Karolakiem bezczelnie kłamią przed milionami widzów i co, spotkały ich jakieś konsekwencje z tego tytułu? I jeszcze przeprosiny w Wiadomościach zostały zaraz przykryte przeprosinami za sondę Pospieszalskiego:

Obrazek

oraz zawiesili mu program, a ja się pytam co tu jest kłamliwego, skoro sam Dukaczewski mówił, że całe środowisko WSI popiera Komorowskiego? Zawiesić to powinni jedynie Lisa.

TVP, Polsat i TVN to są media typowo pro-PO, paru tylko dziennikarzy bardziej obiektywnych jak Ziemiec, czy Rymanowski, co oczywiście dla GW czy Newsweeka oznacza zaraz, że popierają PiS ;) Ale taka prawda, TVP nie jest obiektywne to jest telewizja rządowa, jeśli w 2005-2007 wszyscy krzyczeli, że to tuba PiS to nie róbmy teraz kurwy z logiki, jedyne co się zmieniło to to, że to jest teraz tuba PO. Skoro Duda się zgodził na debatę w TVN, to Bronek powinien mieć też jaja i zgodzić się na debatę w TV Republika.

A przede wszystkim to zwykli ludzie powinni mieć też możliwość zadawania pytań, a nie jak teraz, dyskusje pomiędzy dziennikarzami i sztabami jakie pytania im odpowiadają. A to, że Bronek zostałby wygwizdany? No cóż, zasłużył sobie na to, zresztą Kukiz proponował równy podział publiczności, no i co, zabrakło hajsu na wynajmowanie frajerów dla Bronka?

hp_gof

#1581 Post autor: hp_gof » czw maja 21, 2015 00:43 am

Jak chcesz zadać pytanie kandydatowi, to idź na jego wiec ;) Były hangouty gazety.pl, gdzie można było przesyłać pytania. Na TVN24 też można było przesyłać pytania, teraz chyba też, ja jedno nawet przed chwilą przesłałem ;) Natomiast zgodzę się, że debaty powinny być bardziej merytoryczne, bo w tej chwili ani pytania nie są ciekawe, ani kandydaci nie trzymają się ściśle odpowiedzi, tylko gadają naokoło. Ale taką mamy kulturę polityczną, to jest już inna kwestia. Debaty z publicznością też byłyby fajne, no ale takie standardy trzeba by było wprowadzić odgórnie i wykazać się inicjatywą.

Co do Lisa i Pospieszalskiego, powinni albo zawiesić oba programy, albo dać spokój obu. Chyba że zawiesili tylko Pospieszalskiego dlatego, żeby już przed II turą więcej agitacji nie było z żadnej strony. Lis ma to szczęście, że ma kolejny program po wyborach, więc jego to by nie obejmowało. Nie wiem. Księża też nie powinni agitować w kościele, a to robią i muszę tego słuchać. Każdy próbuje się dorwać do żyrandola swoimi sposobami ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1582 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 21, 2015 00:52 am

hp_gof pisze:Spoko, Wawrzek, spoko ;)
Metoda na Maxa Hardy'ego jest najlepsza - najlepiej jak najmniej mówić. :wink:

A cała "afera" z Kukizem jest po prostu śmieszna. Za przeproszeniem kim jest Kukiz, że prezydentowi kraju stawia warunki, wyznacza jakieś terminy, ustawia debaty? :roll: Władza nie ma być arogancka, ale są pewne granice.

Plus Kukiz dostał trochę procent "wkurwionych" jak to skwitował Frasyniuk. I możliwe, że wejdzie ze swoją partią bezprogramową do sejmu, ale los jego będzie przesądzony. Jarek spożyje go tak samo jak LPR i Samoobronę. I tak się zakończy jego zabawa w politykę.

Już nie wspominając, że wielu osobom znajomość konstytucji się kłania ze szczególnym uwzględnieniem kompetencji prezydenta.
Dlatego też w ogóle niepotrzebnie, że Bronek wdaje się w "debatę" nad chociażby służbą zdrowia, gdyż od tego jest rząd i odpowiedni minister. Ale mniejsza oto.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1583 Post autor: Wojteł » czw maja 21, 2015 01:01 am

Wawrzek pisze:A cała "afera" z Kukizem jest po prostu śmieszna. Za przeproszeniem kim jest Kukiz, że prezydentowi kraju stawia warunki, wyznacza jakieś terminy, ustawia debaty? :roll: Władza nie ma być arogancka, ale są pewne granice.
Bo prezydent, zwłaszcza w ramach kampanii wyborczej, ubiegając się o reelekcję to stoi ponad prawem, jest święty i normalnie go po rękach i stopach całować :roll: Kim jest Wojewódzki, kim są dziennikarze TVP, że go mają czelność zapraszać do programów i debat i wcześniej pytać, czy się zgadza na dzień, godzinę i warunki :roll: No na szczęście Bronek był mądry i wiedział, że jakiś łachmyty z TVP to go mogą cmoknąć i się nie pojawił na debacie TVP przed pierwszą turą, bo warunki, co do godziny, pytań i miejsca spotkania, to mogą stawiać jakimś frajerom, którzy o urząd się dopiero starają, a nie samemu prezydentowi! Prawdopodobnie do drugiej debaty i Wojewódzki poszedł, bo go na klęczkach poprosili i on sam pewnie cały przebieg programu ustawił, bo co za plebs mu tam będzie jakieś warunki stawiał!
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1584 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 21, 2015 01:03 am

Skoro nie dostrzegasz prostej różnicy, to trudno. W Polsce w tematach politycznych lepiej się nie wypowiadać.

