Nigdy o tym nie słyszałem, ale dzięki za rekomendacjęminus pisze:Ja ostatnio czytałem trylogie władca pierścieni. Polecam
Jakie książki ostatnio czytaliście?
Re: Jakie książki ostatnio czytaliście?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Też o żadnej trylogii Władcy Pierścieni nie słyszałem. Z tego co wiem to jest jakiś Władca Pierścieni i składa się z trzech tomów (po dwie księgi, czyli 6 ksiąg w sumie), ale to przecież już trzecia część trochę innej trylogii. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Trzy tomy? to coś jak Igrzyska śmierci??Ghostek pisze:Też o żadnej trylogii Władcy Pierścieni nie słyszałem. Z tego co wiem to jest jakiś Władca Pierścieni i składa się z trzech tomów (po dwie księgi, czyli 6 ksiąg w sumie), ale to przecież już trzecia część trochę innej trylogii.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nie, to jak Gra o Tron tylko że o dwa tomy mniej.Koper pisze:Trzy tomy? to coś jak Igrzyska śmierci??Ghostek pisze:Też o żadnej trylogii Władcy Pierścieni nie słyszałem. Z tego co wiem to jest jakiś Władca Pierścieni i składa się z trzech tomów (po dwie księgi, czyli 6 ksiąg w sumie), ale to przecież już trzecia część trochę innej trylogii.
- Marcin
- Początkujący orkiestrator
Kolega 'minus', nawet jeśli tu był, to się szybko zmyłKaonashi pisze:Nigdy o tym nie słyszałem, ale dzięki za rekomendacjęminus pisze:Ja ostatnio czytałem trylogie władca pierścieni. Polecam
Co najmniej o dwa tomyKaonashi pisze:Nie, to jak Gra o Tron tylko że o dwa tomy mniej.Koper pisze:Trzy tomy? to coś jak Igrzyska śmierci??Ghostek pisze:Też o żadnej trylogii Władcy Pierścieni nie słyszałem. Z tego co wiem to jest jakiś Władca Pierścieni i składa się z trzech tomów (po dwie księgi, czyli 6 ksiąg w sumie), ale to przecież już trzecia część trochę innej trylogii.
Będę szczery, Tylko Jerry 
No jak na razie 
- Wojteł
- John Williams
Skonkretyzuj - biografie, podręczniki, a może fabularno kryminalne 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wojteł
- John Williams
Pogadanki o muzyce Muchenberga i Zasady Muzyki Wesołowskiego. To są takie największe podstawy, jakkolwiek Wesołowski ma taki styl, że tego się ni chuj nie chce czytać 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marcin
- Początkujący orkiestrator
Miałeś na myśli Dziesiątą Symfonie Josepha Gelinka?Wojtek pisze:Skonkretyzuj - biografie, podręczniki, a może fabularno kryminalne
Będę szczery, Tylko Jerry 
Udało mi się zakupić na allegro powieść Alice Sebold "Nostalgia Anioła"
Saoirse Ronan, która odtwarzała główną postać w filmie, naprawdę mnie urzekła swoją rolą.
Film różni się od książki tym, że jest bardziej złagodzony, zwłaszcza w końcowych scenach, gdzie Susie na krótką chwilę dostaję szanse powrotu na Ziemię, by spotkać się z Ray'em.

Saoirse Ronan, która odtwarzała główną postać w filmie, naprawdę mnie urzekła swoją rolą.
Film różni się od książki tym, że jest bardziej złagodzony, zwłaszcza w końcowych scenach, gdzie Susie na krótką chwilę dostaję szanse powrotu na Ziemię, by spotkać się z Ray'em.
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
-
hp_gof
^^ Ja po obejrzeniu filmu kupiłem sobie tę książkę po angielsku, ale nigdy nie miałem czasu jej przeczytać
Leży na półce i czeka...

Polecam świetną książkę Andy Weir'a "Marsjanin"
Na podstawie tej powieści Ridley Scott kręci już film. Jest to opowieść o Marku Watney'u który jest jednym z członków marsjańskiej ekspedycji.Podczas burzy piaskowej ciężko ranny Mark odzyskuje przytomność i stwierdza, że został sam na Marsie. Pozostali członkowie ekspedycji, jak i sztab w Houston uważają go za martwego, nikt więc nie zorganizuje wyprawy ratunkowej.
Wtedy nasz bohater rozpoczyna heroiczną walkę o przetrwanie.
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
Kolejna perełka wydawnicza w mojej kolekcji, a mianowicie "Brooklyn" Colm'a Toibin'a.
Oczywiście, głównym powodem do zakupienia tej powieści była Saoirse Ronan
,która odgrywa główną rolę w ekranizacji książki o tym samym tytule. Premiera w przyszłym roku. Eee... książki jeszcze nie czytałem, bo mi ją dopiero przyślą
W każdym razie fabuła opowiada o młodej dziewczynie imieniem Elis Lacey, która wraz z matką i siostrą mieszka w irlandzkim miasteczku. W niedługim czasie pojawia się okazja wyjazdu do Ameryki, a wraz z tym szansa na lepszą pracę.
W Nowym Jorku próbuje ułożyć sobie życie od nowa.
Wydaje mi się, że wybór Saoirse Ronan do tej roli nie był przypadkowy.

Oczywiście, głównym powodem do zakupienia tej powieści była Saoirse Ronan
W każdym razie fabuła opowiada o młodej dziewczynie imieniem Elis Lacey, która wraz z matką i siostrą mieszka w irlandzkim miasteczku. W niedługim czasie pojawia się okazja wyjazdu do Ameryki, a wraz z tym szansa na lepszą pracę.
W Nowym Jorku próbuje ułożyć sobie życie od nowa.
Wydaje mi się, że wybór Saoirse Ronan do tej roli nie był przypadkowy.

- Krzysiek
- Zdobywca nieistotnych nagród
Przeczytana:
"Pomorze 1945" Marcina Leszczyńskiego (z serii Historyczne Bitwy) - polecam, ponieważ świetnie opisane poszczególne etapy tego "aktu" wojennego.
a biorę się za:

trochę to potrwa
"Pomorze 1945" Marcina Leszczyńskiego (z serii Historyczne Bitwy) - polecam, ponieważ świetnie opisane poszczególne etapy tego "aktu" wojennego.
a biorę się za:

trochę to potrwa
Nie wie może ktoś, kiedy wreszcie ukaże powieść ROBOGENESIS Daniela H. Wilsona w polskiej wersji językowej?