EPIC FAIL! :D (honorowy patronat: lis23)

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: EPIC FAIL! :D

#1366 Post autor: Adam » czw lip 26, 2012 18:37 pm

dobra pany, kończcie te oftopowe dyskusje, bo się tu w tym temacie robi jak na frondzie czy salonie24 :P
#FUCKVINYL

Templar

#1367 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 18:40 pm

Bucholc Krok pisze:Od dłuższego czasu czekam na kolejne "dzieła" z cyklu religijnych. Liczyłem na gwiazdę Dawida w moczu (ostatecznie w gównie). Obawiam się jednak, że odwaga pani Nieznalskiej skończyła się na symbolach chrześcijańskich, bo z z symbolami żydowskimi już by nie przeszło "nie wiedziałam, że to kogoś urazi..". :mrgreen:
Bo jak urazisz Żydów to masz od razu bana gdzie się tylko da, jak urazisz Islam to szukaj fajnego tykającego dodatku pod samochodem, a jak urazisz Katolików, no wtedy to jedyne co musisz robić to liczyć $$$ :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1368 Post autor: Adam » czw lip 26, 2012 18:41 pm

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1369 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 18:43 pm

Koper pisze:LOL, bo napisała coś na Twitterze.
Ale co z tego, że na Twitterze? Miała manifestować swoją niechęć podczas skoków? Taka głupia chyba nie jest, chociaz nie postawię gotówki..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1370 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 18:44 pm

Templar pisze:a jak urazisz Katolików, no wtedy to jedyne co musisz robić to liczyć $$$ :P
Oczywiście na własnym koncie. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1371 Post autor: Koper » czw lip 26, 2012 18:50 pm

Bucholc Krok pisze:Nie o to tu chodzi. Osoba, która tworzy "dzieło" w postaci krzyża zanurzonego w moczu i mówi, że nie wiedziała, iż to urazi czyjeś uczucia religijne albo kłamie, albo jest głupia.
Ten krzyż (a on był w moczu czy też z naklejoną fotą męskiego przyrodzenia, bo mam wrażenie, że to drugie a Ty mi coś tu kit pociskasz) to mi wyglądał jak z logo PCK albo herbu Szwajcarii, ale niech będzie, że chrześcijański (chociaż Kościół mógłby zastrzec krzyż o określonym stosunku belki poziomej do pionowej jako swój znak towarowy i wtedy nie byłoby problemu). Nie wiem, czy to "dzieło sztuki" miało jakiś sens, ale jakby media wraz z ludźmi nie reagowali świętym oburzeniem, to pewnie by się pies z kulawą nogą tym nie zainteresował. I wyszła by na jaw prawdziwa wartość tegoż. A tak im większe oburzenie, tym większa reklama, więc jakby wielce urażeni mieli trochę oleju w głowie, to by siedzieli cicho i pozwolili temu umrzeć śmiercią naturalną. Ale jak ktoś durny, to będzie się pienił i do sądu pozywał za obrazę uczuć religijnych, chociaż tak naprawdę nie wiadomo na czym coś takiego miałoby polegać. Czy na tej samej zasadzie, jak w Poznaniu na murze ktoś napisze "Legia Kurwa" to członkowie klubu kibica Legii mogą pozwać miasto Poznań o obrazę uczuć religijnych, jeśli stwierdzą, że ich religią jest futbol, a bogiem Kaziu Deyna?
Bucholc Krok pisze:Ale co z tego, że na Twitterze? Miała manifestować swoją niechęć podczas skoków? Taka głupia chyba nie jest, chociaz nie postawię gotówki..
Sorry, ale dla mnie opowiadanie rasistowskich dowcipów wcale nie musi oznaczać niechęci. Jak opowiem dowcip o góralach, to znaczy, że ich nie lubię?
Ona w jakikolwiek inny sposób pokazywała swą niechęć do Czarnego człowieka?
A podczas skoków to chyba by nie miała czasu na takie pierdoły.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#1372 Post autor: Mefisto » czw lip 26, 2012 20:15 pm