Templar

#1585 Post autor: Templar » czw maja 21, 2015 01:05 am

hp_gof pisze:Jak chcesz zadać pytanie kandydatowi, to idź na jego wiec ;) Były hangouty gazety.pl, gdzie można było przesyłać pytania. Na TVN24 też można było przesyłać pytania, teraz chyba też, ja jedno nawet przed chwilą przesłałem ;)
No Ty chyba sobie żartujesz, pytanie to sobie mogę zadać, ale moderacja te trudniejsze zaraz odrzuca i Komorowski żadnego nie usłyszy. Śmieszą mnie te opisy "internauci przepytują Komorowskiego" :lol: Na Wykopie każdy kandydat miał możliwość wzięcia udziału w AMA, Duda z tego skorzystał i tam każdy mógł zadać swoje pytanie bez żadnej durnej moderacji i to jest rozmowa z internautami, Komorowski oczywiście z tego nie skorzystał, bo by na żadne pytanie nie był w stanie odpowiedzieć.

A co do wieców, już parę osób próbowało się pytać np. o WSI, nawet pytania nie zdążyli dokończyć, bo BOR ich zaraz usuwał ;) A ja chciałbym się dowiedzieć czemu człowiek, który podczas debaty popisywał się doskonałą pamięcią dot. rządów PiS-u, w procesie Sumlińskiego jakoś mało co pamiętał ;)
Wawrzyniec pisze: Za przeproszeniem kim jest Kukiz, że prezydentowi kraju stawia warunki, wyznacza jakieś terminy, ustawia debaty? :roll:
Gościem, który w I turze zdobył 20% poparcia, o które teraz zabiegają obaj kandydaci, a najbardziej to właśnie Bronek, który nagle zaczął popierać postulaty Kukiza i zapraszał go do Pałacu Prezydenckiego. A teraz Kukiz pokazuje jego obłudę i już problem. Cóż, mam nadzieję, że w niedzielę znów zobaczę coś takiego:

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1586 Post autor: Wojteł » czw maja 21, 2015 01:06 am

Jakiej różnicy? Że przed zorganizowaniem debaty wysyła się do sztabów warunki i opis przebiegu debaty i się oczekuje odpowiedzi, czy sztab akceptuje warunki? No nie, nie dostrzegam, nie dostrzegam różnicy, między tym, jak Komor olał TVP i jak olał Kukiza.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1587 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 21, 2015 01:08 am

Proszę, a ja myślałem, że Ty wiesz wszystko, a jednak dalej nie rozumiesz. Ale skoro wiesz wszystko lepiej, to czuję, że może prędzej czy później zrozumiesz. Ciao ;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1588 Post autor: Wojteł » czw maja 21, 2015 01:11 am

Wątpię, podobnie jak nie zrozumiem logiki, wedle której olewa się debatę w publicznej telewizji a przychodzi do programu Kuby Wojewódzkiego :wink:

Templar

#1589 Post autor: Templar » czw maja 21, 2015 01:47 am

hp_gof pisze:Co do Lisa i Pospieszalskiego, powinni albo zawiesić oba programy, albo dać spokój obu. Chyba że zawiesili tylko Pospieszalskiego dlatego, żeby już przed II turą więcej agitacji nie było z żadnej strony. Lis ma to szczęście, że ma kolejny program po wyborach, więc jego to by nie obejmowało. Nie wiem. Księża też nie powinni agitować w kościele, a to robią i muszę tego słuchać. Każdy próbuje się dorwać do żyrandola swoimi sposobami ;)
A jeszcze odnośnie tego, zawiesić powinni tylko Lisa, jeszcze raz się pytam co takiego kłamliwego było w tej sondzie Pospieszalskiego? Nic, kompletnie nic, przeprosiny TVP w wykonaniu Kraśki totalnie z dupy, które przykryły przeprosiny za naprawdę bezczelny atak na córkę Dudy. Lis po czymś takim to za własną kasę powinien wykupić czas antenowy po Wiadomościach i samemu przepraszać w porze najlepszej oglądalności.

hp_gof

#1590 Post autor: hp_gof » czw maja 21, 2015 11:20 am

Widzę, że dyskusja rozkwitła po tym jak poszedłem spać :)
Ja się tylko zastanawiam, które poglądy Dudy Wam się podobają, oprócz hasła "zmiana"? Czy głosujecie "przeciw" PO i Bronkowi? ;)

ODPOWIEDZ