Gry / W co ostatnio graliście?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Radek
Spec od additional music

Re: Gry / W co ostatnio graliście?

#256 Post autor: Radek » czw kwie 08, 2021 19:17 pm

Ten kolekcjonerski gdzie masz każdą misję opisaną?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#257 Post autor: lis23 » czw kwie 08, 2021 22:24 pm

Tak, ten w twardej oprawie za stówkę + oficjalna książka o świecie gry, którą kupiłem za kasę ze zwrotów z Empik Premium.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Radek
Spec od additional music

#258 Post autor: Radek » pt kwie 09, 2021 10:35 am

A jest w nim informacja gdzie można znaleźć wszystkie legendarne bronie? Jak skończyłem grę to chyba miałem z 7 pustych miejsc na ściance w mieszkaniu.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#259 Post autor: lis23 » pt kwie 09, 2021 10:43 am

Na dwóch stronach jest "unikalna broń", może to jest to?

Awatar użytkownika
Radek
Spec od additional music

#260 Post autor: Radek » pt kwie 09, 2021 11:40 am

Tak to to :) Chyba sobie kupię ten poradnik jak będę drugi raz przechodził grę, żeby odkryć wszystko w 100 %, ale to dopiero jak jakieś DLC wyjdą.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#261 Post autor: lis23 » pt kwie 09, 2021 11:48 am

O dodatkach też coś tam jest i pisze o spoilerach.

Poradnik:
Obrazek

Książka o świecie gry:

Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#262 Post autor: lis23 » wt cze 22, 2021 13:11 pm

Widzę, że "Napisy Końcowe" są zachwycone nowym Xboxem i usługą Game Pass i PS5 już dla nich nie istnieje ;)
Mam obie konsole, opłacam Game Pass Ultimate i choć konferencja Microsoftu na E3 była na prawdę dobra, to w tym roku wyjdzie od nich Forza Horizon 5, Age of Empires IV ( tylko na PC ) i Halo Infinity ( które nadal wygląda tak sobie 0 a większość ich hitów, w tym STALKER 2 czy Starfield to dopiero 2022 rok. Sony ma ubiegłoroczne Demon Souls Remaster, Marvel's Spider Man Miles Morales ( także na PS4 ), Sackboy A Big Adventures ( PS4 ), Returnal i Ratchet and Clank Rift Apart ( który wygląda jak film Pixara ) a czeka nas jeszcze Horizon II Forbriden West, więc obie firmy mają m.w. tyle samo exów i jeszcze więcej na przyszły rok ( od Sony, min. God of War Ragnarok ).

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#263 Post autor: lis23 » wt lip 13, 2021 19:32 pm

youtu.be/KCEdiYMs7Bw

youtu.be/mrfhmDtGPrk

youtu.be/b_EzEPAWGM0

Na Steam jest teraz promocja na serię i za darmo można pobrać soundtracki z pierwszej części.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#264 Post autor: Mystery » pn lut 16, 2026 18:36 pm

Reanimal
Pierwsza gra z tego roku zaliczona.
Na plus świetne nowe mechaniki, prowadzenie różnych pojazdów, strzelanie i nieco większa plansza do eksplorowania, grafika, klimat i gameplay, wszystko miodzio.
Na minus, bardzo krótka, nawet jak na standardy podobnych gier, dwa wieczorki i koniec, choć są pewnie tacy którym wystarczy jeden. Grałem świeżo po Little Nightmares III i zagadki oraz poziom trudności, wydawały się tu błahe, a przedstawioną historię ciężko pojąć. Muzycznie, typowy underscore pod elementy grozy oraz ucieczkę i nic nie zwróciło większej uwagi, także jak wyjdzie soundtrack nawet nie będę sprawdzać. 7/10.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#265 Post autor: Mystery » sob lut 21, 2026 18:47 pm

Crisol: Theater of Idols
Przeszło raczej bez echa, a gierka spoko, choć może nie na standardy 2026. Po godzince chciałem już porzucić, mocno korytarzowa, jedna broń, ale na całe szczęście później się rozkręciła, korytarzy robiło się wiele, broni przybywało, a sama gra zaczęła mocno przypominać Bioshocka. Grę wyróżnia to, że mamy wspólne życie i amunicję, choć ciekawie pewnie robi się to na wyższym poziomie trudności, na normalu szastałem nabojami, bo życia zawsze było pod dostatek. Klimat mamy zacny, fabuła nawet ciekawa, świetny design przeciwników, sporo niezłych łamigłówek do rozwiązania, choć mogłoby być nieco bardziej różnorodnie, cały czas zwiedzamy to samo miasto i lokacje nie wiele się od siebie różnią. Na muzykę nie zwracałem większej uwagi, ale jakiś godzinny albumik nawet bym sprawdził, ale soundtrack chyba nawet nie wyszedł. 7/10

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#266 Post autor: lis23 » sob lut 21, 2026 21:41 pm

Reanimal - Za taką kasę to ta gra jest trzy razy za krótka, obejrzałem sobie na YT co opa bo sam nie będę raczej grał i tylko siedem odcinków, więc jakoś ponad sześć godzin za 170 zł.

ODPOWIEDZ