Bucholc Krok pisze:Jakość dowcipu świadczy o człowieku.
To Ty chyba nie masz żadnych znajomych :) Wystarczy powiedzieć głupi dowcip po pijaku i Bucholc już pod ścianę ustawia :mrgreen:
Co z tego, że się zakwalifikowała, skoro nie dorosła umysłowo do imprezy. Igrzyska to nie byle jakie zawody i tu powinni być dosłownie wybrańcy
Taa, najlepiej wysocy, błękitne oczy, blond włosy, rasa panów :D
Pierdolisz jak potłuczony. Dziewczyna ileś tam lat trenowała, dawała z siebie maksa byleby tylko się zakwalifikować, to oni ją za tweeterka eksmitują. Szkoda gadać, ten świat schodzi na psy i tyle.
Tu podobnie:
http://www.sport.pl/inne/1,102520,12180 ... ___60.html

Ujebali ogół ludzi i przypuszczalnie spieprzyli życie wielu młodzikom, tylko dlatego, że jeden z trenerów przespał się z chłopczykiem. Toż to ręce opadają.

Za 5-10 lat nic już nie będzie można zrobić czy powiedzieć wbrew "ogólnoprzyjętym normom" bo od razu będą rozstrzeliwać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1373 Post autor: Adam » czw lip 26, 2012 20:16 pm

Mefisto pisze:Za 5-10 lat nic już nie będzie można zrobić czy powiedzieć wbrew "ogólnoprzyjętym normom" bo od razu będą rozstrzeliwać.
jak kaczor dojdzie do władzy to już za 3 lata :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1374 Post autor: Bucholc Krok » czw lip 26, 2012 22:13 pm

Koper pisze:Ten krzyż (a on był w moczu czy też z naklejoną fotą męskiego przyrodzenia, bo mam wrażenie, że to drugie a Ty mi coś tu kit pociskasz)
Były głośne dwa "dzieła religijne" - Chrystus z jajami i Krzyż w moczu (no i jeszcze zdaje się Papież przywalony meteorem, czyli 3). Już dokładnie nie pamiętam, które było rodzimej produkcji. Tak czy siak tłumaczenie było, jak podałem. O głupie tłumaczenie tu chodzi, a nie o same instalacje.
ale jakby media wraz z ludźmi nie reagowali świętym oburzeniem, to pewnie by się pies z kulawą nogą tym nie zainteresował. I wyszła by na jaw prawdziwa wartość tegoż. A tak im większe oburzenie, tym większa reklama, więc jakby wielce urażeni mieli trochę oleju w głowie, to by siedzieli cicho i pozwolili temu umrzeć śmiercią naturalną.
Dobrze wiemy, że tak to nie działa i nie będzie działać, a efekt jest obliczony na media i obrońców. Ale nawet gdyby nikt nie reagował to byśmy mieli coraz "ambitniejsze" produkcje i ciekawe do czego by to doprowadziło. Może performens "śmierć na żywo". Bo przecież sztuka musi wywoływać emocje, jeśli Chrystus "jajcarz" nie wywołuje to trzeba zrobić coś mocniejszego. Może ukrzyżowanie live podziała. Ale to by się też kiedyś znudziło i znowu nikt by nie reagował.
Czy na tej samej zasadzie, jak w Poznaniu na murze ktoś napisze "Legia Kurwa" to członkowie klubu kibica Legii mogą pozwać miasto Poznań o obrazę uczuć religijnych, jeśli stwierdzą, że ich religią jest futbol, a bogiem Kaziu Deyna?
Wydaje mi się, że samo mniemanie, iż jest się przedstawicielem nowej religii nie daje podstaw do występowania o obrazę uczuć religijnych. Ale jest demokracja i ponoć można pozywac do sądu kogo się chce i o co się chce.
Sorry, ale dla mnie opowiadanie rasistowskich dowcipów wcale nie musi oznaczać niechęci.

Czyli opowiadanie dowcipów o paleniu Żydów też nie musi oznaczać antysemityzmu? W takim razie co, tylko głupotę?
Jak opowiem dowcip o góralach, to znaczy, że ich nie lubię?
Rasistowski? :) Zapodaj.
Ona w jakikolwiek inny sposób pokazywała swą niechęć do Czarnego człowieka?
Nie wiem, nie oglądam Igrzysk, bo mi obraz w telewizorze wysiadł.
Mefisto pisze:To Ty chyba nie masz żadnych znajomych :) Wystarczy powiedzieć głupi dowcip po pijaku i Bucholc już pod ścianę ustawia :mrgreen:
A ona była pijana lub pod wpływem narkotyków, gdy to pisała?
Dziewczyna ileś tam lat trenowała, dawała z siebie maksa byleby tylko się zakwalifikować, to oni ją za tweeterka eksmitują. Szkoda gadać, ten świat schodzi na psy i tyle.

Jednym głupim wpisem spieprzyła całą robotę. Pretensje może mieć do siebie.

Mefisto

#1375 Post autor: Mefisto » pt lip 27, 2012 00:40 am

Bucholc Krok pisze:Jednym głupim wpisem spieprzyła całą robotę. Pretensje może mieć do siebie.
Heloł, mówimy o prywatnym twiterku, a nie oficjalnej wypowiedzi gdzieś na żywo, w gazecie czy innym ustrojstwie. Równie dobrze mogli jej wyciągnąć smsa z komórki - więc nie może mieć tej pretensji do siebie.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1376 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 27, 2012 12:39 pm

Minister spraw zagranicznych byłej RP raczy się ze światem komunikować przy pomocy prywatnych tweetów :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1377 Post autor: Adam » pt lip 27, 2012 13:00 pm

Obrazek

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1378 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 27, 2012 14:29 pm

Mefisto pisze:Heloł, mówimy o prywatnym twiterku, a nie oficjalnej wypowiedzi gdzieś na żywo, w gazecie czy innym ustrojstwie.

Widać aż tak głupia nie jest.
Równie dobrze mogli jej wyciągnąć smsa z komórki - więc nie może mieć tej pretensji do siebie.
Jacy jesteśmy naprawdę nie wychodzi z występów przed kamerą czy mikrofonem, ale z bardziej prywatnych sytuacji. Co mnie obchodzi, że jakiś "pan" psycholog był uważany za autorytet i zapraszany w roli eksperta do różnych programów (i nawet go lubiłem!), skoro okazał się być pedofilem?
Adam pisze: :mrgreen:
E, stare. Tzn. sam pomysł przepraszania. Już ileś lat temu słyszałem w radiu o całych banerach wynajmowanych w miastach w tym celu. To było bodaj w Czechach lub na Słowacji. Zdaje się, że u nas też chcieli to robić, ale właściciele banerów się nie zgadzali nawet odpłatnie. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1379 Post autor: Adam » pt lip 27, 2012 19:59 pm

umarłem :D

Obrazek
#FUCKVINYL

Mefisto

#1380 Post autor: Mefisto » pt lip 27, 2012 21:04 pm

Bucholc Krok pisze:Jacy jesteśmy naprawdę nie wychodzi z występów przed kamerą czy mikrofonem, ale z bardziej prywatnych sytuacji. Co mnie obchodzi, że jakiś "pan" psycholog był uważany za autorytet i zapraszany w roli eksperta do różnych programów (i nawet go lubiłem!), skoro okazał się być pedofilem?
To się nazywa hipokrytyzm w pewnym sensie, bo załóżmy, że wiele lat do niego chodziłeś, lubiłeś go, on ci pomagał. I nagle okazuje się, że był pedofilem - co to dla ciebie zmienia, poza tym, że koleś robi źle w życiu prywatnym? Ano nic, nadal jest ekspertem, dobrym psychologiem, etc. Tak samo i ta kobita jest dalej sportowcem, który zakwalifikował się na olimpiadę. A poza tym porównujesz faktycznie przestępstwo, które boli całe życie, do głupiego wpisiku, który ledwie kwalifikuje się do miana rasistowskiego. Tyle.

ODPOWIEDZ